zaterdag 2 juli 2011

broodnodige variatie en afsluitdag

In mijn laatste berichtje schreef ik dat in eindelijk eens de 2 "tweede" sokken zou afbreien. Nou, dat was binnen twee dagen gepiept. Het bruine paar heeft al een reis naar Duitsland gemaakt en wacht op de winter. De blauwe zijn voor mezelf.


Toen de sokken klaar waren was ik zo "in the mood" voor sokken breien dat ik meteen een nieuwe heb opgezet. Dit wordt een verjaardagscadeautje, dus die datum is de stok achter de deur. Gelukkig heeft mijn vriendin maar kleine voetjes, hahaha. (Ze leest mijn blog niet).

Op de volgende foto zien jullie de werkjes die zo om me heen liggen op de bank. Dat zorgt voor de nodige variatie. De ene keer wordt er genaaid, dan weer geborduurd of gebreid. De geborduurde namen heb ik op verzoek gemaakt voor twee zusjes in het hoge noorden van Duitsland. Ik had er een voor hun pasgeboren zusje gemaakt en ze vonden het wel heel erg leuk. Dus krijgen zij er ook eentje. O ja, de roze naam moet Lene worden. De laatste weken heb ik voor 4 baby's (en nu dus voor de twee zusjes) een handdoek met naam gemaakt. De jonge moeders vinden het altijd erg leuk en zijn verbaasd dat iemand dat met de HAND kan maken, haha. Ik hoop dat ze ook ooit eens het plezier aan handwerken ontdekken en zich leren ontspannen hiermee.

Donderdag jl. was er weer de traditionele afsluitdag van het quiltseizoen bij Quiltwinkel Marij Zoals elk jaar was het weer gezellig druk en hebben we weer genoten van allerlei lekkers om te eten, maar ook veel mooie quilts gezien bij de show-and-tell.Met dank aan Jules die de foto's gemaakt heeft, want ik was weer eens mijn camera vergeten.

Fijn weekend verder,
Pauline

7 opmerkingen:

 1. 21 november ben ik jarig en ik hou van zelfgebreide sokken:)
  wat ziet het er gezellig uit bij marij! nemen jullie allemaal wat lekkers mee om te snoepen?
  groetjes en tot......:)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat zijn mooie sokken en de andere foto's zien er ook goed uit.
  Gezellig zo met elkaar.
  Groetjes Hetty.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi zijn je sokken geworden
  Heerlijk zo een dagje er tussen uit.
  Groetjes Joke en een fijn weekeinden

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind sokken breien altijd zo knap...dat is iets wat ik niet kan hoor, dat gedoe met 4 of meer naalden..Ze zijn erg mooi!En die afsluitdag ziet er erg gezellig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi zijn je sokken geworden,. Vind je het niet jammer, dat je er zo weinig van ziet in schoenen of laarzen? Wat een gezelligheid daar bij Marij, heerlijk in de tuin, dat maakte het extra leuk! Je kunt lekker kiezen wat je gaat doen, dat vind ik ook zo fijn!
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hihihi, niet meer te stoppen ben je!!! Ze zijn mooi hoor!! Succes met het volgende paar, liefs, Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ontzettend knap, die sokken!

  BeantwoordenVerwijderen