zaterdag 23 juli 2011

Schots en scheef

Deze week kwam een vriendin (en vroeger quiltjuf) met een grote zak stofjes aanzetten.
Kijk eens wat de buit is......
honderenden kleine lapjes met ruiten en ruitjes. Het is een fijne kwaliteit en er rijpt al een quilt in mijn hoofd. Maar dat zou machinewerk zijn en dat is niet zo mijn ding.


Verder zat er nog een tas bij met stofjes en kartonnetjes. De kartonnetjes zijn allemaal handgeknipt uit (kerst)kaarten. Ik heb er een aantal met elkaar vergeleken en ze zijn heel secuur geknipt. De stofjes zijn niet geschikt voor patchwork. Ze komen nog uit de tijd dat we elk lapje konden gebruiken en nog niet zo verwend waren als tegenwoordig LOL.


De kartonnetjes zijn in de vorm van driehoeken en "vliegertjes". Alle materialen komen van een overleden bee-lid en ik ga alles verdelen onder onze eigen bee-leden (mits er interesse voor is natuurlijk).

Verder vordert de restenquilt ook goed. Nog maar zeven blokken te gaan. Ik ruik de stal en ga nu als een trein.

Dus snel weer verder......
fijn weekend,
Pauline

5 opmerkingen:

 1. zou ik als leek ook voor wat stofjes en malletjes in aanmerking mogen komen? kan ik misschien straks bij de opleiding gebruiken.
  fijn weekend een tot...riet:)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die Jules toch. Heeft ze de lapjes van Bert zo lang bewaard? Of kon ze ze al die tijd niet meer vinden?? ha ha. De vliegertjes heeft Bert volgens mij zelf nog gebruikt voor een quilt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heerlijk, al die ruitjes!!!
  en succes met je laatste loodjes, op naar de stal!!
  groetjes, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou, dat zal wat worden als je straks in de stal staat, heb je ineens niets meer te doen. Maar dan komen die nieuwe lapjes dus misschien toch van pas? :)) knufz....peebee

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ooh wat leuk een ruitjesquilt, wat een pracht die stoffen..........

  BeantwoordenVerwijderen