zondag 28 november 2010

"boeren-weekend" en opdrachten

Dit weekend ben ik druk bezig geweest met de Farmer's Wife Quilt. Ik weet ook al hoe ik de quilt ga noemen, nl. "boereméchelke". Da's boerenmeisje in het Sittards dialect. Omdat ik niet de hele quilt maak, maar een kleinere versie is het dus geen boerin, maar een boerenmeisje geworden.
Gisteren was zo'n dag dat er niets hoefde maar alles kon.Ik ben vrijwel de hele dag bezig geweest met blokken knippen voor de FWQ. Er zijn acht (!!!) blokken geknipt, dus ik kan weer een tijdje vooruit. Drie blokken voor de nieuwe update in december zijn al klaar, ik ga als een trein. Dat komt zeker omdat ik het zo'n leuke quilt vind om te maken. Vandaag heb ik ook een voorraadje sashing gemaakt, dat vind ik zo'n saai werk. Daar ben ik voorlopig dus ook van af.

Van de week liet ik een roze sjaal zien voor mijn surrugaat-kleindochter. Haar moeder vroeg toen of ik ook een sjaal voor haar broertje wilde breien. Hoewel ik normaal niet verder kom dan sokken breien, heb ik toch maar een knot wol gekocht. Daarna de hulp ingeroepen van mijn telefonische brei-hulplijn Riet (vilterietjes), die me een makkelijke manier voor een patentsteek leerde (2 r. - 1 aver.). Het moest een makkelijke steek zijn die ik bij de televisie kon breien.
Toen had ik de smaak te pakken en heb meteen nog 2 sjaaltjes gebreid van het resterende pom-pomgaren.


De middelste sjaal is voor een jongetje, de andere twee voor kleine meisjes. De rest van de bolletjeswol worden poppensjaaltjes.

Het zwarte koppie is van een nieuwsgierige Keno.

Donderdag heb ik bij de inlijsterij mijn kerstborduurwerk opgehaald. Ik vind hem zelf erg leuk geworden. Als het licht erop schijnt, dan glinstert het zilvergaren net als echte sneeuw. Ik heb hem maar meteen in de kamer gehangen. Ja ik weet wel, Sinterklaas moet eerst nog langskomen. Maar zo kan ik er wat langer van genieten.


Zo, nu ga ik verder met mijn nieuw "oud" borduurwerk. Zo komt er nog eens wat af.

Fijne zondag verder,
Pauline

11 opmerkingen:

 1. Zo zo. Jij hebt hard gewerkt dit weekend!! De sjaals en het borduurwerk zijn heel mooi. Ik heb ze (deels)al in het echt mogen aanschouwen.
  Ik zit alweer kreupel op de bank. Vanmorgen een toertocht gefiets met de mountainbike vanuit Susteren. 1 keer onderuit geschoven en 1 keer over de kop gegaan in een afdaling (in de zand, dus dat was wel een zachte landing). Ben weer bont en blauw. Misschien kan ik beter wat meer quilten in plaats van fietsen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke sjaals heb je gebreid, deze komen goed van pas het is lekker koud buiten.
  Je borduurwerk is ook erg mooi groot gelijk direkt ophangen, kun je er mooi lang van genietemn.
  Fijne zondag verder Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. zo hé, zijn die sjaals even mooi op tijd af!! Pas maar op, want het is nog verslavend ook! Pracht van een borduurwerk heb je in laten lijsten joh! Mooie avond, groeten, Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig borduurwerk Pauline.
  En de sjaaltjes zijn ook leuk,breien is gewoon gezellig bij de TV.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtig borduurwerk, mooi ingelijst. Je schiet lekker op met je FWQ en ook nog van die leuke sjaals gebreid!
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat een hoop werk heb je verzet en ik heb je ook nog op het veld met de honden gezien! wat een energie, heerlijk hè? ga je nog meer sjaals maken, of nu even niet?
  oh ja: het is boeremèchelke, wel een heel leuke naam voor het boerenmeisje. lieve groet en tot....riet:)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat een schattig "kerststukje"! Pauline
  ... mooi gemaakt, nog veel borduurplezier;))!
  groetjes, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Pauline, wat een beeldschoon borduurwerk!!!
  (vraagje:is het patroon ter overname???)
  groetjes, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 9. bezig bijtje ben jij geweldig mooi kerstborduurwerk, en wat een poepie die keno, liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zulke mooie werken!!! Dat borduurwerk is prachtig. Is het patroon ergens te verkrijgen?
  groetjes,
  Marina

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een creatieve bij !

  Met welke steek heb je de roze en blauwe sjaal gebreid of gehaakt? Bij mij is dat zo compact, jouw sjalen zien er lekker luchtig uit...

  groetjes,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen