zaterdag 22 mei 2010

afscheid

Gisteren hebben we afscheid genomen van een dierbare vriendin. Ze was al een hele tijd ziek, maar de laatste weken ging het snel.
Jaren geleden heb ik haar besmet met het quiltvirus. Ze was altijd al heel creatief, maar ,zoals zo velen onder ons, patchwork bleek dé hobby te zijn waar ze haar hart in kon leggen. Tientallen quilts heeft ze gemaakt, voor hun eigen huis, maar ook bij de kinderen liggen de nodige quilts. Ook ieder kleinkind bezit een quilt van haar. Dat quilten zo'n grote plaats in haar leven innam, kwam gisteren goed naar voren. Op haar kist had ze haar Dear Jean liggen. Alleen heet de quilt nu DEAR LEEN.
Tijdens de dienst legde de pastoor verband tussen het elkaar naaien van lapjes tot een mooie quilt en de ervaringen die we meemaken die ons leven tot één geheel maken.
Bij Valentine deze toepasselijke spreuk.
MAY YOU BE PRESENTED IN HEAVEN WITH ALL THE QUILTS YOU DREAMED OF MAKING ON EARTH.
Lenie, tot ziens.

6 opmerkingen:

 1. Gecondoleerd met dit verlies Pauline... Maar wat een mooie gedachte, om hiervoor deze quilt te gebruiken. Ik kende haar niet, maar als ik dit zo lees, dan past dit precies bij haar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sterkte met dit verlies.
  Het klinkt als een heel persoonlijke dienst. Mooi dat de quilt hiervoor gebruikt wordt. Het staat immers symbool voor een belangrijk stuk in haar leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi afscheid van een dierbare vriendin. Alle familie en vrienden veel sterkte en dat jullie met een glimlach aan haar teug mogen denken als jullie samen quilten. Liefs, je nichtje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Agh, Pauline... I am so, so grateful you shared this with me. I cannot tell you what this means to me.
  What a beautiful way of saying 'tot ziens' to our quilting sister Leen.
  My prayers are with you, and her family,
  Valentina

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gecondoleerd Pauline, fijn dat je vriendin een afscheid heeft gekregen dat bij haar paste. Sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen