zaterdag 24 april 2010

rozen, klokhuizen en tuin

Vandaag kan ik niet veel laten zien. Het is al een paar dagen zulk mooi weer, dat ik van de tuin geniet. En voorzichtig steeds een kwartiertje of zo iets aan de tuin doen. Nadat ik afgelopen jaar niet naar de tuin heb omgekeken, valt de schade eigenlijk nogal mee. Alleen de boter- en paardenbloemen hebben zich uitgebreid. En die vertrekken nu allemaal richting groenbak.
Maar gisteren is ook de hogedrukspuit weer uit de schuur gehaald en tja...... met water knoeien blijft leuk, hoe oud je ook bent, hahahaha. Toen (jarige) zoon het geluid hoorde is hij toch even komen kijken en natuurlijk moest er toen van alles afgespoten worden.
In ieder geval is 1 setje tuinstoelen klaar voor gebruik, alleen wil het zonnetje vandaag niet zo meewerken.
Door alle tuinwerkzaamheden begint het lijf te protesteren, dus wordt het straks "verplicht" handwerken (zielig, he).
Ik ben niet de enige die van de zon en de tuin geniet. Keno vindt het ook heerlijk, maar of het ook makkelijk ligt?????Afgelopen dagen heb ik niet veel genaaid, maar veel geknipt. Maar dat is niet erg interessant om te laten zien.
Dan maar een voorproefje op wat ik uiteindelijk ga maken van de applecore. Zoals ik al eerder schreef zijn ronde vormen niet zo mijn ding. Daarom gebruik ik het lapje dat al in elkaar zat als middenstuk van een "nieuwe" quilt. Hoe de quilt uiteindelijk gaat uitzien en de afmeting, dat blijft voor mij ook een verrassing.
Misschien dat ik volgende week in Veldhoven inspiratie kan opdoen. De lapjes die ik voor deze quilt ga gebruiken, heb ik vorig jaar in Veldhoven gekocht bij Dorry. Het was mijn verjaardag en daar heb ik mezelf toen op getrakteerd, haha. En aangezien we dit jaar weer met de bus (die Handwerkzaak Marij geregeld heeft) op mijn verjaardag gaan, heb ik een goede reden om mezelf weer te trakteren.
Omdat ik per seizoen graag mijn wandquilts wissel, viel me op dat ik eigenlijk helemaal geen echte "zomer"quilts heb. Er lag nog een stapeltje rozenstofjes waarvan ik ooit eens een proefblokje gemaakt had. Nadat ik van Gonny nog eens het boek mocht lenen waarin dit patroon stond, heb ik nog wat lapjes geknipt en een paar blokjes gemaakt. Op de naaimachine!!!! Dat is voor mij normaal een straf, maar bij deze blokjes is het makkelijk. Er zijn 5 verschillende rozenstofjes, misschien dat ik er nog andere bloemen in verwerk, maar eerst eens een voorraadje rozen naaien.

Fijne zonnige zondag verder.

6 opmerkingen:

 1. ziet er heel leuk uit, die applecore als middenblok!!
  mooie kleuren heb je!!!
  enne, ronde vormen, ook niet mijn ding!!!
  niet in mijn quilts en die van mezelf ben ik ook niet blij mee.........maar ja, wie wel.....;;))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt alweer hard gewerkt, zowel aan de quilts als in de tuin!! Gelukkig dat je in de tuin ook af en toe verplicht moet stoppen, kan je toch nog lekker handwerken. En het is lang genoeg goed weer om toch de tuin helemaal in orde te krijgen...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed idee met die applecore. Heb je ook al zo hard geploeterd in de tuin, bij mij verschijnen ook overal paardenbloemen. Maar als het klaar is kun je wel fijn genieten van het resultaat en ondertussen lekker quilten. Tenminste als het weer zo blijft.
  Heb je ook zo`n zin in iets nieuws, komt dat soms door het lentegevoel.
  De bundelquilt heeft teveel een herfstkleur.
  De roosjes van jou passen nu veel beter bij de tijd, de eerste zijn al erg leuk.
  Groetjes Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lang zal hij leven in de gloria van victoria!!!
  en gefeleciteerd!!! wat een verjaardagscadeautje: een ochtendje hogedrukspuiten! mijn schoonzoon is ook bijna jarig, ik denk dat ik hem dat ook geef voor z'n verjaardag. alle gekheid op een stokje: mooi die appelkietschen met die andere rand eromheen, ik ben benieuwd hoe groot hij gaat worden? die met de roosjes lijkt me heel bijzonder en meer zomer kun je bijna niet hebben. groetjes en tot....
  je nichtje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind de appelquilt heel leuk worden. Je hebt er al veel van af en die rozen, geweldig. Nu ga je maar verplicht naaien en quilten. En we vinden in Velthoven beslist wel iets wat er bij past.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk dat je mij volgt Pauline, ik ben ook met de applecore bezig phft...doe er maar een paar per keer en ik denk hierna nooit weer ha ha.Fijne avond en groetjes van Els.

  BeantwoordenVerwijderen