woensdag 28 april 2010

dublin steps, tafelkleed en zingende hond

Met dit mooie weer kom je eigenlijk alleen 's avonds ertoe om wat te handwerken. Maar omdat ik veel last van mijn ischias heb (dankzij het werken in de tuin) heb ik toch "verplicht" op de bank gezeten.
Er zijn nu 4 blokken af van de Dublin Steps, gemaakt van de stoffen waar alle vijf bee-leden mee bezig zijn. Eigenlijk ben ik er best tevreden over. Er liggen nog 8 blokken die al geknipt zijn, dus daar kan ik voorlopig mee vooruit. Ik wil de quilt(je) 4x4 blokken van 24 cm. maken. Misschien dan nog een rand erom. Ik heb al zoveel blokken getekend om te kijken of ik stof genoeg heb, maar ik houd nog heel veel stof over. Dus wie weet, wordt de quilt uiteindelijk toch groter. Ik weet van te voren vaak niet hoe of de quilt er uitziet als hij eindelijk klaar is. Maar dat houdt het spannend.
Ik stop nu even met het naaien aan deze blokken, want er is nog tijd zat. De einddatum die we ons in de bee gesteld hebben is november 2012. En dat is nog zoooooooo ver weg. Maar zo ligt er altijd wat voor het grijpen als ik even niks te doen zou hebben, haha.
De quilt die ik als tafelkleed ga gebruiken ligt ook al op tafel. Het is wel moeilijk om de tafel zo netjes opgeruimd te houden. Het is ook mijn werktafel beneden. Bij de vaasjes (souvenirs van Terschelling) staan al de eerste verjaardagskaarten. Omdat ik de dag na Koninginnedag jarig ben (en er dan geen post bezorgd wordt), stuurt iedereen zijn kaart altijd vroegtijdig op. Zo kan ik er ook extra lang van genieten.
Omdat Keno een loops vrouwtje in de buurt ontdekt heeft, wil hij er steeds vandoor. Hij gaat door heg en gaas om bij Jupke op bezoek te gaan. En omdat ik hem met dit mooie weer niet binnen wil laten zitten, hangt hij nu vast aan de stang van de droogmolen. Hij laat duidelijk horen dat hij het er niet mee eens is en "zingt" regelmatig zijn klaagzang, hahaha. Hij moest eens weten dat ik volgende week een afspraak bij de dierenarts wil maken.......


Fijne dag nog en wie weet zien we elkaar in Veldhoven (a.s. zaterdag)

6 opmerkingen:

 1. Dublin steps gaat er mooi uitzien. Het tafelkleed komen wel eens bewonderen, of wordt hij dan wijzelijk weggehaald ivm de koffie? Arme Keno, zowel nu als volgende week :-((( Breng hem maar hier, kan die "gevaarlijke wolf" hem moe maken.(heb ik zelf ook geen last meer van Ayka omdat zij dan ook moe is, nou ja, echt last heb ik ook weer niet van haar). Helaas zien we elkaar pas volgende week op de QB. Dus bij deze alvast: VAN HARTE GEFELICITEERD namens Wiilem, Gonny en Beestenboel. (Ben ik ook optijd en kan ik het niet meer vergeten ;-)).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Pauline

  Arme Keno

  Veel plezier in Veldhoven en beterschap met jou.

  Groetjes van Bep

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou, klik ik nog eens op Keno is mijn mailtje weg. Opnieuw dus....Wat zielig, hij kijkt echt wat heb ik nu misdaan, wie helpt me hiervan af. Het is de natuur, hè Pauline haha.
  De eerste vier blokken zijn erg mooi geworden. Het is leuk om de al zo bekende stoffen terug te zien in een andere versie. Hebben jullie gezien dat ze het streepje ook nog precies heeft laten doorlopen.
  Ik sluit me ook gauw bij de anderen aan, want ik wil het ook zeker niet vergeten Hiep hiep hoera want Pauline is op 1 mei jarig. Heel Hartelijk Gefeliciteerd en dat je nog heel erg lang ons quiltmaatje mag blijven. Een fijne dag in Veldhoven en we zijn benieuwd wat je nieuwe aanwinst wordt uit Veldhoven.
  Groetjes Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Pauline,
  Nu wordt Keno een "je weet wel hondje" in navolging van de rode kater uit Jan, Jans en de kinderen! Geen werk meer in de tuin donderdag en vrijdag, zodat je zaterdag fit in Veldhoven je verjaardag kunt vieren.
  Je quilts zijn prachtig en ik bewonder je precieze werken, dat heb je echt van je moeder!
  Veel plezier zaterdag en misschien tot volgende week,
  groetjes en tot....
  je nichtje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat is de bundelquilt mooi aan het worden.Het tafelkleed ligt heel mooi, houden zo hahaha. Keno is echt zielig, maar ja moet hij maar de vrouwtjes afblijven.
  Heb ook een mail gestuurd.
  Groeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat wordt het een prachtige quilt!

  BeantwoordenVerwijderen