zondag 19 juni 2011

Meiden in de Wei

Dit weekend is weer het jaarlijks evenement Meiden in de Wei in Sittard. Georganiseerd door Wollstreet . In de "wei" tonen en verkopen vrouwen (de "meiden") hun werk. Iedereen is creatief op zijn eigen gebied. Van breien tot taarten bakken, van keramiek tot schilderen.
Ondanks af en toe een fikse regenbui was het gezellig druk. En daarbij nog een heerlijk kopje koffie met (huisgemaakt) gebak, mmmmmm.

Jacqueline van de Log Cabin stond er ook met een gezellige tent, met mooie quilts, lieve lapjes en leuke hebbedingetjes.De wolwinkel, die het organiseert, had tussen de fruitbomen werkstukken ophangen van de wol die te koop is. Het was een leuk gezicht, jammer dat het af en toe nat werd.Wat is er tegenwoordig toch een keuze aan breigaren. Mijn handen jeukten om te beginnen, maar ik heb me toch maar beheerst. Eerst eens zorgen dat mijn voorraad sokkenwol kleiner wordt. Geïnspireerd door al het moois heb gisteren toch de breipennen weer opgenomen en ben verder gegaan aan de (tweede) sok die op de pennen stond. Echt een werkje voor dit herfstweer!

Ik heb me wel laten verleiden tot dit leuke hartenrekje en een blikje met heerlijk geurende rozenzeep.Fijne dag verder,
Pauline

7 opmerkingen:

 1. Jammer van het weer. Ik heb ook getwijfeld om te gaan maar Anly is meer van slag dan andere keren dat Willem en Ayka weg waren en om haar dan alleen te laten.....Ach, positief blijven denken: ik ben lekker bezig met m'n hobby;-)
  (Ik naai 'm op de naaimachiene, ik ben bang dat hij anders niet optijd af is.)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt erg gezellig! en leuk dat het je weer nieuwe brei-inspiratie heeft gegeven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als zelfs regen je niet kan weerhouden, moet het wel erg gezellig zijn. En het heeft in ieder geval nieuwe inspiratie opgeleverd. Prachtig toch, ik wacht op de nieuwe maaksels.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. is het al bekend wanneer het volgend jaar is, dan zet ik het in mijn agenda....even terug in sittard is natuurlijk ook leuk.........

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je snapt het al, ik val voor het rekje met de hartjes!! Wat een schatje!! Leuk van opzet zo die dag! En die sokken .... die zijn op tijd voor de winter af! Mooie avond, liefs, Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk, al die opgehangen breiwerken. Ik kan me voorstellen, dat het inspiratie geeft en al schijnt de zon hier nu: een paar sokken heb je toch wel nodig, hopelijk gaat nu toch eens gauw de zomer beginnen!
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jammer van het weer, maar het was een gezellig dagje, en dan doet het weer er niet meer toe. als je leuke ontmoetingen hebt.
  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen