zondag 7 maart 2010

zondag - strijkdag??

Eigenlijk is het veel te mooi weer om binnen te zitten, maar ik heb vanochtend al een lange(re) wandeling met de honden gemaakt. Dus heb ik vanmiddag de top van een quilt gestreken. Dit vind ik geen leuk werkje, want strijken is echt geen hobby van me.
Gistermiddag heb ik de laatste flying geese voor de rand geknipt. Er zijn 49 geeses genaaid en de rest is een werkje voor op een bee. In het geheel komen er 84 flying geese aan de rand en dan nog iets in de vier hoeken. Daar zit ik nog op te broeden.
Omdat gistermiddag mijn quiltende zus Mariet op bezoek was, hebben we er mini-bee van gemaakt. Zij had lapjes voor de Engelse methode bij zich en wilde de lijmpen uitproberen. Die werkt dus supersnel, echt een aanrader voor hexjes. Zij heeft nu mijn lijmpen mee naar huis en ik koop a.s. donderdag op de quiltingbee bij Marij in Beek een nieuwe mee voor mezelf. En onder het kletsen door heb ik dus de laatste 35 flying geese geknipt.


Ook op borduurgebied heb ik niet stil gezeten. Ik heb het kleine paasborduurtje gemaakt waarvan ik het patroon vorige week in Zwolle heb gekocht. Het was erg leuk om te doen en lekker snel. Zien jullie de leuke charm van een paashaasje?
Het lijstje heb ik eens in de Kringloopwinkel gekocht en is wissel het borduurtje per seizoen. Het leuke is dat je aan de haakjes nog wat bijpassende frutsels kunt hangen.

Fijne zondag nog.

3 opmerkingen:

 1. Leuk borduurwerkje, heb je snel gedaan! Ik ben benieuwd hoe de quilt wordt, we zien telkens kleine stukjes en nu zelfs op de foto niet helemaal. Schrale troost, ik ben ook niet veel buiten geweest, wezen stofzuigen, het is duidelijk voorjaar en de katten en honden verharen lekker. Daar ik de vriendinnen quilt wilde strijken moest ik wel even zuigen, anders kunnen jullie meegenieten van de haren op de QB. Tot woensdag, en hobby ze nog lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mooi hoor! leuk een quiltende zus!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo.

  Hier een bericht van mij.
  Ik hoop dat het aankomt en zeg je dat de site heel leuk is.
  Je bent nu bij mij, maar toch de groeten.

  Mariet.

  BeantwoordenVerwijderen