maandag 30 augustus 2010

kunstmarkt en POTC

Brrrrr, het lijkt wel herfst. Regen, storm en onweer, dat is toch geen Sint Rosa-weer. Normaal is het in het kermisweekend altijd mooi weer, maar dit jaar is het wel bijzonder slecht.
Voor de handwerksters onder ons is het natuurlijk ideaal weer. Lekker warm binnen, kopje koffie en wat lekkers onder handbereik.......
Voor de mensen die gisteren op de kunstmarkt stonden was het toch niet zo leuk. De kunstmarkt was wel erg leuk. Er was een grote diversiteit, maar ook veel kraampjes met sieraden. De een nog mooier dan de ander. Dus het is maar een geluk dat ik niet van kettingen en armbandjes houd, anders was ik arm thuis gekomen.


Hier een foto van de kraam van Vilterietjes
Zoals jullie zien kon er toch nog hartelijk gelachen worden.

Zaterdag heb ik weer eens aan de POTC gewerkt. Er is nu 1 hoek klaar en langzaam begin ik de opbouw te begrijpen. Nu weer even wat patroontjes knippen en dan weer verder. De zin is er een beetje vanaf, maar ik probeer nu elke dag een uurtje aan deze quilt te werken. Want het resultaat mag er zijn, vind ik.

Zo, de koffie is doorgelopen en ik ga even naar "Koffietijd" kijken en ondertussen een biesje vastnaaien van een bijna-AFFO.

Fijne dag,
Pauline

woensdag 25 augustus 2010

litlle flower wednesday

Laat ik dit berichtje maar beginnen met een bedankje aan iedereen die me beterschap gewenst heeft n.a.v. de ontstoken insectenbeet. Het gaat al iets beter, maar niet snel genoeg naar mijn zin, hahaha.

Ondanks dat ik mijn been hoog moest houden heb ik vrijwel niets gedaan aan handwerken. Dus gistermiddag vlug twee kleine hexablommen genaaid om toch iets te kunnen laten zien. Het is toch echt een stok achter de deur, de update's van diverse projecten.
Maar ook weer een stimulans om weer aan de gang te gaan, want het blijft een leuk werkje, die hexagonnen(tjes)

Je kunt wel zien dat ik gek ben op schelpen. De schelpen op de foto heb ik pas gekregen van mijn vriendin Jules, die niet alleen mijn passie voor patchwork deelt,(en onze lerares was) maar nog gekker op schelpen en stenen is dan ik ben.
Beneden in de hoek zien jullie nog een klein stukje van twee kralentasjes. Eentje is de beugel kwijt, maar er ligt nog een ander tasje bij. Ik zal ze later eens goed laten zien, want het zijn kleine kunstwerkjes. Het zijn tasjes uit het Gooi, mijn man was geboren en getogen in Huizen. Een (groot) dorp waar nog een enkeling in klederdracht loopt.

Vanmorgen was de bee bij mij en daar liet Gonny het gedeelte van haar quilt zien dat klaar is. Gemaakt van de stoffen waar iedereen op de bee een quilt van moet maken. Gelukkig hebben we nog dik twee jaar de tijd eer deze klaar moeten zijn voor de volgende tentoonstelling bij Handwerkzaak Marij in Beek. Op de komende tentoonstelling in november komen onze vriendinnenquilts te hangen.



Vanavond een rondje langs de andere hexa-verslaafden.

Fijne dag verder,
Pauline

maandag 23 augustus 2010

Oei, oei. te laat voor de update Farmer's Wife

Eigenlijk zou gisteren de update zijn voor de blokken van de Farmer's Wife Quilt. Maar toen was ik wat ziekjes. Voor de tweede keer dit jaar heb ik een allergische reactie op een insectenbeet, maar dit keer is er een vieze ontsteking bijgekomen. Goh, wat zo'n klein beestje kan veroorzaken. Twee keer naar de weekend-huisartsenpost en straks nog even bij mijn eigen huisarts langs.
Gelukkig ben ik nu niet "raar"meer (tenminste niet vreemder dan normaal, hihi) in mijn hoofd en de koorts is ook weg.
Dus nu maar een dagje later de update. Deze maand zijn er 4 nieuwe blokken gemaakt.


links blok nr. 12 Broken sugar bowl en rechts nr. 78 Shooting star.


links blok 65 Peaceful hours en rechts blok 104 Wild geese.





Zaterdag kwam een pakketje uit Amerika met de stoffen voor de sashings en randen. Niet erg spannend, want het zijn twee effen kleuren. Gelukkig zijn de kleuren precies zoals ik gehoopt had.
Ik probeer nu de sashings gedeeltelijk aan elke blok te zetten, zodat het niet allemaal meer hoeft als de blokken aan elkaar gezet worden.

Ik blijf het een ontzettend leuk werkje vinden. Maar eerst moet de hexagonnenquilt verder geappliceerd worden en ook de POTC wil maar niet opschieten.

