woensdag 18 augustus 2010

toch weer hexaflowers en nieuwe bijnaam

Mijn hexagonnen staan aan elkaar en ik ben bezig met de top te appliceren op een ondergrond. Geen al te makkelijk karwei, omdat het een grote lap is die moeilijk in de hand ligt doordat in de rand nog de kartonnetjes zitten. Maar ik ben al over de helft, volgende week laat ik het resultaat zien.

Met opruimen vond ik dit hexagonnenquiltje weer eens terug. Het is zeker 10-12 jaar geleden dat ik er mee begonnen ben. Zo'n drie jaar geleden heb ik er een klein tafelkleedje van gemaakt. Maar toen was er nog stof over en was ik van plan om er nog een rij langs te zetten. Maar zoals het wel vaker gaat in quiltland, komt de top in een kast/doos terecht en wordt vergeten. Gelukkig maar dat we de "one flower wednesday" hebben!

De stofjes die ik voor dit quiltje gebruik zijn ook al oud. Het zijn stoffen van Roberta Horton, een serie met ruitjes en streepjes. Het is een aparte stof, vrij los geweven en met een glans erover. Het is een stof die nergens anders bijpast. Ondanks de "ouderdom" van het quiltje vind ik het nog steeds leuk en een country-achtige uitstraling hebben. De hexjes zijn maar een 1/2 inch, wel een heel verschil met de andere top.

Verder ben ik nog bezig met de laatste blok (van deze maand) van the Farmer's wife quilt, waarvan de update op de 22e is. Mijn doel is om elke week 1 blok te maken.

En dan is ook weer de POTC aan de beurt. Alle blokken zijn klaar, maar het blijft heel goed opletten hoe de rand moet. Ik moet steeds in het boek kijken en kan er niet lekker mee op de bank gaan zitten voor de t.v. Alles ligt over de eettafel verspreidt, maar ja, je moet wat over hebben voor je hobby, toch? Over het resultaat ben ik wel tevreden.


O ja, en dan nog over mijn nieuwe bijnaam. Dat kwam zo.....vorige week ben ik met Marion op zoek gegaan naar stof voor de regiodag in oktober. Als kind heb ik van mijn moeder geleerd om aan de stof te trekken en te luisteren naar de schering en inslag. Toen Marion dit uitlegde aan de verkoper zei die: "Oh, ze is dus een LAPJESFLUISTERAAR". Ik vond dit toch zo leuk gevonden, dat ik erover denk om mijn blog om te dopen tot "de lapjesfluisteraar", hahaha.

Het is een week van verjaardagen en uitstapjes, dus dat wordt weer veel vlaai en lekker etentjes.

Fijne dag verder,
Pauline

19 opmerkingen:

 1. Ja geweldig die naam!!! Mijn ogen zijn vochtig van het lachen. Moet je echt doen. Ik ben vandaag hard bezig de stoffen alweer te versnijden. Eens kijken hoeveel pakketjes ik ervan gemaakt krijg. Ik zag gisteren op internet ook nog een mooi voorbeeld van een POTC. Oooh ik zou ook wel willen maar.... je weet wel he? Ik neem volgende week de stof inderdaad maar eens mee naar jou toe. Denk dat ik nieuwe ga kopen. Even wachten tot Jacqueline weer open heeft. Fijne woensdag!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een geweldige naam! Die moet je er beslist inhouden. Zou m'n weblog zo gaan noemen! Pauline de lapjesfluisteraar! Maar ik kwam voor de bloemen, prachtig zo. Fijne week verder.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hahaha.....Ja geweldig!!! Doen.... Fijne dag, lapjesfluisteraar..
  ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Lapjesfluisteraar!
  Een naam die je op het lijf geschreven is! Met dankaan Marion om dit te ontdekken.
  Ik vind het "ouwe quiltje" geweldig! Echt mijn stijl dat countryachtig. Succes ermee en denk aan de foto's. Groetjes en tot....je nichtje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk een lapjesfluisteraar. Wat vertelt zo'n stof je dan?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. I really like the old quilt! So nice that you found it.
  I want to do the Farmer's Wife too and the POTC. I have both the books and just recently bought the software for the Farmer's Wife. Both quilts are just so pretty. Do you machine piece or hand piece or both?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geweldig die bijnaam, die ga ik onthouden, leuk tuintje heb je zo.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Die naam verdient een plaatsje in de titel van je blog, zeker.
  Kun je wel nog een keer uitleggen hoe dat dan werkt, luisteren naar de schering en inslag? Ik kan me er niets bij voorstellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De naam is geweldig en je bloemen ook. Zie ze graag terug.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. geweldige naam!


  Je bloemetjes zijn ook leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat is wel een hele leuke aparte naam.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hihihi, doen ja, prachtig gevonden!!! Joh, je gaat die met de Roberta Horton stoffen toch zeker wel afmaken? Mocht je stof tekort komen, geef maar een gil hoor, heb er geloof ik nog wel wat van. Heb er ooit eens een quilt mee gemaakt, die wacht al 5 jaar op een quiltsteekje hihi!! Plezier met je POTC! Mooie avond, groeten, Daniëlle en nog bedankt voor je reactie!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ja die naam moet je zeker houden, gezien dat het zo spontaan tot stand is gekomen!!
  Leuk hoor je komt toch steeds leuke dingen tegen in Quilterland.

  Sterkte met het op naaien van je blommen


  Groetjes Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Your flowers are looking so pretty...and are coming together in a beautiful garden...

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Love your new/old project and the fabric is lovely! And, that is a great new name!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ruitjes en strepen van Roberta Horton.... Ik zie er zelfs nog bekende tussen! Er zijn ook nog wel restjes voor als je te weinig hebt, of gewoon meer afwisseling wilt.
  Je nieuwe blognaam is leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Lovely hexies. I hope mine look this good when they go together

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ha Pauline! Leuk dat je Pattybee nu ook volgt, ik las je reactie op haar blog. Enne... van die krale: heerlijk, ik ben dol op oude kralen, die kan ik goed gebruiken!!!!Xi je nog voor de foto's? Groetjes en tot....Riet

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Dat wordt een mooi bloementuintje! en zoveel mooie patronen en ideeën. Nu alleen nog 150 jaar worden, om alles af te krijgen LOL

  BeantwoordenVerwijderen