dinsdag 30 maart 2010

gezelschapsdames


Deze twee dames hebben me gisteren gezelschap gehouden op mijn hobbykamer. We hebben flink gekakeld. Gisteren ben ik de hele dag bezig geweest met de biezen voor de vriendinnenquilt. Ja, je leest het goed! Die is nu helemaal doorgequilt en de biezen staan eraan. Nu "mag" ik nog 10 meter bies aan de achterkant met hand vastnaaien. Maar dat is een fijn werkje bij de t.v.
Wat is het toch een heerlijk gevoel als er weer een quilt klaar is. Als hij klaar is gooi ik hem in de wasmachine en droger en zet hem dan op de foto. Ik denk dat ik toch maar zo'n kleurdoekjes ga kopen en die in de wasmachine erbij gooi voor alle zekerheid.

Nu deze quilt klaar is en morgen twee tops weggebracht worden om machinaal gequilt te worden, kan ik lekker weer verder aan iets anders en mag ik ook weer een of twee nieuwe projecten starten. Een nieuw project zal zeker iets met hexagonnen worden. Er ligt nog een mooi stapeltje stoffen van William Morris te wachten. Die lijken me heel geschikt voor de hexjes.

Maar ook aan de blokken voor de quilt die we samen met de bee-vriendinnen maken moet weer gewerkt worden.
Vorig week had ik de eerste blok mee naar de bee van Marion. Door al het kletsen en vlaai eten was de concentratie weg. En dan krijg je ook nog goedbedoelde "adviezen" en als resultaat is de blok verkeerd in elkaar genaaid.
Dit was de "oude" blok.

En zo moet hij worden. De naam van de blok is Dublin Steps. Deze blok heb ik gekozen voor zijn naam. Dublin staat boven aan mijn lijstje van steden die ik graag wil bezoeken. Ik hoop dan ook dat ik in Dublin geweest ben voordat de quilt klaar is.

Zien jullie waar de blok op ligt. Het is een laptopkussen. Ik heb het van mijn zoon gekregen en ik vind het ideaal om op te naaien als je op de bank zit. I.p.v. van een beker koffie ligt er bij mij het schaartje en klosje garen in het gat. Ik zag dat ze bij Blokker in de aanbieding zijn voor € 9.99. Een echte aanrader.

4 opmerkingen:

 1. Wrijf het er bij mij nog maar eens lekker in dat ik door ziek zijn de vlaai gemist heb, bedankt hoor!
  Als ik zo verder lees ga je dus binnen twee jaar naar Dublin? want dan "moet" de bundelquilt klaar zijn.
  Je ziet het, ik ben weer op de been.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En wrijf dat van die goedbedoelde adviezen d'r ook maar ff in!!!! Maar.... je blok is nu veel mooier dat na onze adviezen. Dat moet ik eerlijk toegeven. Dat laptopkussen lijkt me inderdaad ideaal. Ik heb morgen vrij, misschien dat ik 's ff naar Blokker rij. (maar eigenlijk moet ik blokjes gaan naaien)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De blok was wel heel anders geworden dan je hem op de bee gemaakt had. Deze is wel erg mooi.
  Hoe was het bij Ikea. Was het druk, maar zeker wel gezellig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Na al die sterren van de vriendinnenquilt kwam je er zeker niet meer vanaf, dat je zo de fout in ging. Ik vind de laatste trouwens veel mooier, de Dublin Steps.Wat goed dat je vriendinnenquilt bijna af is. Die van mij ligt even stil.
  Groetjes Marianne

  BeantwoordenVerwijderen