woensdag 10 maart 2010

woensdagochtend quiltingbee

Elke twee weken hebben we op woensdagochtend quiltingbee. Iedere keer weer bij iemand anders thuis. Ik ben lid van 3 quiltingbee's. Eentje dus op woensdagochtend, eentje op maandagmiddag (ook 2-wekelijks) en 1x per maand in de quiltingwinkel Marij in Beek.Vanmorgen waren we bij Mariet. We hebben gezellig gewerkt, gekletst en natuurlijk gesnoept. Op de foto zien jullie Marion lekker smikkelen aan een Limburgse lekkernij, de knapkoek.

De meeste van ons waren bezig met ons gezamenlijk project. We werken met dezelfde vijf stoffen (er mogen ook nog andere bij gebruikt worden), maar ieder heeft een ander patroon uitgezocht. In tegenstelling van de "vriendinnenquilt", waar ieder hetzelfde patroon gebruikt (soms wel andere maten), maar met eigen scraps.


Jaren geleden heeft Mariet uit het boek van Dear Jane alle patronen omgezet naar een borduurpatroon. De foto is wel niet zo goed gelukt, maar zo krijgen jullie wel een indruk van het immense werk dat er verzet is.


Ik heb vlijtig doorgewerkt aan de flying geese rand en hoef er nog maar 12. Ik mag van mezelf niet eerder aan wat nieuws beginnen tot de rand klaar is. En dat is moeilijk, want deze stofjes liggen te wachten om tot een quilt verwerkt te worden. Het is op de foto niet goed te zien, maar er komt een effen turkooisblauwe stof bij.
Het patroon is ook niet zo duidelijk uitgeprint, de inkt zal wel bijna op zijn.
Fijne dag nog,
Pauline

3 opmerkingen:

 1. Eigenlijk wel leuk dat het ontwerp van de stofjes niet goed te zien is, blijft het lekker een verassing voor de bloglezers. Om deze lezers eventjes jaloers te maken: ik weet het al ;-) Het wordt echt mooi!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mijn eerste reactie?: Doe nötte trut!!!

  Maar dat bedoel ik natuurlijk niet zo. Ben ik heel druk bezig om een foto van jou bij te werken, eventueel voor op je weblog (zie je mail), zet jij mij levensgroot op het internet! Ik kan precies de rimpelen tellen :(. Ik ga maar snel wat stitcherie doen om dit allemaal te vergeten......

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Pauline.

  Wat leuk dat je een foto van mijn dear Jane op je blog hebt gezet en over de bee.
  De andere foto´s zijn ook leuk.

  Groeten.

  BeantwoordenVerwijderen