woensdag 27 oktober 2010

verjaardagsquiltje , FWQ en tuin

Vandaag zou mijn man zijn 57e verjaardag gevierd hebben. Toen hij 50 werd heb ik natuurlijk een quiltje voor hem gemaakt. Het zijn 50 blokjes uit het boek "501 Quilt Blocks". Blokjes van 10 cm. en de naam van elk blokje heeft een betekenis gehad in zijn leven.

Zo staan er b.v. twee huisjes op, die verwijzen naar zijn geboorteplaats Huizen. En 1 zwarte poes (de dag later hadden we twee poezen, hihi). Molenwieken, omdat zijn vader in een molen groot geworden is (die is nu herbouwd in het Openlucht Museum) en ga zo maar door.
Het 50e blokje zit aan de achterkant met de naam en datum.

Vorige week was de update van de Farmer's Wife quilt en ondertussen zijn er weer 4 blokken geknipt en 3 staan alweer in elkaar. Het zijn blokjes die lekker opschieten, dus deze maand zullen het wel meer dan de geplande 4 blokjes worden.

Door de blogs van Sylvia en Vilterietjes (waar zo'n leuke borduurtjes opstaan) heb ik mijn borduurwerk (1 van de velen) ook weer opgepakt. Ik ben er een jaar of twee geleden fanatiek aan begonnen en toen is het in een la terechtgekomen. Het komt uit een CrossStitch Gold.
Nu heb ik er weer zin. Het zal wel niet meer lukken om het voor de komende kerst af te krijgen,want de zin kan weer net zo snel verdwijnen als hij gekomen is, hihi.


De herfst is nu echt begonnen. De bomen verkleuren, sommige bruin en andere weer in prachtige gele en rode tinten. De herfst is mijn favoriete seizoen. In de tuin is ook het meeste uitgebloeid, maar de paarse herfstasters staan nog heerlijk fel te bloeien en ook deze crocus-achtige bloemen, de herfsttijloos. Zo lijkt het net een beetje lente in de herfst.A.s. vrijdag hebben we regiodag. Deze keer heb ik helemaal niets hoeven te doen. Marion heeft hard gewerkt aan het voorbeeld en de hele uitleg netjes in een boekje laten drukken. Het enige wat er deze keer van mij verwacht wordt, is zorgen voor de koekjes (wat een zware taak, he?)

Fijne dag verder,
Pauline

6 opmerkingen:

 1. Tja, makkelijk is het niet om te zorgen dat 122 (ja ja) dames koekjes bij de koffie krijgen.....
  Ik kon weer 's niet nee kunnen zeggen, vandaar dat wij vrijdag alweer een groot aantal quiltfanatici zullen treffen. Maak je geen zorgen. In ieder geval t/m vrijdag blijf ik op de been!!
  Groetjes,
  Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Pauline, leuk zo'n dagje met allemaal mensen met dezelfde interesse. Kun je natuurlijk je hart ophalen. Ik wens je veel plezier en ik zal wel horen hoe het geweest is. Groetjes, Patty

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Pauline! Weer eens een lekker ouderwets blog!
  Bedankt voor de borduurcomplimenten (HIHI)
  Fijn dat je Kees even hebt herdacht op je blog, zal voor jou altijd een bijzondere dag blijven.
  Veel succes met het "bakken" van de koekjes en
  veel plezier op de regiodag.
  Groetjes en tot....Riet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een leuk borduurwerk!!
  ben ik de sylvia waar je de inspiratie vandaan hebt?? ( de link werkt niet, bij mij tenminste niet!) veel plezier op de regiodag!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk een quilt met een mooi verhaal er achter. Het is een schitterend quilt, en zeker als je er naar kijkt komen er mooie en boeiende herinneringen naar boven van jou en je man. Vooral als een dag als vandaag-
  Leuk dat je je borduurwerk weer hebt opgestart, het word enig, en ja wat is dat blad leuk hé
  Toen ik in de UK woonden kocht ik het altijd.
  Veel plezier op de regio dag
  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat voor een kleine mutsjes ga je maken van de resten? kabouters? poppen? baby's?
  lieve groet en tot...riet

  BeantwoordenVerwijderen