Vorige week donderdag ben ik in Den Bosch geweest. Ik wilde altijd al graag eens een rondvaart maken (gedeeltelijk) onder de stad door. Vlak bij de opstapplaats lag de Quilterij. Dus de wachttijd heb ik daar doorgebracht. Maar voor het eerst in mijn (quilters)leven ben ik een quiltwinkel uitgelopen zonder iets te kopen. Niet dat er niet genoeg keus was (zat op), maar vooral veel Kaffe Fasset en Amy Butler-achtige stoffen. En op dit moment ben ik heel "into" reproductiestoffen.

Zo, nu moet ik eerst eens het huis wat gaan fatsoeneren, na twee dagen verplicht met het pootje omhoog is dat wel nodig. Zeker met twee honden die danig ruien.

O ja, de foto's zijn allemaal een beetje flets geworden. In het echt zijn de kleuren veel helderder.

fijne dag verder,
Pauline

woensdag 18 augustus 2010

toch weer hexaflowers en nieuwe bijnaam

Mijn hexagonnen staan aan elkaar en ik ben bezig met de top te appliceren op een ondergrond. Geen al te makkelijk karwei, omdat het een grote lap is die moeilijk in de hand ligt doordat in de rand nog de kartonnetjes zitten. Maar ik ben al over de helft, volgende week laat ik het resultaat zien.

Met opruimen vond ik dit hexagonnenquiltje weer eens terug. Het is zeker 10-12 jaar geleden dat ik er mee begonnen ben. Zo'n drie jaar geleden heb ik er een klein tafelkleedje van gemaakt. Maar toen was er nog stof over en was ik van plan om er nog een rij langs te zetten. Maar zoals het wel vaker gaat in quiltland, komt de top in een kast/doos terecht en wordt vergeten. Gelukkig maar dat we de "one flower wednesday" hebben!

De stofjes die ik voor dit quiltje gebruik zijn ook al oud. Het zijn stoffen van Roberta Horton, een serie met ruitjes en streepjes. Het is een aparte stof, vrij los geweven en met een glans erover. Het is een stof die nergens anders bijpast. Ondanks de "ouderdom" van het quiltje vind ik het nog steeds leuk en een country-achtige uitstraling hebben. De hexjes zijn maar een 1/2 inch, wel een heel verschil met de andere top.

Verder ben ik nog bezig met de laatste blok (van deze maand) van the Farmer's wife quilt, waarvan de update op de 22e is. Mijn doel is om elke week 1 blok te maken.

En dan is ook weer de POTC aan de beurt. Alle blokken zijn klaar, maar het blijft heel goed opletten hoe de rand moet. Ik moet steeds in het boek kijken en kan er niet lekker mee op de bank gaan zitten voor de t.v. Alles ligt over de eettafel verspreidt, maar ja, je moet wat over hebben voor je hobby, toch? Over het resultaat ben ik wel tevreden.


O ja, en dan nog over mijn nieuwe bijnaam. Dat kwam zo.....vorige week ben ik met Marion op zoek gegaan naar stof voor de regiodag in oktober. Als kind heb ik van mijn moeder geleerd om aan de stof te trekken en te luisteren naar de schering en inslag. Toen Marion dit uitlegde aan de verkoper zei die: "Oh, ze is dus een LAPJESFLUISTERAAR". Ik vond dit toch zo leuk gevonden, dat ik erover denk om mijn blog om te dopen tot "de lapjesfluisteraar", hahaha.

Het is een week van verjaardagen en uitstapjes, dus dat wordt weer veel vlaai en lekker etentjes.

Fijne dag verder,
Pauline

zaterdag 14 augustus 2010

cadeautjes

Deze week is er nog maar weinig patchwork uit mijn handen gekomen. Er zijn van die dagen dat je er niet toe komt om ook maar één steekje te maken.
Zoals gisteren b.v., toen mijn zus (die in Duitsland woont) op bezoek kwam met zoon en schoondochter. Heel gezellig, en nog veel leuker was het dat ze ook nog cadeautjes bij zich hadden. Door een erfenis verkregen. En aangezien ik een lichte tic heb voor servies waren deze twee 2-persoonserviesjes bij mij zeer welkom. Het probleem is dat ik er nu een plaatsje in de kasten voor moet zoeken.


Het is heel dun porcelein (ivoor) en uit de jaren vijftig.
Er was ook nog een klassiek 6-delig servies bij, ecru met een gouden randje. Maar daar heb ik echt geen plaats meer voor. Als ik er niemand een plezier mee kan doen gaat het in de doos voor de rommelmarkt.

Ook deze naaibox heb ik gekregen (met inhoud). De blikjes die op het deksel staan lagen in de laatjes van de box. Ik heb al een oude naaikist die van mijn schoonmoeder is geweest en door mijn schoonvader zelf is gemaakt van oude luiken. Dus ook voor deze naaibox ga ik goed tehuis zoeken.


En dan ook nog de 3 potloden die we van Marion
gekregen hebben! Heerlijke potloden om patroontjes mee te tekenen (of om te gebruiken om te puzzelen).

Hier zit dus een gelukkig en tevreden mens aan de computer, haha.

Fijne weekend,
Pauline

woensdag 11 augustus 2010

hexagonnentop klaar

Afgelopen dagen heb ik hard gewerkt om alle hexaflowers aan elkaar te zetten. Gisteravond om 22.00 uur heb ik het laatste steekje gezet. Pfff, blij dat de top zover klaar is. Nu nog appliceren en quilten. Dat laatste zal pas van de winter worden of misschien wel machinaal. Ik zie wel, dat duurt nog een tijdje.

Zoals jullie zien is de top goedgekeurd door de Nederlandse Vereniging van Huishonden, hihi.

Nu deze top klaar is komt er weer ruimte voor de POTC en the Farmers's wife quilt.

Vanmorgen op de quilting bee bij Marion heb ik bijna een hele rand aan de POTC-blok gezet. Nog eentje en dan kan ik de blokken aan elkaar naaien en me weer verdiepen in de rand en de hoeken.
Maar ook in de boeken van Mariet stonden leuke patronen die erom roepen om gemaakt te worden. Waar is toch die winkel die tijd verkoopt?

Fijne dag nog,
Pauline

woensdag 4 augustus 2010

Last flower Wednesday

Zoals jullie kunnen lezen in de kop van dit bericht, laat ik vandaag mijn laatste hexaflowers zien. Niet omdat ik er mee stop, maar omdat ik ze alle 113 klaar heb. Ja, ja, afgelopen week heb ik flink doorgewerkt en de laatste 23 !!!!! bloemen gemaakt. Ik ben dan ook reuze trots op mezelf, haha.

Op deze foto staat van elk gebruikt stofje een hexaflower.

Omdat ik met nogal wat projecten bezig ben, werd ik wat onrustig. Toen heb ik besloten om in ieder geval 1 project af te maken zodat er weer ruimte komt voor wat nieuws. En dat is dus de hexagonnenquilt geworden. Natuurlijk moet ik nog alle bloemen aan elkaar zetten. Maar omdat ik kartonnen malletjes nodig had heb ik al de helft aan elkaar staan. Als alle bloemen aan elkaar staan wil ik ze op een ondergrond appliceren. Van de week snel nog eens naar de Log Cabin om extra brede stof uit te zoeken. Dat appliceren lijkt me veel werk. Het zal een kwestie worden van goed op elkaar rijgen.


Voor de grap heb ik de bloem met het granaatappelstofje gefotografeerd op een granaatappelstruik die vol in bloei staat bij de buurman. Elk jaar denk ik dat de struik de winter niet overleefd heeft, maar in mei zie je voorzichtig de eerste groene blaadjes verschijnen en nu staat hij weer in volle pracht te bloeien. Nog even en dan hangen er echte granaatappeltjes aan. Het schijnt dat ze eetbaar zijn, maar dat heb ik nog niet aangedurfd.

Tja, en dan die nieuwe projecten die door mijn hoofd gaan. Mijn zus Mariet heeft 4 nieuwe quiltboeken gekocht, waaronder the Civil War en de Civil War Love letter quilt. En vooral die laatste vind ik wel heel leuk om aan te beginnen. De reproductiestoffen die ik gebruik voor de Farmer's Wife kunnen ook goed in deze quilt gebruikt worden. Het lijkt me leuk om de quilt samen met Mariet te maken, dan hoeven we maar 1x malletjes te maken. Maar.....eerst zorgen dat er minstens 1 top klaar is.


Deze stofjes heb ik via de markt van het prikbord gekocht. Het is een serie van Judie Rothermel. Het zijn halve FQ, dus ideaal voor een scrapquilt.

Vorige week heb ik wat zitten te rommelen aan mijn blog. En niet erg succesvol. Gelukkig kreeg ik hulp van zoonlief, die hoofdschuddend aan de computer zat en zich afvroeg wat zijn oud moedertje toch allemaal gedaan had. En ik was nog wel zo trots omdat ik zelfstandig de vertaalfunctie op het blog gekregen had, haha. Maar ik heb nu wel drie kolommen op mijn blog en dat was de bedoeling. Alleen het laden van de kopfoto mislukt keer op keer. Ook als ik een foto in een berichtje wil plaatsen, moet ik de foto soms wel 4x uploaden eer die eindelijk in het bericht staat. Hebben jullie daar ook last van? Het maakt het een stuk minder leuk om snel een berichtje te posten.

In de nieuwe kolom wil ik misschien wel een update maken voor de POTC. Ik lees op het prikbord en diverse blogs over deze nieuwe hype,waar ik me een beetje verantwoordelijk voor voel. En het lijkt me leuk om elkaar op die manier op de hoogte te houden van de vorderingen. Mijn POTC schiet ook op, nog om 2 blokken de rand zetten en dan ik de blokken aan elkaar zetten. Maar dat is voor een volgende keer. Net zoals de update voor de Farmer's Wife. Daar heb ik echt veel plezier aan. Het zijn niet zo'n moeilijke blokken en maar 6", daar zet je op een avond wel een blok van in elkaar. Maar ook die komen pas de 22e weer op het blog.

Ook al ben ik klaar met mijn bloemen, dat wil niet zeggen dat ik niet elke woensdag een rondje maak door alle tuintjes. Eerst even koffie zetten en dan over de hele wereld bloemen bekijken.

Een fijne dag verder,
Pauline