woensdag 14 april 2010

overstag

Ook ik ben overstag gegaan en ben aangestoken door het hexa-virus!
Toen we een paar jaar geleden in Drenthe op vakantie waren, hebben we natuurlijk ook de quiltwinkels daar bezocht. Bij de Naaidoos in Nieuw-Buinen zag ik deze serie stoffen liggen, geïnspireerd op de arts-and-crafts ontwerper William Morris. Op de BBC kom je zijn ontwerpen wel eens tegen tijdens een veiling. Ik heb grote bewondering voor het vakmanschap van hem en zijn tijdgenoten.
Maar hoe blij ik ook was met mijn stofjes, ik wist niet goed hoe is ze moest verwerken. Totdat ik dacht: "een Engelse ontwerper......., dan ook de Engelse methode". Met kartonnetjes dus.

Maar zoals het wel vaker gaat, je begint ijverig en dan komt er weer iets anders tussendoor en wordt het project weer ergens opgeborgen.
Maar gisteren heb ik het weer tevoorschijn gehaald en dit kwam er uit de tas. Een paar hexagonnen die al klaar waren en een klein stapeltje hexjes die nog aan elkaar moeten. Toen heb ik de lijmpen uitgeprobeerd en dat werkt echt heeeeeeel snel. Het worden vrij grote "bloemen", maar dan komt de stof beter tot zijn recht.

Het begin is er en ik heb er erg veel zin in. Het lijkt me een prima werkje voor op een quiltingbee omdat je hier toch echt niets verkeerd aan kunt doen, zoals wel eens gebeurd bij een blok.
Onder het schrijven van dit bericht bedacht ik me dat ik laatst ook eens een UFO met hexagonnen in mijn handen heb gehad. Het zijn al oude stofjes van Roberta Horton, maar ze blijven een gezellige, country-achtige uitstraling houden. Eigenlijk moest het een tafellopertje worden, maar ik heb er nog wat stof van over, dus ga ik door tot het stof op is en dan zie ik wel.

Vanmiddag geen verplichtingen, dus dat wordt lijmen en naaien.

3 opmerkingen:

 1. Hoi Pauline,
  Ik zie bijna scheel van alle hexagonnen! En - geloof 't of niet - toen ik vanmorgen naar mijn quiltkamer liep om vulling te pakken voor de quilt van mijn ouders, heb ik besloten de rode hexagonnetjes maar 's mee naar beneden te nemen. Dus die liggen nu op de tafel tussen de rommel rond de naaimachine!!! Binnenkort te zien op mijn blog!!! Naai ze vandaag!
  groetjes uit zonnig Koningsbosch

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Uhhhhh, ik dacht dat je...... nee laat mij maar niet denken, daar krijgt iedereen hoofdpijn van. We zijn ook allemaal hetzelfde, met veel te veel werkstukken tegelijk bezig, maar het houdt ons wel bezig en van de straat!!
  Dit was toch de stof waar je ook zo'n mooie paneel bij had? Ben benieuwd wat nu de plannen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. superleuk, je hexen!!!!
  vooral doorgaan!!!!

  BeantwoordenVerwijderen