woensdag 23 juni 2010

flowers, Farmer's wife en hellup

Deze week zijn er heel wat bloemen bijgekomen, nl. 14 stuks. Veel nieuws is er niet aan te zien omdat ik 16 verschillende stoffen gebruik en dan val je natuurlijk in herhaling. De komende weken zal ik me wel houden aan ONE flower, want er komt weer een nieuw project bij.

Dit zijn de 5 verschillende stofjes die deze week tot bloei gekomen zijn.


Gisteren heb ik het boek The Farmer's Wife gekregen dat ik besteld had bij Book Depository in Engeland. Na de Nearly Insane, Dear Jane, SBS, Civil War etc. die ik overal op blogs tegenkwam, had ik ook zin om een quilt te maken uit een boek met bijbehorende teksten. Dus is het de Farmer's Wife geworden. Er staan 111 blokken in van 6 inch. Maar als je ze allemaal maakt wordt de quilt 208 x 258 cm. Dat vind ik wel erg groot, dus heb ik gekozen voor de Lap Size afmeting 143 x 170 cm. met misschien extra blokken om de quilt iets langer te maken. Bij de Lap Size heb je 50 blokken nodig, dus ik heb de luxe om die blokken uit te zoeken die ik leuk vind. De blokken op zich zijn niet erg moeilijk, soms zijn er hele kleine stukjes nodig. Dat vind ik dan wel een uitdaging.

Natuurlijk kon ik het gisteren niet laten en heb alvast een blok gemaakt. Ik wil zo veel mogelijk de originele kleuren aanhouden.
Bij het boek zit een CD met alle mallen die alleen maar uitgeprint hoeven te worden, hoeveel makkelijk kun je het maken?

Omdat ik niet veel van deze kleuren heb, moet ik gaan winkelen (wat een straf, he?). Vrijdag gaan we naar Haarlem en dan zal zeker een bezoekje aan Irma's gebracht worden.Het borduurwerkje is ook klaar. Ik heb er een speldenkussen van gemaakt, maar denk dat het meer voor de show komt te liggen dan dat ik het daadwerkelijk ga gebruiken.
Tja....ik zit met een probleem op bloggebied en hoop dat een van jullie er misschien ervaring mee heeft en hulp kan bieden. Het is nl. zo dat ik op diverse blogs maar 1 of zelfs helemaal géén foto's kan zien. Ik weet niet hoe dat komt en vind het helemaaaal niet leuk. Dus hoop ik dat er misschien een "ervaringsdeskundige" onder de lezers zit.


Fijne dag verder,
Pauline

24 opmerkingen:

 1. Mooie blommen zijn het geworden.
  Ik heb al een paar keer gekeken naar het boek, maar stel het steeds uit, want er ligt nog zoveel.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie bloemen. Ook met 16 stoffen kun je behoorlijk variëren, en heb je al eens geprobeerd hoe het eruit ziet als je het blauw van het linker bloemetje bv zo knipt dat het uit het hartje lijkt te groeien?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zooo, dus jij bent naar Haarlem vandaag? Veel plezier en succes bij Irma. Maar dat zal wel goed komen. En zal ik je een geheimpje verklappen? Ik heb het boek ook besteld. Ik had toch al een bestelling klaar en had 't boek ook al eens digitaal ingezien, dus ik dacht: laat ik 't ook maar bestellen. Nu nog kijken of ik er ook daadwerkelijk mee aan de slag ga.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Pauline, in Nice heb je La Cotonniére. In de Rue de la Buffa zit deze quiltwinkel. Vanaf de Promenade des Anglais sla je de rue du congrés in en dan is het de 2e straat aan je rechterhand. Voor een oplossing van je blogproblemen, kijk eens naar de instellingen van je firewall. En als die niet op een default staan, zet hem daar dan op. Veel plezier en groetjes.
  http://quiltaart.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Voor een quiltwinkel waar dan ook kijk op Cosman.nl, die heeft het vast wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Great flowers. I love the bright colors.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke blokken, toch weer een beetje anders als de andere samplers en erg handig met de patronen erbij. Veel succes ermee! Gezellig dagje uit in Haarlem.
  Groetjes van Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie bloemen Pauline. Dat is het nadeel als je met een bepaald aantal stoffen werkt. Soms lijkt het net of je steeds dezelfde bloemen laat zien. Ik heb dat ook met al die rode. Maar op het eind van de rit zien we dat er niet gesjoemeld is ;-)

  Voor je fotoprobleem kun je bij Blogger om raad vragen. Ze hebben een prima helpside, het grootste deel wel in Engels.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je waslijntje is heel fraai. Veel plezier in Haarlem.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hallo. Ik had het blokje en het boek wel op de tafel zien liggen, maar ik wist niet dat die nieuw waren, jammer, maar ik kijk er van de week beslist nog in. Je hebt ook weer verschrikkelijk veel bloemen gemaakt, ook niet gezien.
  Groeten. Tot vrijdag.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Beautiful flowers! You know, I thought about displaying mine on the clothes line, but it's raining here today:/

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuk hoe je altijd een andere manier van "display" zoekt! Ik merk dat je het erg druk hebt, want begin deze maand schreef iemand op mijn blog: ik kom snel naar je ringen kijken, zeker te druk gehad!?
  Vandaag een heerleijke dag gehad, met een afsluitende BBQ. Misschien vanavond nog wat vilten, of anders zeker de hartjes versieren.
  Veel plezier vrijdag en hopeleijk vind je alles wat je hartje begeert!
  groetjes en tot....

  BeantwoordenVerwijderen
 13. What a great way to show your beautiful flowers.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Je bloemen zien er weer mooi uit!!!

  Groetjes Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat leuk, die mooie blommen aan de waslijn. De Farmer's Wife heb ik ook aangeschaft en ben van plan hem ook "eens"te maken. Ik raad je aan de cd te kopiëren, of in ieder geval op te slaan, want ik ken verschillende quiltsters waar hij bij gebroken is. Mooi, je eerste blokje. Ik hoop, dat je goed geslaagd bent in Haarlem. Mooi borduurtje, ik heb hem ook gemaakt, maar heb hem ook niet als speldenkussen.
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Een hele productie die bloemen aan de waslijn.
  leuk! En dat boek is populair aan het worden.
  Volgens mij staat het bij mijn quiltcluppie voor volgend jaar op het programma. Weet nog niet of ik eraan mee ga doen. Wel leuk om de blokken eruit te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. leuk waslijntje!!!
  en leuk hoor, de Farmers Wife!
  else ( kun je vinden via mijn blog ) maakt em ook, en ik heb hele mooie blokken gezien!
  helaas staan ze nog niet op haar weblog....:(
  mmm, naar de Sampler, leuk!!!
  veel succes met je blokken en je blogprobleem....zucht....daar heb ik er ook zoveel van, en het lukt bij mij ook niet allemaal, dus helaas: ik kan je niet helpen!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. oh you had a super flower week this week, they're all beautiful and I love your cross stitch too.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. oh you had a super flower week this week, they're all beautiful and I love your cross stitch too.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ach wat een vreselijke hobby hebben wij ook nu moet je weer gaan winkelen ,het is bar en boos {hahaha}je bloemen zien er weer heel leuk uit .

  BeantwoordenVerwijderen
 21. veel plezier met je nieuwe project!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. So sweet how you displayed your hexagon flowers and love the Farmer's Wife block. My sister has the book and that will make a very lovely quilt.

  BeantwoordenVerwijderen