zondag 2 mei 2010

Feestvieren in Veldhoven

Gisteren met een bus Limburgse dames naar Veldhoven geweest. Wat hingen er mooie quilts! Ik was erg onder de indruk van de blauwe Hongaarse quilts. Blauw is toch al mijn lievelingskleur en dan een hele rij quilts in dat prachtige blauw. Da's genieten.
Maar op een gegeven moment neem je niets meer op in je hoofd en wordt het tijd voor de winkeltjes.Ik dacht dat ik veel foto's genomen had, maar bij thuiskomst bleken het er toch maar een paar te zijn. Gelukkig wel eentje van een hexagonnenquilt.


Tja, en als je dan al op je 58e verjaardag in een paradijs met winkeltjes rondloopt, moet je jezelf natuurlijk trakteren. De rij lapjes in Civil War kleuren, daar heb ik al een plannetje voor. De rechtse bloemenstof wordt met de rozenstof verwerkt, de gele lapjes horen bij het linkerrijtje. En stof met lieveheersbeestjes kan ik ook niet laten liggen. In Frankrijk worden op 1 mei lelietjes-der-dalen gegeven, en aangezien het mijn geboortedag is én er een lapje met die bloemetjes ligt....dan moet dat ook mee natuurlijk.


Weer thuisgekomen wachtte me nog een paar hele leuke verrassingen en was de dag toch geslaagd. Ook al waren er een paar moeilijke momenten.

Bij het knippen van de heg ontdekte zoonlief deze loge net op tijd. De merel bleef gewoon zitten, ondanks de elektrische heggenschaar. Ze heeft haar nest heel tactisch onder de overstekende rand van het schuurtje in de heg gebouwd. Zo blijft het nest lekker droog, slim, he? Ik wil ze niet te vaak storen bij het broeden, maar zal jullie op de hoogte houden van het proces.

7 opmerkingen:

 1. Hoi Pauline,
  Had je nog fut voor die verrassingen?? Ben benieuwd wat die verrassingen dan waren. Zo te horen is de tuin helemaal in orde nu????
  Dat stofje met de lelietjes van dalen heb ik niet gezien! Neem maar gewoon alles mee woensdag. Kunnen we nog even nagenieten!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ha pauline, wat heerlijk dat de vogeltjes gewoon hun gang kunnen blijven gaan in je tuin en heel attent van zoonlief dat ie het nestje heeft gespaard!!! zo heeft een moeilijke dag voor jullie allebei heel positieve dingen opgeleverd.
  ik zie je morgen en hoop dat je nog steeds van blauw houdt na al die prachtige blauwe quilts.
  dikke knuf! je nichtje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd Pauline.
  Wat een mooie quilt met die hexjes hé.
  En een mooie voorraad stofjes.
  Zelf ben ik niet geweest naar Veldhoven.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goedemorgen Pauline, nog gefeliciteerd, wat fijn dat je een mooie dag had in Veldhoven, die blauwe is wel schitterend he en lapjes blijven altijd verleidelijk, fijne dag nog, groetjes van Els.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Leuk om jezelf dan even te kunnen trakteren op een tentoonstelling met alles er op en er aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Alsnog gefeliciteerd met je verjaardag Pauline. Leuk je verslagje over Veldhoven te lezen. Ik heb het dit jaar helaas voorbij moeten laten gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. leuk kadootje voor jezelf, Pauline!
  Leuk!!!

  BeantwoordenVerwijderen