zaterdag 1 oktober 2011

daar ben ik weer.....

Poeh zeg, het is al meer dan drie weken geleden dat ik een berichtje gepost heb. Maar als excuus kan ik een vakantie en een verbouwing aanvoeren.
De vakantie ging richting Zandvoort, een week met mijn twee zussen. Lekker (en letterlijk) uitgewaaid, veel gekletst, gekaart en gelachen. Alleen geen steek genaaid, haha. En ik had nog wel van alles voorbereidt om onder de vakantie aan de slag te kunnen. Maar nu kan ik wel thuis lekker aan de gang.


Dit had ik ook voorbereidt. Het is het middenstuk voor de Dublin steps. In totaal is het bijna 8 meter band, d.w.z. 16 meter vastnaaien, pfff, niet het gezelligste werkje.

Bij thuiskomst na de vakantie lag er een nieuwe vloer in de kamer. Zoonlief en een lieve vriendin hadden dat gedaan. De meubels stonden weer op de plaats (sommigen zelfs op een andere plek), dus kon ik beginnen met inruimen. Het heeft even geduurd eer ik daar aan kon beginnen, want ik kreeg een hevige verkoudheid. Ik geloof dat half Nederland verkouden is....
Maar inruimen wil ook zeggen.....OPRUIMEN. Er is al heel wat in de afvalbak terecht gekomen, maar misschien heeft iemand interesse in de volgende artikelen.De foto is niet zo heel duidelijk, van links naar rechts: patroon van een poppetje, boven midden, beroemde schilderij van Michelangelo (op stof) en lapje met Schotse collie (Lassie) en rechts de patronen voor een Amish familie.
Zit er iets van je gading tussen, laat het me dan weten.

En ja, ik kon het weer niet laten. Bij de Duitse Aldi was de sokkenwol weer in het assortiment en heb ik toch weer drie pakken (= 6 paar sokken) meegenomen. Dit jaar waren er nieuwe kleuren en ik vind ze toch LEUK!! Deze winter kan ik dus vooruit met breien.


Als het mooie weer voorbij is, ga ik weer verder met het quilten van de Farmer's Wife, de laatste 20 blokjes. Dan nog de driehoeken en de rand.

Van de week ga ik toch eens op zoek naar alle webloggers die ondertussen op Blogspot een nieuw blog hebben aangemaakt. Daar zal wel even tijd in gaan zitten. Maar het is veel te leuk om de te lezen wat anderen (mee)maken.

Warm weekend verder,

Pauline

5 opmerkingen:

 1. Ik had de sokkenwol ook al bij de Aldi gezien en heb er over gedacht wat te kopen. Maar ik heb nog nooit sokken gebreid en doe ze ook helemaal niet aan. Maar ik vond de wol zo mooi!!! ..ik heb me kunnen bedwingen.., gelukkig maar, anders had jij geen wol gehad :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie wol!
  En fijn dat je er even tussen uit bent geweest, vakantie is heerlijk.
  Beterschap met de verkoudheid, ik heb gelukkig nergens last van.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een leuke kleuren die lintjes quilt.
  geniet van het mooie weekend en misschien blaast het zonnetje je verkoudhied weg:)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat zal dat dublin quilt mooi worden, ook mooi van kleur zo.
  Brei ze want de wol ziet er schitterend uit
  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hallo Pauline, wat een leuke verrassing van je zoon!! Maar 16 meter vastnaaien: oeps, wat veel, ik wens je sterkte! Misschien tijdens een mooie film......oh nee, niet TE mooi, want dan kun je niet naaien.......
  groetjes, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen