vrijdag 11 juni 2010

Wat doe je op een regenachtige middag????

Juist ja, op een regenachtige middag ga je lekker handwerken!

Vandaag is er geen update van de hexjes en de POTC. Verschillende mensen vroegen waar POTC voor staat..het betekent Patchwork of the Crosses. Ik heb eindelijk het boek ergens kunnen uithalen (bij Kristel Salgarollo in België). Hopelijk sturen ze het snel op, zodat ik iets meer kan vertellen over deze quilt. Ik weet ondertussen wel dat de schrijfster van het boek ook het boek geschreven heeft van de Jane Austen-quilt. Ik merk dat er al meer mensen enthousiast geraakt zijn door het patroon. Dus wie weet is er binnenkort ook wel een POTC-update-dag. Is er eigenlijk nog wel een dag van de week vrij voor een up-date, haha???

Zien jullie deze leuke oude mand? Daarin liggen mijn "lopende" projecten. Nou ja, lopend.... Er zijn er ook bij die lang liggen. Er liggen geknipte blokken in die ik op een oude luier gespeld heb. Startklaar voor als ik naar een bee ga. Af en toe ga ik een dagje zitten om blokken te tekenen en te knippen. Dat doe ik het liefst op een regenachtige dag, lekker kopje koffie, mooi muziekje. Zo'n middag als vandaag dus. En al naai ik maar af en toe een blok, ooit zijn het er genoeg om een quilt te maken.


Omdat er in mijn koptekst staat dat ik ook soms borduur dacht ik vandaag maar eens een borduurwerk te laten zien. Dit heb ik een paar jaar geleden gemaakt. Ik houd wel van die primitieve stijl.


Het stof en patroon heb ik tijdens een handwerkbeurs bij Crownstitches gekocht.

Maar ook het Franse roodwerk vind ik erg leuk. Zo leuk, dat ik gisteren een klein borduurwerkje begonnen ben.

Gisteravond ben ik ook begonnen met het quilten van een klein quiltje. Ik hoef het maar even neer te leggen of een van de honden (in dit geval Keno) ligt er bovenop. Dat wordt straks dus eerst haren afborstelen.

Nog een paar foto's uit de tuin. Deze foto heb ik vorig week al genomen en het viooltje is nu uitgebloeid. Jaren geleden heb ik van mijn quiltjuffrouw/vriendin Jules Wijnen een stekje gekregen. En elk jaar zaait het zich verder uit. Het is zo'n lief bloemetje met de bijzondere naam viola oblique.


Ook de waterlelie heeft bijna elke dag een nieuwe bloem, ook daar kan ik zo van genieten, dat stralende wit.


En omdat ik vandaag voor de rest helemaal geen verplichtingen had, heb ik ook nog eens tien bloemen gelijmd van de hexagonnen. Het begint al lekker op te schieten, ik ben al over de helft.
Maar die update is voor a.s. woensdag.

Fijn weekend nog,
Pauline

7 opmerkingen:

 1. Regenachtige dag ??? Vandaag ??? Gisteren ??? Nou ik moet je misschien teleurstellen, of misschien wel jaloers maken. Bij ons niet, gisteren en vandaag in de zon in de tuin gewerkt. Wel waaide het flink, waardoor ik niet in de gaten had dat ik tot twee maal toe verbrandde.
  Troostpuntje: de wind zal dat mooie weer wel jullie kant opwaaien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij ons ook niet hoor, gisteren heerlijk in de tuin gewerkt en zelfs nog verbrand in het zonnetje en nog een flink stuk gefietst, alleen de wind ja, dat had wat minder gekund.
  Die POTC. is toch wel een succes, maar het is ook wel heel leuk, vooral met de stofjes die jij ervoor hebt gekozen.
  Fijn weekend en groetjes van Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt voor de uitleg van POTC.
  Je borduurtjes zijn ook leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nog een nagekomen bericht. Bij mij staat jouw bericht ook op een dag geleden, daarom dacht ik ook dat het over gisteren ging en bij jou staat er ook vrijdag boven het bericht. Misschien is blogspot in de war van al de veranderingen her en der.
  Groetjes Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha, nu weet ik eindelijk wat het betekent! Poeh hey, ik begin langzaam een expert op quiltgebied te worden. De borduurwerkjes zijn geweldig. In een laatje ergens heb ik nog wat Schots borduurwerk liggen. Zal ik je een keertje geven, want ik kan het echt niet.
  Nou, harde werker, geniet van de rest van het weekend. Groetjes en tot....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zie wel dat het overal het zelfde is,een mand vol werkjes.
  Hier is precies het zelfde en toch als ik in de mand kijk is het nog allemaal even leuk om te doen .
  veel plezier met alle leuke dingen die je nog moet afmaken . groetjes yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hoi Pauline, ik heb weer genoten van je verhalen over van alles en nog wat!!
  heerlijk!
  en je franse borduurtje is schattig, wat hebben ze daar toch altijd leuke dingen!!!!
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen