woensdag 25 augustus 2010

litlle flower wednesday

Laat ik dit berichtje maar beginnen met een bedankje aan iedereen die me beterschap gewenst heeft n.a.v. de ontstoken insectenbeet. Het gaat al iets beter, maar niet snel genoeg naar mijn zin, hahaha.

Ondanks dat ik mijn been hoog moest houden heb ik vrijwel niets gedaan aan handwerken. Dus gistermiddag vlug twee kleine hexablommen genaaid om toch iets te kunnen laten zien. Het is toch echt een stok achter de deur, de update's van diverse projecten.
Maar ook weer een stimulans om weer aan de gang te gaan, want het blijft een leuk werkje, die hexagonnen(tjes)

Je kunt wel zien dat ik gek ben op schelpen. De schelpen op de foto heb ik pas gekregen van mijn vriendin Jules, die niet alleen mijn passie voor patchwork deelt,(en onze lerares was) maar nog gekker op schelpen en stenen is dan ik ben.
Beneden in de hoek zien jullie nog een klein stukje van twee kralentasjes. Eentje is de beugel kwijt, maar er ligt nog een ander tasje bij. Ik zal ze later eens goed laten zien, want het zijn kleine kunstwerkjes. Het zijn tasjes uit het Gooi, mijn man was geboren en getogen in Huizen. Een (groot) dorp waar nog een enkeling in klederdracht loopt.

Vanmorgen was de bee bij mij en daar liet Gonny het gedeelte van haar quilt zien dat klaar is. Gemaakt van de stoffen waar iedereen op de bee een quilt van moet maken. Gelukkig hebben we nog dik twee jaar de tijd eer deze klaar moeten zijn voor de volgende tentoonstelling bij Handwerkzaak Marij in Beek. Op de komende tentoonstelling in november komen onze vriendinnenquilts te hangen.Vanavond een rondje langs de andere hexa-verslaafden.

Fijne dag verder,
Pauline

13 opmerkingen:

 1. Ha Pauline!
  Schrijf ik net op mijn blog dat ik niks geopend krijg, kan ik die van jou bekijken. Raar wereldje, die blogwereld! Ik hou ook van schelpen en stenen: gratis souvenirs en geen 2 zijn hetzelfde!
  Groetjes en tot....
  Riet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat heeft die Gonny toch stiekem hard gewerkt. Ziet er al leuk uit he?? 't was weer gezellig vanmorgen, maar dat is het altijd.
  Groetjes,
  Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 3. mooi, zo op die schelpjes...heel teer

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zijn lieve bloemetjes geworden en wat een leuke verzameling.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik had ze eerst niet gezien maar het zijn weer leuke bloemetjes geworden.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat maak jij een mooie werken, Geweldig. Ik ben helemaal verpoepzakt. Wat een geduld moet je hebben om zo'n quilt te maken. Ik wist niet dat het zoveel werk was en dat er zo veel mensen mee bezig zijn. Heel erg leuk! Als jij over twee jaar iets gaat exposeren wil ik dat wel zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. How very nice your flowers look on the shells! The colours blend so well. Shells are beautiful!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een schattige bloemetjes!! Prachtige schelpen heb je. Mooie quilt, leuk patroon zo. Mooie dag, groeten, Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi, je blommen op die mooie schelpen. Ze doen me denken aan de prachtige schelpen die ik vorig jaar in Nieuw Zeeland op het strand bij elkaar zocht. Er waren zulke mooie bij, maar je mag daar niets uit het land meenemen, dus ik moest ze achterlaten.
  Wat een mooie tasjes, jammer dat die ene geen beugel meer heeft, het heeft zulke mooie kleuren!
  Die quilt van Gonny is al heel mooi, zeg. Leuk dat jullie allemaal een quilt van dezelfde stoffen maken.
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Very pretty, and I like your rock and shell collection.

  BeantwoordenVerwijderen