donderdag 4 maart 2010

waar ben ik mee bezig?

Tja, waar ben ik op het dit moment mee bezig??
Op het ogenblik ben ik de vriendinnenquilt aan het quilten. Hij heet "vriendinnenquilt" omdat we met 5 bee-vriendinnen dezelfde quilt maken, maar wel ieder met lapjes uit eigen voorraad. Ook hebben we onderling 1 lapje aan elke vriendin gegeven die dat stofje in haar eigen quilt verwerkt heeft. Hieronder zien jullie er een klein stukje van. Ik moet nog ongeveer een kwart quilten en een stuk van de rand. Ik begin hem een beetje moe te worden en wil graag aan wat nieuws beginnen. Maar van mezelf moet ik eerst deze quilt afmaken (ben benieuwd hoelang ik dit volhoud).


Omdat borduren ook iets is wat ik graag doe, ook een foto van mijn laatste borduurwerkje. Het is een gratis patroon van internet. Ik ben dol op ezels en deze Franse mevrouw zet geregeld een nieuw patroon op haar site. Vandaag ben ik begonnen aan een ezel voor St. Patrick-day. Twee liefdes bij elkaar....ezels en Ierland.


Vanmiddag zijn we met een groep dames van de quiltingbee's van Handwerkzaak Marij naar het Museum van de Vrouw in Echt geweest (www.museumvoordevrouw.nl). Dit museum toon een belangrijke collectie volkskundige voorwerpen, die een helder licht werpt op de geschiedenis van de vrouw (aldus hun folder). Mocht je eens in de buurt zijn, dan is het een echte aanrader. Ze hebben wisselende tentoonstelling. Momenteel is het thema dood en bijbehorende rituelen en kleding. Ondanks het thema helemaal geen "zware" tentoonstelling.
Jammer genoeg ben ik vergeten foto's te maken.

6 opmerkingen:

 1. Succes met doorpitten, nog even doorzetten hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heee, heb je dit bericht helemaal alleen geplaatst? Zo ja, mijn complimenten!!!!
  Ik zal je binnenkort nog 's wijzen hoe je links plaatst (heb ik ook moeten uitzoeken) en hoe je je foto's wat kunt verkleinen. Hoewel ik met zo'n grote foto wel heel mooi je quiltwerk kan zien!!!! Voor de rest heb je zo te zien helemaal geen hulp meer nodig.

  Was 't leuk vandaag? Ik vond 't wel jammer dat ik niet meekon, maar ik moest vanmiddag echt op het werk zijn: er kwam een fotograaf langs om van mij en mijn twee P&O-collega's een foto te maken voor bij een artikeltje in een vakblad. Stelt niks voor hoor, maar was wel heel leuk en wordt een hele gekke foto. Laat ik je tzt wel zien. Laat je me nog wat weten over zaterdag?? Hopelijk tot dan. En quilt ze he, nog even volhouden!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. veel plezier met het quilten, nog even en je hebt een affo!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nog even door quilten, dan ben je op tijd klaar voor de tentoonstelling. Ik wil hem in het weekend strijken en rijgen om ook eindelijk te beginnen met quilten. Heel leuk de ezel, ben benieuwd naar de vogende!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Welkom in Blogland Pauline. Je blog ziet er erg leuk uit. Ik kom regelmatig een kijkje nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi geborduurd ezeltje. Het schiet toch al op met de quilt als je nog maar een kwart hoeft.De tentoonstelling halen we wel. Ik ben het ook moe op dit moment, maar wil er toch ook eerst mee doorgaan alvorens wat anders te starten. Tenminste als quiltproject. Met andere projecten ligt mijn hele vloer bezaaid, maar dat is toch mijn eigen plekje, waar verder niemand hoeft te komen.
  Zeg, wat een leuk eitje, het komt me op een of andere manier erg bekend voor. Hoe komt dat toch??? Haha. Maar elk jaar weer even leuk met Pasen!!!
  Het gaat goed met je blog hè. Zo af en toe ga ik dan eens overal op bezoek, heel leuk.
  Groetjes Marianne

  BeantwoordenVerwijderen