maandag 18 juli 2011

Maken jullie er ook zo'n rommeltje van.....

...als jullie stofjes aan het knippen zijn? Ik tenminste wel!
De hele tafel ligt vol met lapjes en patronen en de afval komt op de grond terecht. Och, eenmaal klaar is het wel allemaal snel opgeruimd. Stofjes terug de doos in en de restjes bij elkaar vegen en hup..de prullenbak in.
Ondertussen heb ik zowat alle driehoekjes en vierkantjes geknipt voor deze restenquilt. En 25 blokken zijn klaar (zie foto), 4 liggen al voorbereidt en daar kan ik vanmiddag aan beginnen tijdens de bee. Deze keer is de bee bij mij, dus zal er wel niet veel genaaid kunnen worden. Dan is het meer met koffie en water lopen dan patchen.


Ik wil er wel een eenvoudige rand om maken, niet te ingewikkeld, hier moet ik nog even over denken.

Vorige week vond ik met opruimen dit oude boekje. Het is ooit van mijn moeder geweest, er staat geen jaartal in, dus hoe oud het precies is weet ik niet. Maar ik heb er, samen met mijn zoon, het grootste plezier in gehad om te "tips" te lezen. Ik zal jullie eens af en toe mee laten lezen hoe zwaar onze moeders en grootmoeders het hadden. B.v. tip nr. 457: Vlekken in was door helse steen (?), verwijdert men door onderzwavelzure natron (!!). Bij oude vlekken helpt bloedloogzout (bij drogist verkrijgbaar). Indertijd had je schijnbaar een half laboratorium nodig om je was zuiver te krijgen.
Gelukkig hebben wij het een stuk makkelijker en houden tijd over om te quilten.


Hier in het zuiden staat er een stormachtige wind en de lucht begint flink te betrekken, dus is het geen straf om vanmiddag binnen te zitten om te handwerken.

Fijne dag verder,
Pauline

13 opmerkingen:

 1. Sommige patronen zijn mooi met een bijzondere rand maar andere zijn ook vaak heel bijzonder met alleen een biesje. Jouw patroon is daar misschien een goed voorbeeld van.
  We zullen vanmiddag niet teveel eisen stellen zodat je toch nog aan quilten toe komt, wat mijzelf betreft haha.
  Ja, en je titelvraag? Dat antwoord laat ik voorbij gaan.
  Groetjes Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helse steen is een ander woord voor zilvernitraat. Met een stift van zilvernitraat behandeld/behandelden men wratten. Hoe je daarmee vlekken kunt maken in je kleren is mij weer wel een raadsel. :-)
  Groetjes,
  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ja!! vanmorgen was zo'n ochtend dat het hele huis onder de rommel lag en zóveel te doen.
  ik heb een lijstje gemaakt en heb net een heleboel af kunnen strepen, ik moet nog boodschappen doen en koken, fluitje van een cent toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel herkenbaar hoor die rommel maar het is ook zo weer opgeruimd. Wat leuk die restjes quilt, hier regent het de hele dag al pijpenstelen, echt weer om een werkje op te zoeken. Groetjes van Els.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja heel herkenbaar, wat ben je een mooie restenquilt aan het maken.
  Groetjes Anja.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bij mij is altijd wel "rommel"te vinden.
  Tasjes met bolletjes naast de bank, dozen met borduurgarens naast het bureau...naaidozen...noem maar op!
  Maar het is natuurlijk wel gezellige rommel!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Rommel die geen rommel is, daar houd ik van!! En dat boekje van je moeder, gewéldig! Daar houd ik nog meer van :)) knufzz...peebee

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De rommel vindt ik bij jou wel meevallen, bij mij/ons is het zeer regelmatig erger. Tja, er wordt geleefd in huis maar de borden en kopjes zijn schoon en daar eten/drinken we uit.
  Je hebt hard gewerkt aan de resten quilt, hij wordt mooi.
  Als je dit leest is de QB al voorbij dus daar kun je de groetjes niet meer aan doen maar doe wel de dames morgen de groeten!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. bij mij is het altijd een reuze bende als ik bezig ben! En mijn werkplek is op zolder, dus ik loop de draadjes ook nog eens het hele huis door........;;))
  als we maar lekker bezig zijn!!
  groetjes, Sylvia
  ps oh ja, mijn was doe ik gewoon met Dreft.......gelukkig dat we annu nu leven!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een enige restjesquilt, zo kom je nog eens door je troepjes heen. Ik bewaar resten in vazen, staan wel leuk, maar zo af en toe moet je er wat mee doen. Groetjes van JOke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een schitterend quilt en dat van afval stukjes! Nee ik gooi ook nooit wat weg, maar zo een mooi quilts als jij ervan maakt, heb ik dus nog nooit gemaakt.
  Wat enig dat boekje.
  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ben blij dat ik een wasmasjien heb ... beetje zeep er bij en klaar is Kaatje! Leuk wordt dit quilt, hoe groot wordt het? Wat betreft je titelvraag ... ik maak nooooooit rommel, wel funktionele troep *grijns*

  BeantwoordenVerwijderen
 13. eens in de zoveel tijd (maand) ben ik het even beu en ruim ik flink op en dan kan ik er weer een maandje tegen...:):)

  BeantwoordenVerwijderen