maandag 28 juni 2010

Haarlem en nieuwe aanwinsten

Het is even stil geweest, maar als het zo warm is komt er maar weinig uit mijn handen. Het is echt niet het weer waar ik van houd, voor mij mag het een graadje of tien minder.
Afgelopen vrijdag zijn we met een groepje naar Haarlem geweest. Natuurlijk was de eerste winkel die we bezochten De Sampler. We waren er al heel lang niet meer geweest en de herinneringen aan onze overleden vriendin kwamen dan ook weer boven. Zij kon altijd zo genieten van al het moois in die winkel. Een aantal jaren geleden gingen we 1x per jaar met 6 vrouwen op vakantie in een huisje in Zandvoort. Dan was het vaste prik om 1 dag naar Haarlem te gaan. En aangezien we allemaal quilters/borduursters zijn, was het voor ons heerlijk om gezellig naar Irma te gaan waar we konden kijken, kopen, uitrusten, koffiedrinken, toiletbezoek etc. Het voelde altijd als thuis komen.
Dit jaar was ik de enige die iets nodig had. Voor The Farmer's wife heb ik niet zoveel stofjes dus moest er bij gekocht worden. Heel mooi was het dat ze kleine lapjes van 1 en 2 euro verkochten, zodat je een grotere keuze had. Dit is mijn buit.

Het DMC garen is voor een borduurtje voor kerstmis. Ik heb ook nog een stitchery-pakketje gekocht met een eland, voor bij mijn elandenverzameling. Dat zal ik later eens op de foto zetten.

Van mijn zus kreeg ik dit boek cadeau als souvenir uit Nice. Het is mijn eerste Tilda boek. Er staan leuke dingen in, ook om cadeau te geven. Maar dat lijkt me meer een werkje voor de naaimachine en door moet het eerst koeler voor worden.


Vorige week hadden we onze maandelijkse bee in de quiltwinkel. Het lijkt wel alsof niemand op de foto durfde, hahaha. Maar nee, ze staan met z'n allen te kijken hoe de blokken voor een quilt het mooiste tot hun recht komen. Het is vaak fijn als er meerdere mensen meekijken om de beste "lay-out" te krijgen.


De bee bij handwerkzaak Marij is echt een Euregionale bee. Er zitten dames op uit Duitsland, België en natuurlijk Nederland. De vorige keer hadden we het geluk dat een van de leden bijna jarig was en ze had een ijstaart gemaakt en een van de Belgische dames was jarig geweest en tracteerde op pralinekes. Veel genaaid wordt er dus niet.....

Zaterdag heb ik ook het boek van Linda Franz gekregen over the Patchwork of the Crosses (POTC). Veel geld voor een dun boekje, maar wel interessant om te lezen. En er staat natuurlijk ook de afwerking in. Ik zal eerst de 9 blokken afmaken van de bluwe/lila stof. Maar het lijkt me leuker om er resten voor te gebruiken en die dan zo te knippen dat ze weer heel anders lijken, net zoals in het boek staat.
9
Zo, nu ga ik eerst koffie drinken in de tuin zolang het nog een beetje koel is. Vanmiddag en woensdag weer quiltingbee en donderdag de afsluitdag bij Marij in Beek. Daar is ook altijd show-and-tell, dus zal er weer veel moois langs komen.
O ja, niet vergeten om minstens 1 hexablom te maken.

Fijne dag nog,
Pauline

6 opmerkingen:

 1. lekker gezellig om zo lekker op stap te gaan met een paar vriendinnen.
  ga lekker genieten in een plekje in de schaduw gr yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie lapjes hoor pauline en fijn dat je het boek hebt van de POTC. Zoek maar een lekker plekje in de schaduw want het blijft warm voorlopig. Groetjes van Els.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De voorkant van het boek toont al meteen een hele mooie samenstelling van de blokken, om een mooi geheel te krijgen. Ben benieuwd wat er nog meer aan mooie stukken in staan. Mooie stoffen voor de farmer`s wife quilt. Ben benieuwd naar alles in het echt. Tot dadelijk.
  Groetjes van Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik dacht al: waar blijft ze nou met haar Haarlem update!?!? Ik was heel erg nieuwsgierig!! Neem je de nieuwe aanwinsten woensdag mee naar Mariet? Dan neem ik de mijne ook mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gezellig om met een groepje naar Haarlem te gaan.
  Mijn zusje heeft daar gewoond maar toen quilte ik nog niet dus ben nog nooit in die winkel geweest.
  Nu woont ze in Duitsland dicht bij Jacqueline haar winkeltje.
  Nog een fijne dag, hopelijk wordt het snel weer wat minder warm.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat een heerlijk verhaal over van alles en nog wat!!!
  volgens mij heb je veel leuke dingen gekocht, gedaan en gekregen!
  veel plezier ermee!

  BeantwoordenVerwijderen