woensdag 12 mei 2010

one flower wednesday en blikjes

Dankzij het slechte weer heb ik lekker kunnen naaien. Er zijn twee bloemen van de hexjes gemaakt en er liggen 11 klaar.
Maar de meeste tijd ben ik bezig geweest met de nine-patch. Er zijn nu 17 van de 20 klaar. Maar ze moeten nog een "lijstje" krijgen en die stukjes moeten nog geknipt worden.


Vandaag moest ik bij de Kwantum zijn en ik had nog een waardebon van 5 euro liggen. Daar zag ik dit leuke blikje van Gütermann liggen. Er zitten 4 klosjes garen in en met de waardebon ervan af viel de prijs nog mee (3 euro).

Is het geen schatje??Ik ben dol op leuke, kleine blikjes. Dit is een "blik" op enkele van blikjes die betrekking hebben op naaien.

De twee vierkante blikjes bevatten charmpakketjes. Nu ik ze voor de foto uit het kastje gehaald heb, zie ik dat het toch wel hele leuke stofjes zijn. Ehhhh, wat zou ik daar van kunnen maken??? In ieder geval iets mini's.
Op mijn naaikamer staan nog diverse oude blikken. Die komen nog uit mijn ouderlijk huis. Mijn moeder was coupeuse en gebruikte die voor van alles en nog wat, knopen, lintjes, garen, touw en voor dingen die ze in huis tegenkwam en niets wist waar het voor diende. Er zit b.v. een sleutel in om rolschaatsen mee te vergroten/verkleinen of houten damstenen. Dat zijn net die dingen die me er toe aanzetten om zo'n blik eens in de zoveel tijd eens te bekijken. Nostalgie ten top LOL!!!

En of het nu door het winterse weer van gisteren komt, ik weet het niet. Maar gisteravond kreeg ik opeens zin om te gaan breien. Er lag al een half jaar een paar sokken te wachten, eentje was al af en aan de andere was ik al aan de voet. Dus zo goed als klaar. Vanavond nog even de teen breien en dan mag iets anders opzetten. Een tijdje geleden heb ik van internet een beschrijving uitgeprint van een omslagdoek(je) de zgn. Baktus. Aangezien ik geen ster in breien ben en dit een makkelijk patroon is, ga ik daar eens aan beginnen. Wie weet, kan ik komende winter me wel verwarmen met deze shawl.
Fijne dag verder

8 opmerkingen:

 1. Een enig blikje, dat had ik ook niet kunnen laten liggen als ik het was tegengekomen.

  Leuke hexjes. Ik zit er ook al de hele dag over te denken na al die leuke foto`s op de blogs en had hetzelfde probleem met het logo. Daarbij vroeg ik me ook af hoe groot ik ze zou maken en met welke stoffen.
  Groetjes Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pauline, your hexagon flowers are beautiful! Would you like me to add your link to the One Flower Wednesday list?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk blik. Ik ben ook begonnen met breien van een baktus.
  Heel leuk, ben benieuwd naar die van jou.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die tik met blikjes moet haast in de genen zitten! Zelf kan ik niet langs artikelen lopen die in een blikje verkocht worden, ik word er soms tureluurs van. Koop ik iets wat ik niet nodig heb voor het blikje. Hat sterke is dat mijn koekjes in een onooglijke trommel zitten en ik daar geen nieuw blik voor koop?! Moet natuurlijk wel een koektrommel zijn. Veel plezier met je hexjes ieieieieieieieieiks!!!!, mijn hexennatuur komt weer boven, ik hou snel op, want anders wordt je site misschien behext.
  Groetjes en tot.... je nichtje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. leuk, een baktus, zet je al gauw een foto???

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Pauline, wat een lieve stel bloemetjes! Ik vind je stofjes zo mooi.
  Ja, ik ben ook helemaal gek van blikjes... hihihi
  Groetjes uit Cyprus,
  Valentina

  BeantwoordenVerwijderen
 7. leuke bloemetjes! Dat blikje heb ik vandaag in handen gehad (in een quiltwinkel in Mainz) en het kostte 9,90!!! Je hebt dus echt een koopje. Ik ben ook zo gek op blikjes en had het bijna gekocht. Wat zou ik gebaald hebben! Wel drie andere blikjes gescoord om de klosjes en de hexies in te bewaren, maar die waren een stuk goedkoper!
  Groetjes,
  Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een bof met je blikje Pauline! ik heb er ook één, met drie klosjes gútermangaren, voor 9.90 inderdaad, je had ze eigenlijk allemaal moeten kopen.

  groetjes, Jeannet

  BeantwoordenVerwijderen