maandag 22 maart 2010

mijn gewonnen prijs en voorjaar aan de muur

Zoals ik jullie beloofd heb hierbij een foto van de stofjes die ik gewonnen heb bij. Passen ze niet mooi bij de stofjes van het quiltje wat ernaast ligt?

Dit beginnetje van een quilt met het applecore/klokhuis (of op z'n Limburg appelkietsch) patroon. De patroontjes worden gemaakt met de stempel van Dotty - Tilburg. Maar ronde vormen zijn niet zo mijn ding, dus liggen de stofjes ergens in een mandje te "verstoffen". Ik zit te broeden om er iets anders van te maken. Hebben jullie dat ook? In bed liggen te denken aan quilts die je nog wilt gaan maken? Soms ben ik zo enthousiast over een idee dat ik weer klaarwakker ben, haha. Schaapjes tellen helpt dan ook niet meer, want dan zie ik steeds Shaun the sheep springen en die vind ik zo grappig.

Zaterdag ben ik bij de inlijsterij mijn geborduurde voorjaarshartje gaan ophalen. Het patroon komt uit the Cross stitcher. Een Engels borduurblad dat DS maandelijks voor me koopt op het station (het is niet zo makkelijk te verkrijgen).
Ik word helemaal vrolijk van de kleurtjes.

Ook heb ik zaterdagavond de laatste steekjes gemaakt aan de top met stofjes in zachte kleuren. Omdat er niemand in huis was om hem omhoog te houden, houden jullie de foto nog te goed. Ik heb lang getwijfeld of ik hem handmatig zou doorquilten, maar ik merk aan de vriendinnenquilt (die ik aan het doorquilten ben)dat het toch wel zwaar is voor mijn handen en schouders. Dus deze wordt machinaal doorgequilt bij Marion van The Finished Quilt . Ik heb daar al een paar keer een top laten doorquilten tot volle tevredenheid.

Happy quilting.
Pauline

7 opmerkingen:

 1. Het hartje is mooi/leuk geworden, Twee hobby's bijeen, patchwork borduursel. Nog twee nachtjes slapen en dan weer gezellig QB. Tot dan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja de appelkietsch vind ik ook zo leuk, heb het zelfs geprobeerd maar zonder succes, ook die rondingen hé dat is het struikel blok.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie stofjes en leuk hartje.
  As. woensdag fijne bee, ik zal jullie missen.
  Groetjes Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk hart! Ik krijg ook langzaamaan de kriebels om te gaan borduren. Het moet toch echt niet gekker worden!! En de gewonnen stofjes zijn ook erg leuk. Ik heb ze zelf nog bij besteld. Ik denk dat ze dinsdag of woensdag worden geleverd. Ben benieuwd of dat dan dezelfde zijn.... Tot woensdag bij mij!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zie er heel erg leuk uit zeg en ook leuke stofjes heb je er voor gebruikt.

  daar zijn die rolletjes erg handig voor he

  groetjes janine

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk je applecore.Staat ook nog op mijn verlanglijstje.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo, ik heb ook gevonden hoe het moet.
  Nog contact met Marion gehad.
  Toch welleuk he, zo´n site.
  Mariet.

  BeantwoordenVerwijderen