dinsdag 15 november 2011

weinig quilterigs...

Het wordt hoog tijd dat ik nog eens iets van me laat horen. Maar zoals de titel al aangeeft is er de laatste tijd weinig gequilt.
Het waren drukke maar gezellige weken. Met veel bezoek afleggen en ontvangen, zus te logeren gehad en de verjaardag andere zus gevierd met een etentje met de voltallige familie. Het was lang geleden dat we met z'n allen bij elkaar waren en er moest veel bijgekletst worden. We waren zo druk dat we helemaal vergeten zijn om een "familiefoto" te maken, haha. Maar ook wel weer typisch onze familie, grinnik.

Natuurlijk is er toch wel iets op handwerkgebied gebeurd. Ik heb een sjaaltje gebreid van het bolletjesgaren van de Action, fluitje van 'n cent. Een poging gedaan om de baret van Riet te haken, maar dat is mislukt. Deze week krijg ik bijles van haar. Zij kan alles breien en haken wat ze ziet, behalve sokken breien en laat dat nou het enige zijn dat ik wel kan. Eerlijk verdeeld dus.

En de 4 kleine kerststitcheries zijn ook klaar, nu alleen nog de afwerking. Ik heb ze zolang op het lapje gelegd waar ik de sashings van wil maken. Dan komt er in het midden een rood vierkantje met een charm van een kerstboompje dat ik tegenkwam bij het opruimen.(De kleuren zijn tamelijk donker op de foto)


Verder heb ik nog een poppendekentje gemaakt. Ik heb geprobeerd om het een beetje een antieke uitstraling te geven en de kleuren een beetje "rommelig" gehouden. Da's best moeilijk voor zo'n Pietje Precies als ik ben LOL. Het moet wel nog gequilt worden.


Ondertussen heb ik wel een lekker dik boek uitgelezen. Het was weer eens een boek dat ik niet weg kon leggen, zo aangrijpend. Het is een dikke pil met een harde kaft (bieb), dus kon ik het alleen maar lezen als het voor me op de tafel lag en dus niet op de bank of in bed. Ik ben blij dat ik weer lezen kan. Tijdens de ziekte en na het overlijden van mijn man kon ik me helemaal niet concentreren op een boek, maar dat is gelukkig niet meer zo. Voor zo'n boekenwurm als ik ben is dat vreemd, normaal las ik zo'n 70 tot 80 boeken per jaar. Een echte veelvraat, altijd met 1 oog op een tekst gericht al is het maar het opschrift van het pak hagelslag. Ik denk dat velen onder jullie dat ook hebben, of niet?


Het is alweer een paar daagjes geleden dat we regiodag hadden, daar hebben jullie al over kunnen lezen bij Marion (alle foto's zijn op haar blog te zien) en ook bij Gonny(die alle voorbeeldquiltjes gemaakt had).
Dit is het quiltje van mijn zus Mariet. We hadden 3 verschillende pakketjes stof laten maken van 6 verschillende stoffen door Marij. Er was een pakketje met batik, Japanse en reproductiestoffen, waar dit quiltje van gemaakt is.


Nu ga ik snel weer wat voorbereidend werk doen, want we hebben morgenochtend en donderdagavond bee en dan wil je toch een steekje zetten. Tenminste .... dat is de bedoeling.

Fijne dag,
Pauline

10 opmerkingen:

 1. Wat een leuke lapjes!
  Enne...kom je hier ook eens langs?
  Ik kan bijna alles maken..behalve...juist: sokken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor iemand die niets quilterigs gedaan heeft, heb je toch heel veel andere dingen gedaan.
  Het boek van de familie Meijer heb ik ook gelezen. Heerlijk hoor. Ik houd van boeken die over meerdere generaties gaan.
  Ik mis jouw molenwiekjes, of heb jij die niet meegemaakt op de regiodag. Had je het te druk met allerlei quilts omhoog houden?
  En dan zit ik hier achter mijn laptopje te zwijmelen bij de kleurtjes van de poppendeken. Oh wat zijn ze mooi. Welke stoffenserie is dat?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je zegt dat je het rustig gedaan hebt! Nou, wat je rustig noemt :D. Ben benieuwd hoe het met je muts afloopt! knufzz...peebee

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk die stitchery, en dat poppen dekentje, en en mooie lapjes.
  Ik heb dat boek ook, maar kom er niet door heen maar ga het eerdaags toch weer eens oppakken
  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jij en zus hebben goed jullie best gedaan. Het ziet er ALLEMAAL prachtig/leuk uit. Tot morgen. hopelijk zie ik dan het een en ander in het echt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat een prachtige dingen heb je gemaakt! het quiltje van mariet is ab-fab, de stitchery geweldig en het poppendekentje eenmalig en die muts....die wordt fan tas tisch....moet je wel even aankomen, kan ook op een avond hoor:)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat een schatje! leuke kleuren ook in jouw quiltje hoor ook al vind jij het rommelig! Enne....vind jij nou applecores niks? Ik snapte ff je reactie niet goed vandaar deze vraag! Groetjes, Marianna

  BeantwoordenVerwijderen
 8. nou, niets quilterigs valt wel mee, hoor!
  leuke dingen laat je zien, leuk poppenquiltje!!
  en.....ik ben ook bezig met de fam Meijer, heb gelukkig niet meer vast te houden dan mijn e-reader: wat een uitvinding voor artrose-handen!!
  groetjes, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtig poppenquiltje Pauline...leuke stofjes en kleurtjes....de stitchery`s zijn ook geinig....toch veel gedaan hoor....het boek ken ik niet....ga het eens opzoeken....groetjes Francien.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik lees her en der op blogs dat ik een hele invasie kan verwachten in het altijd rustige Noord-Limburg. Hebben jullile al een grote bus geregeld, of past het nog allemaal in een personenauto?

  BeantwoordenVerwijderen