zaterdag 15 mei 2010

applecore, rommelmarkt en quiltingbee's

Ondanks het slechte weer heb ik afgelopen dagen niet veel aan patchwork gedaan. Wel alle patroontjes geknipt voor de 2e rand en een paar blokjes genaaid.


Verder heb ik een klein quiltje gesandwiched. Binnenkort wil ik het doorquilten, gelukkig is het maar een klein quiltje. Maar wel weer eentje met een verhaal.
De jonge merels zijn uitgevlogen. Ik ben bang dat er eentje al eerder gepakt is door een ekster. Begin van de week hoorde ik de eksters schetteren in de bomen en een merel zat hun te verjagen (poging). Later zat er nog maar een mereltje in het nest en dat is nu leeg. Ik hoor wel het typische geluid van een jonge merel die om eten vraagt, maar kan hem niet goed localiseren en dus geen foto maken. Wel vonden we in het lege nest nog dit eitje. Wat hebben mereleitjes toch een prachtige zachtblauwe kleur.

Door alle regen van afgelopen weken is de tuin nu een groene oase, maar het wordt tijd dat de bloemen uit gaan komen en er wat meer kleur komt. Gelukkig was het vandaag eindelijk wat warmer. Wat ziet de wereld er vrolijker uit als de zon schijnt.

Vandaag ben ik naar de rommelmarkt geweest in het dorp waar mijn broer woont. Eigenlijk is het geen rommelmarkt, maar een garageverkoop. Iedereen verkoopt voor zijn eigen deur of oprit. Wat ik vooral leuk vind is dat je dan eens op binnenplaatsen van de oude boerderijtjes komt.
Op diverse blogs lees ik over "gouden vondsten" op een rommelmarkt en ga dan ook altijd met hooggespannen verwachtingen er naar toe. Maar jammer genoeg vind ik eigenlijk nooit iets van mijn gading. Dit keer heb ik wel een paar mooie natuurboeken kunnen scoren. (Voor de vogelkenners onder jullie: de Peterson z.g.a.n. voor welgeteld 1 eurootje). Daar word ik wel weer blij van.

Komende week staat in het teken van quiltingbee's. Morgenmiddag, woensdagochtend en donderdagavond. Een heerlijk vooruitzicht. Hopelijk krijg ik ook wat gedaan tijdens de bee's. Ik zal zeker proberen een paar hexagonnen maken voor a.s. woensdag.

4 opmerkingen:

 1. Wat een koopje, die Petersongids, Jan zit er net een witte reiger in op te zoeken, die hij achter in de wei heeft gezien. Het is nog een heel oude gids uit vervlogen tijden, toen hij nog op school zat en toen kostte hij al 27.50 gulden. De prijs staat er nl. nog ingeschreven.Dus toch nog een gouden vondst voor een vogelliefhebber.
  Ik weet nog niet wat ik met de bees doe, dus als ik er niet ben hoeven jullie me niet gelijk als vermist op te geven.
  Nog een hele fijne dag en groetjes van Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer van het nestje. Vandaag met was ophangen hoorde ik ook gekwetter, waarschijnlijk meesjes, die zitten hier veel. Heerlijk dat geluid, je ziet ze niet maar horen des te beter en je ziet ze in gedachten voor je de een nodg meer aandacht vragen dan de ander.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo te horen was de rommelmarkt best getellig.
  Ik was graag geweest, maar in Tilburg was het ook leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. HA Pauline,
  Nou ik weet niet wat er aan de hand is geweest, maar ik heb jouw bericht helemaal over het hoofd gezien!!! Ik hoop niet dat ik nu met de zweep krijg omdat ik niet heb gereageerd?? Zie je zo op de bee bij Marianne!

  BeantwoordenVerwijderen