zondag 9 mei 2010

applecore, hexagonnen en tuin

Hoewel ik de laatste dagen veel aan patchwork gedaan heb, is er maar weinig resultaat te zien. Ik heb meer geknipt en geplakt dan genaaid. Er ligt een klein stapeltje hexagonnen te wachten om tot bloem verwerkt te worden. Maar die komen (komt) pas woensdag op het blog.
Verder ben ik bezig geweest met het knippen van 180 vierkantjes van 3 cm. voor een rand aan de applecore-quilt. Een echt monnikenwerk.


De nine-patch wordt het binnenblok van een blok van 15 cm. Zoals ik als eens eerder schreef, weet ik niet hoe die quilt er uiteindelijk uit gaat zien en hoe groot hij wordt. Ik maak telkens een rand. Als deze rand klaar is meet de quilt 90 cm. Maar er zijn nog veel stofjes over, dus misschien verleng ik hem wel tot een eenpersoonsformaat.

Vandaag is het eindelijk wat beter weer en zie je pas hoe alles al in bloei staat in de tuin. Toen ik vanmorgen de vissen ging voeren dacht ik dat er een bijzondere waterlelie in de vijver groeide, maar het bleek een afgewaaide akelei te zijn.

Akeleien zijn een van mijn favoriete bloemen en mogen zich volop uitzaaien in mijn tuin.
Het merelpaar is uitgebreid met twee jongen. Zoonlief heeft vanmorgen heel voorzichtig een foto gemaakt.

Gelukkig is de grond nog vrij nat en komen ze makkelijk aan regenwormen.Gisteren nog een verlate verjaardag gevierd en deze cadeautjes voor in de tuin gekregen.Fijne dag nog.

4 opmerkingen:

 1. weinig te zien van je bezigheden, zeg je!!
  maar genoeg leuke dingen te lezen: 180 vierkantjes ....pff, hele klus!
  en die mereltjes zijn schattig!!
  en nog een verjaardagskado.......kortom, weer een gezellig verhaal!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Knipwerk gaat veel tijd in zitten maar dan schiet het ook op.
  Wat leuk dat de merel al jongen heeft.
  En de akelei is inderdaad een erg mooie bloem, zelf heb ik hem nog niet in de tuin.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Poeh zeg, je hebt flink geknipt!! En ik weet zeker dat er bij onze volgende quilting bee al aardig wat in elkaar zal zitten!! Vandaag was 't inderdaad al wat beter weer. Bij ons is 't kermis, dus dat zonnetje was wel prettig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Pauline,
  Verstand van quilten heb ik niet , maar als je 180 blokjes geknipt hebt, snap ik zelfs dat je een enorme berg werk verzet hebt! Geniet van de vogeltjes en de mooie tuinartikelen ook al wordt het komende week wat kouder. Je hebt met die jonge piepertjes in elk geval een rede om naar buiten te gaan.
  Groetjes en tot....
  je nichtje

  BeantwoordenVerwijderen