woensdag 8 december 2010

weer terug en een vreemde vogel in de tuin

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een berichtje heb geschreven. Er was niet veel te vertellen en later ben ik wat ziek geweest. Maar na een kleine opname in het ziekenhuis, een infuusje en een schokje ben ik weer bijna de oude.
Vorige week ben ik haast niet de deur uitgeweest. Alleen maar met de honden gewandeld en voor de rest lekker bij de kachel. Leuke bijkomstigheid is dat je centen in de beurs blijven als je geen winkel bezoekt, hahaha.

Als je dan veel thuis bent is er ook veel tijd om te handwerken. Ik vond dit borduurpatroon weer terug toen ik mijn borduurspullen gesorteerd had. Het lichtblauwe borduurstof lag er naast en toen heb ik het garen uitgezocht en ben meteen begonnen. Het was leuk om te maken, steeds een andere sneeuwman en daar tussen een boomje of takje.

Ondertussen is het helemaal klaar. Hopelijk wordt het sneller wat beter weer zodat ik naar de inlijsterij kan rijden en het schilderijtje kan ophangen. Want het past goed bij het weer. Het sneeuwt hier tenminste weer.

Natuurlijk moeten de vogels in de tuin nu ook bijgevoederd worden. Maar van de week zat er wel een hele vreemde vogel bij het voederhuisje. Jammer dat de foto wat donker geworden is, het was al laat in de middag toen ik hem maakte. Volgens mij staat Keno op de puntjes van achterpoten om maar zoveel mogelijk droog brood uit het huisje te stelen. Hij eet zelfs de pinda's tussen het strooizaad uit. Net alsof er binnen geen brokken staan!


Als je de foto vergroot zie je het wat beter.

Er zijn ook weer wat blokken voor de Farmer's Wife gemaakt, maar die mag ik nog niet laten zien. Morgenavond is er quiltingbee in Quiltwinkel Marij in Beek en dan zet ik de sashings eraan. Het is me te vaak gebeurt dat ik tijdens de bee een blokje verkeerd aan elkaar zette door al het kletsen en lachen. Met sashings kan er niet veel mis gaan. Het is wel te hopen dat de wegen dan beter begaanbaar zijn en we kunnen rijden. Rijden in de sneeuw is echt niet mijn ding, dat vind ik toch een beetje eng.

Ik wil wel graag naar de quiltwinkel Marij omdat zoonlief gevraagd heeft om voor zijn beste vriendin een baby-quiltje te maken. En dat doe ik natuurlijk heel graag en ik heb gisteren op de SEH (waar je maar wat ligt te wachten) bedacht hoe ik hem ga maken. De laatste keer dat ik in de winkel was, lag er een hele leuke serie
zachtgeel stof. Geen roze of blauw, maar een neutrale kleur. Het quiltje hoeft pas in april klaar te zijn, maar je kunt natuurlijk beter tijdig beginnen. Handwerk kost nu eenmaal veel tijd.

Zoekend naar een borduurpatroon voor Sylvia kwam ik deze sokjes weer tegen. Om te laten zien hoe klein het sokje is, heb ik er een sok bijgelegd (die is wel wat uitgelubberd). Het rode sokje heb ik een paar keer als kerstkaart gemaakt. Maar omdat er zoveel tijd in gaat zitten hebben maar een paar mensen die gekregen.

Het patroon komt van Wolhalla, het staat onder "cadeautjes". (Blogspot doet een beetje raar en wil de links niet pakken).

Och wat heerlijk toch dat we zoveel hobby's hebben, verveling is een woord dat niet in ons woordenboek voorkomt. Nu ga ik lekker even bijlezen op de blogs van anderen en dan weer lekker aan de slag met patchen, breien of borduren. (Of toch maar met een boek op de bank?????)

Fijne dag verder,
Pauline

5 opmerkingen:

 1. Ik geloof dat je heel wat achter de rug hebt, wens je beterschap toe en doe vooral rustig aan, buiten is het toch koud, dus een warm handwerkje is de juiste medicijn!
  http://quiltaart.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. he Pauline toch, dat klinkt vervelend!!!
  blijf dus nog maar even lekker bijkomen bij de warme kachel!!
  je sneeuwpoppen zijn super, maar ik heb nog een borduurpatroontje liggen.....;)
  groetjes, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ha pauline! gelukkig ben je weer een beetje aan de beterende hand POEHEY!
  het is inderdaad heerlijk als je wat kunt handwerken als je veel thuis zit.
  lieve groet en tot....riet:)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hopelijk ben je weer gauw helemaal beter, doe maar rustig aan. Wat een leuk sneeuwmannenpatroon, zeg. Ben benieuwd hoe hij is als hij ingelijst is. Die Keno, altijd lekker om wat te eten wat niet in je bak zit! Veel plezier op de bee!
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Beterschap joh! Schattige kouwe kereltjes ben je aan het borduren. Hihihi, Yvette denkt ook regelmatig dat ze een grote bruine merel is!! Mooie avond, liefs, Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen