maandag 23 augustus 2010

Oei, oei. te laat voor de update Farmer's Wife

Eigenlijk zou gisteren de update zijn voor de blokken van de Farmer's Wife Quilt. Maar toen was ik wat ziekjes. Voor de tweede keer dit jaar heb ik een allergische reactie op een insectenbeet, maar dit keer is er een vieze ontsteking bijgekomen. Goh, wat zo'n klein beestje kan veroorzaken. Twee keer naar de weekend-huisartsenpost en straks nog even bij mijn eigen huisarts langs.
Gelukkig ben ik nu niet "raar"meer (tenminste niet vreemder dan normaal, hihi) in mijn hoofd en de koorts is ook weg.
Dus nu maar een dagje later de update. Deze maand zijn er 4 nieuwe blokken gemaakt.


links blok nr. 12 Broken sugar bowl en rechts nr. 78 Shooting star.


links blok 65 Peaceful hours en rechts blok 104 Wild geese.

Zaterdag kwam een pakketje uit Amerika met de stoffen voor de sashings en randen. Niet erg spannend, want het zijn twee effen kleuren. Gelukkig zijn de kleuren precies zoals ik gehoopt had.
Ik probeer nu de sashings gedeeltelijk aan elke blok te zetten, zodat het niet allemaal meer hoeft als de blokken aan elkaar gezet worden.

Ik blijf het een ontzettend leuk werkje vinden. Maar eerst moet de hexagonnenquilt verder geappliceerd worden en ook de POTC wil maar niet opschieten.

Vorige week donderdag ben ik in Den Bosch geweest. Ik wilde altijd al graag eens een rondvaart maken (gedeeltelijk) onder de stad door. Vlak bij de opstapplaats lag de Quilterij. Dus de wachttijd heb ik daar doorgebracht. Maar voor het eerst in mijn (quilters)leven ben ik een quiltwinkel uitgelopen zonder iets te kopen. Niet dat er niet genoeg keus was (zat op), maar vooral veel Kaffe Fasset en Amy Butler-achtige stoffen. En op dit moment ben ik heel "into" reproductiestoffen.

Zo, nu moet ik eerst eens het huis wat gaan fatsoeneren, na twee dagen verplicht met het pootje omhoog is dat wel nodig. Zeker met twee honden die danig ruien.

O ja, de foto's zijn allemaal een beetje flets geworden. In het echt zijn de kleuren veel helderder.

fijne dag verder,
Pauline

13 opmerkingen:

 1. Ha Pauline! Wat jammer dat je zo "vreemd" bent geweest van de insectenbeet en blij dat je weer aan de beterende hand bent. Is er geen voorzorgsmaatregel te treffen? Ik han een hoorde laatst van een mevrouw dat ze altijd een capsule bij zich had, die kon ze slikken als ze gestoken was.
  In elk geval zijn de boerenvrouwtjes weer mooi geworden en 1 dag te laat: wat is dat nou?
  Groetjes en tot...
  Riet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik was ook te laat en had - in mijn ogen dan- een minder goede reden.
  Wat zijn ze leuk geworden. Krijg zelf meer zin om peaceful hours te gaan maken.

  Word maar weer snel beter. Ik weet uit ervaring dat zo'n klein beestje genoeg ellende kan veroorzaken. Een geluk voor mij, het was een Litouwse mug en die kom ik hier gelukkig niet meer tegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wil je dat aub nooit meer doen; laten steken door zo'n misselijk beest en vervolgens een update missen!?!!? Ik heb me de hele zondag zorgen om je gemaakt!!!! Had eigenlijk gehoopt dat je door iets leuks de update was vergeten, dat was jammer genoeg niet het geval. Je blokjes zijn leuk. De broken suger bowl heb ik ook al uitgeknipt en de peacefull hours vind ik echt prachtig! Zullen allebei volgende week wel op mijn blog staan... Zie je woensdag. Gezellie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik bedoel volgende maand!!! Ik moet nu niet gaan overdrijven.......

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heb gisteren ook al de hele dag gekeken, waar blijft ze nou. Werd al wat ongerust, maar aan een insectebeet had ik echt niet gedacht. Wat vervelende beesten toch. Hoop maar dat je er snel vanaf bent. Zo zie je maar we letten op je!!
  Wat een prachtige blokjes, die kleurencombinatie, heel erg mooi. En een geluk dat ze niet in je hand hebben gestoken, kun je nog wat naaien als je moet stilzitten. Wat goed dat de opgestuurde stoffen precies de goede kleur hebben. Ligt ook aan het beeld op de computer.
  Beterschap en tot woensdag
  Groetjes van Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Niet te hard poetsen, we zijn allemaal dieren gewend. Als de kopjes maar schoon zijn en de koffie heet ;-)
  Doe het nog rustig aan en tot woensdag.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een prachtige blokjes Pauline. Vervelend zeg dat je zo op een insectenbeet reageerde, ik hoop dat je je vlug weer beter voelt!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Getsie, allergische ellende!! De blokjes zijn prachtig joh! Laat de boel maar even zijn beloop en voor je het weet gaat het weer beter! Oehhh, repro's ... andere stad .... Tilburg hihi!! Mooie avond verder en beterschap nog! Groeten, Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie blokjes, leuk, die Peacefull Hours, En je Wild Geese is ook erg leuk met die verschillende stofjes. Ik weet niet of dat in het boek ook zo is, in ieder geval doet het het leuk. Je stoffen vind ik erg mooi erbij, daar kun je alle kanten mee op.Wat vervelend, zo'n allergische reactie, hopelijk ben je er gauw weer helemaal af. Beterschap!
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 10. fijn dat het weer beter gaat met je, doe maar lekker alles op je eigen tempo! Je blokken zijn erg mooi, fijne dag groetjes Else

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De blokken zijn prachtig!! Dat is het wachten waard...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Sorry to hear about the insect bite. They can be nasty. BEAUTIFUL Farmer's Wife blocks and I like the solids.

  BeantwoordenVerwijderen