vrijdag 19 maart 2010

Lente binnen én buiten en mijn Round Robin

Wat is het toch een lekker temperatuurtje, heerlijk. Ook al schijnt de zon niet, het voelt buiten toch lekker aan. Jammer dat ik op dit moment last van mijn rug heb, anders zou ik de tuin induiken. Nu ben ik alleen eventjes met de camera in de tuin gedoken.

Deze narcisjes zaten vorig jaar in een mandje dat we gekregen hadden. Na de bloei heb ik ze in een uithoek van de tuin gezet en pas gisteren zag ik dat ze volop bloeiden. (En mijn tuintje is echt niet zo groot,hoor). Er staat nog meer te bloeien, het longkruid natuurlijk, het speenkruid heeft knopjes, de sneeuwklokjes staan nog steeds te pronken en er komen zelfs krokussen op die nooit geplant heb (werk van de vogels?)
Maar binnen is het ook lente. Narcissen zijn voor mij de lentebodes, maar zoals elk jaar vergeet ik steeds weer hoe ze stinken. 's Ochtends gaan ze naar de woonkamer en als ik 's avonds op de bank zit, gaan ze op de eetkamertafel. Zien jullie het leuke quiltje waar de vaasjes op staan? Ik zal het later eens fotograferen en het verhaal daarachter vertellen.


Vandaag is er in onze stad een grote jaarmarkt, St. Joep. Er staan zo'n 500 kramen en het is altijd reuze gezellig. Je kan er echt van alles kopen, van Aardbeien (ja echt er stond een kraam met alleen maar Hollandse aardbeien) tot stoffen Zakdoeken. Natuurlijk heb ik vanmorgen even lekker rondgezworven, maar alleen wat viooltjes gekocht, die morgen in de bloempot gaan.

Op de blogs van Marion en Marianne hebben jullie hun Round Robins kunnen bewonderen. Vandaag is die van mij aan de beurt.
Het hart heb ik zelf gemaakt. Toen we het schema van deze RR hadden gemaakt, merkte ik op dat hij klaar moest zijn rond mijn 50e verjaardag. De oranje "pijlen" willen zeggen dat je ook op je 50e nog alle kanten op kan. De blokjes zijn 50 verschillende stofjes, van sommige vierkantjes heb ik driehoekjes moeten maken om aan de 50 te komen. Daar omheen heeft Marianne D. een rand gemaakt met 50 flying geese. Zij houdt erg van zonnebloemen. De tweede rand is gemaakt door Marianne G., ook dit zijn 50 verschillende stofjes. In de derde rand is niets van het thema 50 terug te vinden. Maar Marion heeft de quilt afgemaakt met een slinger met 50 verschillende blaadjes. Ik hang hem nog geregeld op en lees ook af en toe het boekje wat we toen bijhielden. Het is een quilt met dierbare herinneringen.

Vandaag bracht de post de gewonnen stofjes, hmmmm heerlijk. Maar daarover meer in de volgende blog.
fijne dag nog.

5 opmerkingen:

 1. Wat wordt er hard gewerkt aan de blogs. Elke keer weer iets nieuws,spannend, dat wordt oppassen, want ik kom wat tijd tekort.

  Ik ben ook al een tijdje op zoek naar gele bloempjes in het voorjaar, maar bij mij is het `t speenkruid. Het is er altijd maar even, en ik wil het niet missen. Ze komen het eerste op in het bos en voor je het weet zijn ze weer verdwenen. Ook onze St.Joep is voor mij altijd het tijdstip dat de lente er bijna is, een afsluiten van de winter.

  Leuk die herinneringen aan vervlogen tijden. En namen die eraan worden toegekend, die ik nog niet kende, round robin. Weet je nog dat we gingen om te ruilen ook al waren de wegen bedekt met een laag ijs, haha.

  Ben benieuwd naar de gewonnen stofjes.
  Groetjes Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. super hé, die eerste lentebloemetjes, ik vind het zalig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 21111111111111111111111111111111111111
  Sorry, Tabby wilt persé op schoot en daardoor staat ze op het toetsenboord.
  Wel heel leuk die round robbins, ik zou bijna voorstellen om dat als volgend gezaamelijk project te doen, we zien wel. Prettig weekend en tot woensdag.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een bijzonder verhaal over de RR, ik vind hem ook erg mooi, wordt ook dit jaar 50, misschien eens aan denken om een 5o er jaren quilt te maken.

  groetjes, jeannet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb jammergenoeg geen tuin, alleen een balkon, maar morgen moet ik maar eens naar het tuincentrum, voor violen, knalgeel.
  Morgen moet je me maar even een bezoekje brengen, ik heb je bediend op je wenken.
  http://quiltaart.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen