zondag 30 oktober 2011

Het geurt hier heerlijk.....

naar een versgebakken cake. Eerst even een berichtje schrijven en dan aan de koffie.

In mijn vorige berichtje liet ik een foto zien van "Murphy's". Ik ben toen vergeten te vertellen dat ik eerst een middenblok met een Keltisch motief in wilde maken. Het blok heb ik inderdaad gemaakt, maar toen het klaar was vond ik de kleur groen niet mooi, niet mooi genoeg genaaid, niet strak genoeg....., dus die is achter in een la terecht gekomen. Voor de foto heb ik er nog maar eens uitgehaald om te laten zien wat de bedoeling. Natuurlijk ziet het er beter uit, maar na al die fouten ga ik de middenblok écht niet overnieuw maken.

(Voor de foto heb ik de quilt even op een quilt gespeld die aan de muur hangt, de punten horen dus niet bij Murphy.


Afgelopen week stond in het teken van quiltingbee's. Maandagmiddag was er bee bij mij en woensdag zijn Gonny en Birgitte (Bietje) op bezoek geweest. Ik kende Birgitte eigenlijk niet, maar dat is tussen quiltsters nooit een probleem. Samen hebben we de hele dag door gekletst en het was reuze gezellig.
Op de bee van maandag liet Corrie zien waar ze mee bezig was. Het is het werkje van de regiodag van vorig jaar, de "one block wonder". Ze maakt hem af met zwarte stof en dat ziet er erg goed uit.


En als laatste was er donderdagavond weer de gezellige "grote" quiltingbee die maandelijks gehouden wordt bij Quiltwinkel Marij in Beek.

Van de week heb ik de laatste steekjes gequilt van de blokjes van de Farmer's Wife. Nu hoef ik alleen nog maar de driehoeken en de rand. Maar ik heb te ingespannen gequilt en het gevolg daarvan is een ontstoken schouder. Een bekend verschijnsel, dus even een weekje geen quiltwerk.


Het laatste blokje.

Gonny had via internet 28 tijdschriften gekocht van Country Threads. Ze had er een paar meegenomen om door te bladeren en ik werd meteen verliefd op een kerstnummer. Dat mocht ik lenen van die schat. En omdat quilten en breien op het ogenblik niet gaat, ben ik begonnen met een kerststitchery. Dit engeltje is al klaar, dan komt nog een sneeuwman, kerstboom en natuurlijk een rendier. Zo'n stitchery is een heerlijk werkje om even tussendoor te doen.De koffie roept......
een fijne dag verder,

Pauline

10 opmerkingen:

 1. Het zal de cake wel geweest zijn die riep! Hier ruikt het heerlijk naar de sucadelappen die staan te stoven. Vanavond gecombineerd met spruitjes.
  http://quiltaart.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. tot wanneer is die cake te eten? ik kan morgen de hele dag en dinsdagochtend op de koffie komen:)
  het engeltje is hemels! XX, riet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je zei dat je deze week zou bakken.... Ik dacht dat dat voor woensdag zou zijn... Offffeeeeeeeee.....
  Maar goed dat je de CT donderdag weer mee "moest" nemen, heb je tenminsten wat te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een schattig engeltje!! Het is af en toe wel goed om iets anders aan te pakken. knufzz....peebee

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een gezellig verhaal!! Lastig, he, die gevoeligheid in onze schouders en handen: iets te veel doen en hopla, gaan we weer!!!
  Ik hoop dat je je werk even kunt laten liggen om rust te geven aan je schouder: is moeilijk, he?!
  Groetjes, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gaaf engeltje. En had je de cake niet een week eerder kunnen maken? Gonny en ik wilden ons best wel opofferen om proefkonijnen te zijn, of niet Gonny?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een schattig engeltje, ik ben benieuwd naar de andere stitcheries. Je Murphy is erg mooi met dat Keltische blok, maar zonder minstens zo mooi. Wat ben je al lekker ver met je FW, hij ziet er mooi uit.Beterschap met je schouder, doe maar rustig aan!
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hey pauline!
  ik had het natuurlijk wél over redelijk geprijsde wol, wollstreet is niet redelijk geprijsd, maar gewoon:duur!!!!:)))))

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Voor de afwisseling even borduren werkt voor mij ook goed, je enmgeltje ziet er mooi uit.

  Fijne avond Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen