woensdag 4 augustus 2010

Last flower Wednesday

Zoals jullie kunnen lezen in de kop van dit bericht, laat ik vandaag mijn laatste hexaflowers zien. Niet omdat ik er mee stop, maar omdat ik ze alle 113 klaar heb. Ja, ja, afgelopen week heb ik flink doorgewerkt en de laatste 23 !!!!! bloemen gemaakt. Ik ben dan ook reuze trots op mezelf, haha.

Op deze foto staat van elk gebruikt stofje een hexaflower.

Omdat ik met nogal wat projecten bezig ben, werd ik wat onrustig. Toen heb ik besloten om in ieder geval 1 project af te maken zodat er weer ruimte komt voor wat nieuws. En dat is dus de hexagonnenquilt geworden. Natuurlijk moet ik nog alle bloemen aan elkaar zetten. Maar omdat ik kartonnen malletjes nodig had heb ik al de helft aan elkaar staan. Als alle bloemen aan elkaar staan wil ik ze op een ondergrond appliceren. Van de week snel nog eens naar de Log Cabin om extra brede stof uit te zoeken. Dat appliceren lijkt me veel werk. Het zal een kwestie worden van goed op elkaar rijgen.


Voor de grap heb ik de bloem met het granaatappelstofje gefotografeerd op een granaatappelstruik die vol in bloei staat bij de buurman. Elk jaar denk ik dat de struik de winter niet overleefd heeft, maar in mei zie je voorzichtig de eerste groene blaadjes verschijnen en nu staat hij weer in volle pracht te bloeien. Nog even en dan hangen er echte granaatappeltjes aan. Het schijnt dat ze eetbaar zijn, maar dat heb ik nog niet aangedurfd.

Tja, en dan die nieuwe projecten die door mijn hoofd gaan. Mijn zus Mariet heeft 4 nieuwe quiltboeken gekocht, waaronder the Civil War en de Civil War Love letter quilt. En vooral die laatste vind ik wel heel leuk om aan te beginnen. De reproductiestoffen die ik gebruik voor de Farmer's Wife kunnen ook goed in deze quilt gebruikt worden. Het lijkt me leuk om de quilt samen met Mariet te maken, dan hoeven we maar 1x malletjes te maken. Maar.....eerst zorgen dat er minstens 1 top klaar is.


Deze stofjes heb ik via de markt van het prikbord gekocht. Het is een serie van Judie Rothermel. Het zijn halve FQ, dus ideaal voor een scrapquilt.

Vorige week heb ik wat zitten te rommelen aan mijn blog. En niet erg succesvol. Gelukkig kreeg ik hulp van zoonlief, die hoofdschuddend aan de computer zat en zich afvroeg wat zijn oud moedertje toch allemaal gedaan had. En ik was nog wel zo trots omdat ik zelfstandig de vertaalfunctie op het blog gekregen had, haha. Maar ik heb nu wel drie kolommen op mijn blog en dat was de bedoeling. Alleen het laden van de kopfoto mislukt keer op keer. Ook als ik een foto in een berichtje wil plaatsen, moet ik de foto soms wel 4x uploaden eer die eindelijk in het bericht staat. Hebben jullie daar ook last van? Het maakt het een stuk minder leuk om snel een berichtje te posten.

In de nieuwe kolom wil ik misschien wel een update maken voor de POTC. Ik lees op het prikbord en diverse blogs over deze nieuwe hype,waar ik me een beetje verantwoordelijk voor voel. En het lijkt me leuk om elkaar op die manier op de hoogte te houden van de vorderingen. Mijn POTC schiet ook op, nog om 2 blokken de rand zetten en dan ik de blokken aan elkaar zetten. Maar dat is voor een volgende keer. Net zoals de update voor de Farmer's Wife. Daar heb ik echt veel plezier aan. Het zijn niet zo'n moeilijke blokken en maar 6", daar zet je op een avond wel een blok van in elkaar. Maar ook die komen pas de 22e weer op het blog.

Ook al ben ik klaar met mijn bloemen, dat wil niet zeggen dat ik niet elke woensdag een rondje maak door alle tuintjes. Eerst even koffie zetten en dan over de hele wereld bloemen bekijken.

