vrijdag 26 maart 2010

twee affo's

Het is een paar dagen stil geweest op de blog, maar dat wil niet zeggen dat de handjes niet gewerkt hebben.
Op de quiltingbee bij Marion heb ik een blok genaaid. Maar wat krijg je als je zit te kletsen......juist ja, de blok is verkeerd in elkaar genaaid. Het werk van een ochtend naaien kan dus weer uitgehaald worden. Nou ja, een goede les voor de volgende keer. Gewoon het voorbeeld meenemen hoe dat hij moet worden.
De tops die klaar zijn om weggebracht te worden voor machinaal quilten zijn ook gestreken. Ook de achterkantstof is gestreken van deze quilt.
Hij hangt zolang over een kleerhanger zodat er geen kat of hond op kan gaan liggen en ik weer opnieuw moet gaan strijken (toch al niet mijn favoriete bezigheid).

Onderstaande quilt is bedoeld als tafelkleed. Ik vind het wel een zomerse uitstraling hebben. Net een bloemenwei met een beekje. Voor deze quilt moet ik nog een achterkant aan elkaar naaien. Dat zal een werkje worden voor in het weekend. De quilts gaan a.s. woensdag naar The Finished Quilt. Deze top ligt al een jaar of zo in de kast om te quilten, nu dus maar de knoop doorgehakt en wordt het ook machinewerk.


Na een paar dagen heerlijk lenteweer zijn we weer tot bankzitten veroordeeld. Maar dan kan ik wel lekker opschieten met het quilten van de vriendinnenquilt. Nog 1 rand en dan is die ook klaar. Daar hoeft dan alleen nog maar een bies langs en een tunnel aan de achterkant.
Dan komt er weer ruimte voor nieuwe projecten, mijn hoofd loopt over van ideeën.

Fijn quiltweekend.

1 opmerking:

  1. Wat een gezellige quilt! Volgens mij heb ik die top nooit gezien, maar ja, ik ben ook een tijdje afwezig geweest...... Ik vind 'm ook echt iets voor op de tafel. Mogen we onze koffiekopjes dan gewoon op de quilt zetten als we bij jou zijn? Ben benieuwd naar al die ideeën die in je hoofd zitten. Zit daar soms ook iets bij wat we afgelopen woensdag bespraken? Prettig weekend en quilt ze!

    BeantwoordenVerwijderen