maandag 22 november 2010

Farmer's Wife update, breien en borduren

Vandaag is het weer de 22e van de maand, dus "verplicht" een update van de Farmer's Wife Quilt.
Deze maand zijn er 5 blokjes gemaakt.


Links nr. 11 Broken dishes en rechts nr. 22 Corn and Beans
Links nr. 19 Checkerboard en rechts nr. 23 Country Farm


nr. 18 Century of Progress. Deze blok vind ik een beetje vreemd, maar heb hem toch maar gemaakt zoals hij in het boek stond.

Verder heb ik afgelopen week mijn kerstborduurwerkje afgemaakt en naar de inlijsterij gebracht. Hopelijk kan ik deze week het resultaat laten zien. Zelf ben ik er erg blij mee en heb er met veel plezier aan geborduurd. En ben meteen weer aan een nieuw werkje begonnen, 8 sneeuwmannen in een cirkel. Dat patroon lag al jaren in de kast. Het is minder werk dan ik aanvankelijk dacht, dus met een beetje doorwerken zijn die sneeuwmannen (en -vrouwen) klaar voor de eerste sneeuw valt. Na het uitzoeken van de kleuren heb maar eens mijn borduurgaren opnieuw geordend. Eén doosje met DMC-garen, 1 doosje met Venusgaren en doosje met dubbele kleuren. Zoals je kunt zien heeft Sinterklaas me daar een handje bij geholpen.

Maar ik heb Sinterklaas ook geholpen en deze sjaal voor hem gebreid zodat hij een cadeautje had voor in de schoen. Dit garen had ik al eens eerder op een handwerkbeurs zien liggen, maar vond het vrij duur. Nu lag het bij de Action voor 94 cent. Nou, voor dat geld wilde ik wel eens uitproberen hoe het breien met dit bolletjesgaren ging. Na een paar keer uithalen (en dan gaan de bolletjes lekker in elkaar zitten, haha) heb ik uiteindelijk dit sjaaltje bereid. Met 6 steken op naald 4 en elke naald is meteen zo'n 2 cm. Dus het ging heel snel. Er ligt nog een bolletje in lichtblauw, eens kijken welk meisje ik daar blij mee kan maken.Straks een rondje langs de mede-"boerinnen".

Fijne dag verder,
Pauline

16 opmerkingen:

 1. Word tijd dat ik weer eeens bij de action kom!
  Mooie blokjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je blokken zijn mooi geworden. Het zijn weer drukke maanden voor de feestdagen!!
  Succes verder met de blokken en de andere werkjes

  Groetjes Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier ook weer leuke boeren meisje! 5 nog wel je bent lekker bezig. Fijne dag, Else

  BeantwoordenVerwijderen
 4. goeiemiddag pauline! volgens mij ben ik nog aan het ijlen want ik zie nummer 22 en 19 precies hetzelfde? voor de rest zijn de blokken weer geweldig, waar halen jullie al die bij elkaar passende stofjes toch vandaan? je sjaaltje is trouwens leuk geworden, ik heb nog een bolletje rood hier liggen, kun je ook nog iemand met een rooie blij maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ze zijn heel mooi geworden, je blokken. Je begon je verhaal over de kerstman en op de foto zag ik een sinterklaas. Je hebt twee dezelfde foto's geplaatst......Wat is er aan de hand...druk weekend gehad? hahaha... Of doet de leeftijd dat? Maar je maakt heel mooi werk dus dat is weer een troost! Groetjes....Peebee

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Joh, jij ook al zoveel nieuwe blokjes. Mooie warme kleurtjes. Ja daar zal bij Dorry wel wat moois voor te krijgen zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nee hoor je ijlt niet, je bent alleen vergeten een andere foto ertussen te zetten! Maar je hebt er weer mooie blokken bij! Grappig sjaaltje en wat heb jij veel borduurzij, bij mij kan alles in een doos! Succes met je nieuwe borduurtje, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat met dezelfde blokjes was me ook al opgevallen en nummer vijf vind ik ook een beetje vreemd uitzien, het is net of de donkere op een andere plaats moeten, maar misschien is het wel net de bedoeling zo, voor een verrassend effect. De kleurtjes zijn erg mooi en het sjaaltje is ook erg leuk geworden. Ben benieuwd hoe het borduurwerkje is als het ingelijst is, want ook zonder lijst was het al prachtig.
  Groetjes Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Voor de attente lezers........Ik heb nu de juiste foto bij de juiste tekst staan.
  Bedankt voor jullie opmerkzaamheid.
  groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 10. +Prachtige blokken weer, die nr. 18 is inderdaad een vreemde, maar toch wel leuk. Ik vind je Checkerboard erg mooi, ik heb hem laatst ook geknipt, maar vond de kleuren niet bij elkaar passen. Die van jou zijn erg mooi!
  Ook je sjaal is leuk, zeg, wat is die Action toch een heerlijke winkel af en toe.
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooie blokken heb je gemaakt en dan nog vijf stuks.
  De stofkeuze is erg mooi.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Die century of progress had ik als eerst gemaakt (maar nog op 90%, dus die telt niet mee) en ik vond hem toen ook al zo raar. Ik weet niet of ik hem nog maak! Aan de corns & beans ben ik op dit moment bezig. De sjaal is mooi geworden en ik ben ook heel benieuwd naar hoe je borduurwerkje is ingelijst. Je realiseert je toch dat de eerste sneeuw deze week al komt??? Heb je de kerstmannen en -vrouwen dan echt al af?
  tot woensdag bij mij!
  Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 13. wat een nijver bijtje ben je geweest!
  enne, op die sneeuw hoef je niet lang te wachten, he, dat wordt doorwerken vannacht......;;))
  succes.......

  BeantwoordenVerwijderen
 14. prachtige blokjes en wat knap 5 blokken.pffff

  BeantwoordenVerwijderen
 15. koffie op donderdagmorgen vanaf half 11?

  BeantwoordenVerwijderen
 16. ha pauline! de verandering was me weer níet opgevallen. je kunt het probleem heel makkelijk oplossen, door een onderschrift bij de foto te plaatsen. even klikken op de foto en dan komt er een aantal mogelijkheden oa: bijschrift toevoegen. dan heb je altijd het goeie onderschrift bij de goeie foto. groetjes en tot....riet:)

  BeantwoordenVerwijderen