maandag 1 november 2010

regiodag met spatjes en breien

Brrr... als ik zo naar buiten kijk, dan is er niets vrolijks aan. Er hangt een dikke mist. Toen ik vanochtend de honden uitliet moest ik goed opletten of ik ze nog zag (ze mogen los op de speelweide).
Gisteren lag Keno lekker te slapen op een patchworkkussen (van het Kruidvat). Het ziet er erg lief uit, maar als je de volgende foto bekijkt dan kun je ook zien wat ik minstens 1x per dag bij elkaar veeg aan haren. Gelukkig heb ik laminaat liggen en kan alles goed opgeruimd worden. Ik roep altijd dat ik elke dag een cavia bij elkaar veeg! Dat is natuurlijk weer een nadeel aan het hebben van huisdieren. Maar dat weegt niet op tegen het plezier (en verplichte beweging) dat ik met ze heb.Vorige week vrijdag hadden we weer onze regiodag. Aan de reacties van de bezoeksters was te merken dat ze het een hele leuke techniek vonden (one block wonder). Bij Marion zijn de foto's te zien van de workshop en de show-and-tell. Wat was er weer veel moois te bewonderen!
Aan mijn regiodag zaten nogal wat haken enogen. De heenweg duurde langer dan gepland omdat er een grote maaimachine de berm weg aan het maaien was en we daar achter moesten blijven hangen. Ook de terugweg duurde door een ernstig ongeval (met het bijbehorende verkeersinfarct) 1 uur langer dan normaal. Maar dat was nog niks vergeleken met wat op de dag zelf gebeurde. De regiodag wordt altijd op de bovenste verdieping van het gebouw gehouden en lunchen doen we op de begane grond. En als je de hele ochtend hebt rondgelopen en met deze en gene hebt bijgekletst, is het natuurlijk makkelijker om met de lift naar beneden te gaan. Ik wilde toch de trap nemen toen ik zag dat er nogal wat dames in de lift stonden, maar ze riepen dat er nog twee mensen bijkonden. Nou, dat hebben we geweten............Na 2 seconden hing de lift vast. Aaarrrgggg, wat is dat een eng (letterlijk en figuurlijk) gevoel. Nadat we herhaaldelijk de alarmknop ingedrukt hadden, hoorden we rennen en roepen. Gelukkig, er werd aan gewerkt. En ja hoor, na een minuut of 10 (maar het leken 10 uren) ging de liftdeur open en zagen we weer lucht en licht. We waren zo'n 50-70 cm. gezakt. De technische meneer had een klein trapladdertje bij zich dat in de lift geplaatst werk en zo konden we op handen en voeten uit de lift kruipen. Achteraf jammer dat niemand foto's gemaakt heeft, want ik denk dat het een komisch gezicht geweest is. Zeven oudere dames op hun knieƫn om de beurt uit de lift kruipend. In ieder geval hadden we een spannend verhaal te vertellen. Na de lunch heb ik toch maar weer de lift naar boven genomen (met geestelijke bijstand van Marion,haha) zodat ik geen liftfobie ga ontwikkelen.
Voor mij dus een regiodag die ik (en de andere dames met me) niet snel zullen vergeten.

Op patchworkgebied heb ik niet veel gedaan deze dagen. Ik ben druk aan het borduren geweest. En ik kwam op internet een site tegen waar mutsjes gevraagd worden voor India, www.breivoorindia.nl . De actie is vorige week van start gegaan bij Koffietijd. Ik heb meteen mijn restjes opgezocht en een mutsje opgezet. Het is heel makkelijk, 56 steken op pen 3,5 en 13 cm. breien en afkanten, of eerst 3 cm. boordsteek en 10 cm. breien. Ik brei het wel met 5 pennen, want zo'n naad lijkt me niet prettig voor een baby'tje. Het is een leuk werkje voor bij de t.v.

Fijne dag verder,
Pauline

3 opmerkingen:

 1. hahahahaha, ik zie het echt voor me, al die dames op handen en voeten uit de lift!!!
  goed dat je meteen weer erin bent gegaan, want voor je het weet heb je er inderdaad een fobie aan overgehouden.
  lieve groet en tot...zo meteen, riet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vastzitten in een lift lijkt me niet echt iets om te lachen maar uit de lift kruipen op handen en voeten.... hahahahahah!. Zie het helemaal voor me!! Leuk en goed dat je meteen weer in de lift bent gegaan. Groetjes..... Peebee

  BeantwoordenVerwijderen
 3. tjonge,wat een dag!!!
  de quilts waren leuk, maar alle vormen van vervoer zaten duidelijk ff tegen!
  goed, hoor,dat je de lift weer indurfde!!!

  BeantwoordenVerwijderen