woensdag 21 april 2010

quiltingbee, affo en kattenstofjes

Vanmorgen hadden we onze tweewekelijkse bee. Dit keer waren we bij Gonny te gast. Op mijn verzoek had ze haar box met kattenstofjes tevoorschijn gehaald. Ik heb niet alle lapjes geteld, maar neem maar van mij aan dat het er erg veel zijn. En allemaal verschillende! Ze heeft een idee om de stofjes te verwerken tot een quilt, maar zoals Marion al zei: "dat wordt dan een quilt van 15x15 mtr.

Mijn "frambozenquilt" is ook helemaal klaar. De biezen staan eraan en zijn met de hand vastgenaaid aan de achterkant. Het is altijd moeilijk om zo'n grote quilt (160x200 cm.) in z'n geheel op de foto te krijgen.

Hier kun je zien hoe hij doorgequilt is op de longarm van The finished quilt.

Omdat het aanzetten van de biezen en het vastnaaien toch nog veel tijd vraagt is er van de rest van het patchwork weinig terecht gekomen. Vanmorgen wel nog een blok genaaid van de Dublin steps-quilt. Dit keer heb ik goed opgelet met naaien, zodat de blok nu goed in elkaar staat en ik dus niets hoef uit te halen, ondanks al het kletsen wat we doen.
Nog een paar steekjes aan het tafelkleed en dan heb ik dit jaar al drie AFO's.

En deze gevaarlijke wolf (Saarloos wolfshond) hield ons vandaag van ons werk af. Ze vroeg nogal veel aandacht, terwijl ze anders (net als haar grote zus) nogal terughoudend is bij bezoek.

Fijne dag verder.

8 opmerkingen:

 1. (wolfhond, ZONDER de s er tussen)
  We zijn net terug van het stukje fietsen en de dame ligt "moe" op haar kussen, ze kan wel lief zijn. Ik ga nog even met de katten stofjes rommelen (diepe zucht) en wat steekjes doen, eerst proberen ook een AFFO te hebben voor iets nieuws te beginnen, we weten allemaal hoe moeilijk dat is, vooral als je de stofjes in handen hebt.......

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben ook net terug van een stukje fietsen.....
  Ik wil even voor jouw bloglezers melden dat de frambozenquilt er in het echt qua kleur veel mooier uitziet dan hier op de foto. Hij lijkt wat flets zo, maar toen ik hem vorige week bij Marij op de quiltingbee zag, vond ik de kleuren veel mooier. Dat kan je wel eens hebben met foto's, toch? Zullen we zeggen dat wie hem in het echie wil zien, in november naar de tentoonstelling van Marij moet gaan???? Ik heb ook bijna een AFFO. Nog EFFIE.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo net gelezen , was het vanmorgen weer een gezellige bee.Ik ben een beetje ziek (griep) en ben ook niet naar de oogarts geweest. Moet nu pas in juni.Ik moet zeggen, je quilt ziet er in het echt veel mooier uit. En die gevaarlijk uitziende hond valt wel mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik sluit me helemaal bij de voorgangers aan. De kleuren van de quilt zijn in het echt inderdaad mooier, het is een prachtige quilt geworden.
  En het was weer heel gezellig op de bee, weer terug na een tijd van klussen. Jammer dat Mariet er niet kon zijn. Beterschap voor haar.
  Groetjes Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ha pauline,
  zo te horen, moet ik een keertje in het echt naar je quilt komen kijken! ik vond hem ook al mooi op de foto, maar misschien is ie in het echt nog mooier. is het goed als ik de week na je verjaardag een keertje kom?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ha pauline,
  zo te horen moet ik een keertje in het echt naar je quilt komen kijken. ik vond hem op je blog al heel mooi, maar misschien is ie in het echt nog wel mooier en mis ik iets als ik niet langskom.
  Groetjes en tot....
  je nichtje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. nog eventjes iets anders.
  als niet quilter wil ik toch wel eens weten wat een affo is. je nichtje is niet zo op de hoogte van jullie vaktermen
  groetjes en tot....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De frambozenquilt is prachtig geworden Pauline.

  BeantwoordenVerwijderen