zaterdag 10 september 2011

20-jarig "jubileum"

Gisteren stond er in de krant een foto van de ouders van een schoolvriendin omdat ze 60 jaar getrouwd zijn. Toen herinnerde ik met dat met quilten ben begonnen toen ze 40jaar getrouwd waren. Ik was indertijd bij een zangkoor en we moesten de feestmis opluisteren. Omdat er in de Ariadne zo'n leuke quilt stond die ik graag wilde maken, was ik snel naar de stad gefietst om stof te kopen, maar moest me haasten om op tijd in de kerk te zijn. Dat is me altijd bij gebleven. Vandaar dus dat ik dit weekend mijn 20-jarig "bestaan" als quiltster vier.Deze quilt is daarvan het resultaat. Er zitten maar weinig echte quiltstoffen in, maar de rest is wel katoen. In de Ariadne stond dat je de stof op "mul" moest naaien. Bij navraag in de stoffenwinkel vertelden ze me dat dat een soort molton was. Ik heb dus twee molton onderdekens gebruikt en dat is te merken aan het gewicht. Als je onder deze quilt ligt, kom je meteen in ademnood LOL.

Een tijdje later ben ik op quiltles gegaan bij Jules Wijnen en heb daar in de loop der jaren Marianne, Marion en Gonny leren kennen. We komen nog steeds bij elkaar om te quilten, idee├źn uit te wisselen en elkaar te motiveren.

Binnenkort wordt er een nieuwe vloer in huis gelegd en ik ben al bezig met de kasten leeg te maken. Tja, dan kom je nog eens wat tegen..... Zoals deze twee knotten sokkenwol, waarvan ik niet meer wist dat ik ze had. Voorlopig kan ik dus nog vooruit met breien.Omdat de muren opnieuw geverfd worden, moet ook alles van de muur af. Deze quilt hing altijd boven de bank tegen een koude buitenmuur. Maar nu komt er een kleiner exemplaar te hangen. (De quilt hield toch geen kou tegen,hihi)De naam van deze quilt is "Scharrelkip". Ik had een klein pakketje flannelen ruitjes gekocht en wilde daar een klein quiltje van maken. Om de quilt toch groter te maken heb ik toen stof bijgekocht. Maar toen ik de quilt al voor een groot gedeelte in elkaar had en ik weer stof te kort kwam, was er haast geen flanel meer te krijgen. Toen heb ik rest van de stofjes bij elkaar "gescharreld". (De kleuren lijken op de foto donkerder dan in werkelijkheid)

Vinden jullie het ook zo stil in blogland? Het wordt hoog tijd dat de gebruikers van weblog weer terugkomen!

Fijn weekend verder,
Pauline

14 opmerkingen:

 1. Dus bij Jules heb je de truuk van het schuurpapier geleerd.
  Wat jammer dat de scharrelkip van de muur moet. Die is wel heel erg mooi, patroon, kleur en handwerk. Wat hang je er voor in de plaats?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk verhaal, gefeliciteerd met je quiltjublileum. Ook ik ben door de Ariadne aan het quilten gegaan, rond 1986/87 maar zo precies als jij weet ik het niet meer. Beide quilts zijn erg mooi, zeker ook door het verhaal dat er bij hoort!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Pauline, gefeliciteerd met je quiltjubileum!! Nu weet ik alweer niet of jij nu eerder bent begonnen of ik (of tegelijk maar andere groep van Jules). Ik weet wel dat ik mijn eerste stofjes heb gekocht in het openluchtmuseum in Arnhem toen Paul afzwaaide van militaire dienst. En in dat najaar ben ik op cursus gegaan. Mij staat ook 1991 in het geheugen, maar ik weet 't niet helemaal zeker. Dus jij gaat je hele benedenverdieping opkalefateren? Was dat dan nodig? Ik vind de vloer toch nog goed uitzien. Lag die er al in toen jullie in het huis gingen wonen dan?? We zien elkaar woensdag weer he! Tot dan! groetjes, Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd met je 20 jarig quiltjubileum!!
  Er zijn al verschillende web-loggers overgestapt op blogger.
  http://quiltaart.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd, nog vele quiltjaren toegewenst en dat ik er maar van mag meegenieten....
  Het is inderdaad stil. Nu "helemaal". Vandaag weer een nieuw bericht geplaatst maar in jullie zijlijst weer niet ge-update. Krijg er wat van... als dat lapjes waren die ik er van kreeg was het niet zo erg, maar nu...de zin om te schrijven wordt er niet door bevoorderd

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefeliciteerd met 20 jaar quilten. De scharrelkip is erg leuk. Jammer dat hij even in de doos gaat.
  groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die molton-quilt zal wel heel lekker warm zijn in de winter. Van harte met je quiltjubileum! Zo ver ben ik nog lang niet. En leuk, dat jullie al zo lang quiltvriendinnen zijn.
  Ja, het is stil in blogland, het wordt tijd dat web-log weer terug komt, hoewel ik wel een beetje achter loop met blogjes kijken, na een dagje Leiden.
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 8. O, ja, en die scharrelkippenquilt vind ik ook erg mooi, leuk verhaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gefeliciteerd met je quiltjubileum!

  Groetjes van iemand die nog lang zover niet is. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. van harte proficiat met je jubileum en dat je nog heel veel quilts in elkaar mag zetten!
  ja, wat is er met dat migreren toch aan de hand? ik snep eindelijk hoe dit allemaal werkt en zouden we nu moeten overstappen naar iets anders om weer up to date te worden????:)
  tot snel

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Van harte gefeliciteerd met je jubileum. 20 jaar is niet niks! Succes met de werkzaamheden in huis!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. hij is prachtig, je scharrelkip........echt heel mooi........

  BeantwoordenVerwijderen
 13. LOL, op molton logcabins naaien, dat moet zwoegen zijn geweest om hem later door te quilten, maar hij is enig, net als de scharrelquilt, heel mooi van kleuren. En nou op naar de volgende 20 jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. ha pauline!
  hoe heette het blog met die linkjes naar de weblogs ook alweer?
  groetjes en tot...riet:)

  BeantwoordenVerwijderen