Een fijne dag verder,
Pauline

11 opmerkingen:

 1. Je blommen zien er weer mooi uit,ik kan begrijpen dat er eens een stop moet komen op een project!
  Ben heel benieuwd naar het resultaat van je blommen!!

  Complimenten aan je zoon voor het opzetten van je blog.
  Bij de jeugd ziet het er al gauw niet uit, maar cijfer je zelf niet weg,want je eerste opzet van je blog heb je toch maar zelf opgezet en ik weet hoe het was om het op te zetten (regelmatig heb ik bij mij eigen gedacht waar ben ik aan begonnen en durf eigenlijk er niks aan te veranderen ha,ha).

  Fijne dag verder groetjes Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Pauline! Wat een werk zeg! Al die blokken in 1 week tijd. En ook nog tijd voor andere dingen gehad, want je bent bij mij op visite geweest. Heerlijk als een project af is, dan is je kop inderdaad leeg voor nieuwe dingen.
  Groetjes en succes met de nieuwe dingen en tot...
  Je nichtje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je hebt hard gewerkt, zowel wat patchen betreft als de blog.
  Help je Mariet te herinneren dat ze de boeken woensdag met QB meeneemt. Ons lekker maken dat ze nieuwe boeken heeft en dan vergeten meetenemen, daar trppen we geen tweede keer in!-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo pauline, de merklappententoonstelling is nog tot 11 augustus, in Goes in de Grote of Maria Magadalena Kerk. Je blog is prachtig zo, mooie kleuren. Wat goed dat al je blommen af zijn, ik heb het weggelegd, vond het toch niet zo leuk maar ik zal er nog wel eens wat van maken. Groetjes van Els.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is nog eens hard werken!! 23 maar liefst!! Wel een strak plan, eerst iets afmaken om daarna iets nieuws op te starten en wat voor nieuws!! Plaatjes van stoffen heb je gekocht, zal vast prachtig worden, veel plezier samen met je zus! Mooie dag verder, liefs, Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 6. 23, dat is veel!

  Ik snap het gerommel met de blog wel maar al doende leert men. (ben ook nog niet helemaal tevreden met de mijne)

  Ben benieuwd naar alle nieuwe projecten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een productie! Ik ben reuze benieuwd naar het resultaat. Je nieuwe stofjes zijn erg mooi. Best spannend om aan wat nieuws te beginnen toch.
  Bedankt dat je op mijn blog bent geweest en een compliment aan jou en je zoon, je blog ziet er mooi uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie blommen heb je gemaakt, je hebt hard gewerkt. Die ene in die mooie granaatappelstruik is ook heel mooi! Het lijkt mij ook niet mee te vallen om hem mooi op een ondergrond te appliceren. Bij Yvonne-Sommeke zag ik wel een leuke tip.
  Over computers hoef je mij niets te vragen, want ik weet er nog steeds net veel van en ik heb nog steeds mijn DH nodig om de foto's erop te zetten.
  Wat een mooie lapjes heb je gekocht, die kun je zowel voor de FW gebruiken als voor de CWD.
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo, jij hebt hard gewerkt! Zowel aan de bloemen als ook aan je blog. Volgens mij heb ik deze week al een paar achtergronden langs zien komen, of niet??? Neem je woensdag de lapjes mee? En Mariet de boeken? Zal ik jullie woensdag ook laten zien wat ik vandaag heb gekocht. Om van te smullen..... hmmmmm ....
  Neem meteen ook mooi weer mee, gaan we lekker buiten zitten!!! Groetjes, Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hele mooie stoffen heb je gekocht Pauline, ik doe het ook wel op de paginamarkt, afgelopen week ook nog, van die mooie repro,s. Goed van je om eerst eens wat af te maken, zou ik ook moeten doen.......maar ik heb zo,n hekel aan dat doorquilten....

  groetjes, jeannet

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Lovely post Pauline and I like what you did with your blog. How wonderful you have finished all your flowers. Enjoy piecing them together into a beautiful garden!

  BeantwoordenVerwijderen