maandag 4 april 2011

breien, pasenruil en weer een affo

Een week of twee geleden ben ik naar de Handwerkbeurs in Den Bosch geweest (vrij reizen met het boekenweekgeschenk). In de trein ernaar toe zat tegenover me een mevrouw te breien met het Triana-garen van Katia. Toen ik in Sittard instapte had ze al een stukje klaar en eer de trein Den Bosch binnenreed was de sjaal klaar. Ik vond het resultaat erg leuk. Dus toen ik op de beurs de wol zag liggen heb ik meteen maar 2 bollen gekocht. In plaats van 1 lange sjaal heb ik er twee kleinere van gebreid. Ze zijn nog lang genoeg om om de nek te slaan. Eentje heeft er al een goed tehuis gevonden.
De twee fotomodellen werkten niet echt mee. Keno zit boven op de tafel. Hij meent dat dat zijn "plek" is. Zo gauw als ik mijn rug gedraaid heb, springt hij snel op de tafel en gaat dan lekker in het zonnetje liggen.
Rhoba daarentegen wilde niet herkenbaar op de foto, bang dat ze BH-er (bekende hond)wordt.De vorige week ben ik vlijtig aan het quilten geweest, met als resultaat een AFFO. Het is de "Appelkitsj"(klokhuis) quilt. Het middenstuk is gemaakt met de applecore-stempel van Dorry. Maar de ronde vormen lagen me niet zo goed, dus dit was het uiteindelijke resultaat. Toen nog twee randen erom, dat ging allemaal best snel. Tja, en zoals het zo vaak gebeurd.......kwam het project ergens in een mandje terecht. Nadat ik de Farmer's Wife top klaar had en toen ook nog het tafellopertje, kreeg ik de smaak van AFFO's te pakken. Maar na deze drie affo's ben ik toch wel toe aan wat nieuws.


Aanstaande vrijdag hebben we regiodag en dan staat er het Quilterspalet uit Den Haag.
We krijgen een workshop over de VariaHex-quilt (bekend van het tijdschrift Quilt en zo). Voor Marion en mij wordt het dus een relaxte regiodag. Altijd leuk als er een "vreemde" winkel staat. Ze hebben vaak net wat andere stofjes. Dus dan ga ik eens lekker rondsnuffelen in hun stand en misschien een idee opdoen voor een nieuwe quilt. Gelukkig hoef ik me niet te vervelen, want er liggen nog genoeg UFO's, die ooit eens AFFO willen worden.
Op de vorige regiodag heeft Marion een workshop One Block Wonder gedaan. Iedereen was er dolenthousiast over en ik ben dan ook benieuwd op we 's middags op show-and-tell resultaten zien van quilts met die techniek.


Gisteren kreeg ik bericht van Lia dat de Pasenruil was aangekomen. Ik heb er met veel plezier aan gewerkt en hoop dat Lia ook plezier heeft aan de cadeautjes. Ik kan nog geen foto's laten zien, dat mag pas op Paasmaandag. Nu maar afwachten wanneer mijn pakje aankomt, ik ben benieuwd naar de inhoud.
Wat fijn dat Katrien dit weer georganiseerd heeft. Als ze met kerstmis weer iets organiseert doe ik weer mee.

Fijne dag verder,
Pauline

7 opmerkingen:

 1. Veel leuke vooruitzichten in het verschiet. Lekker genieten. Knufzz...Peebee

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kan me nog weinig voorstellen bij die shawls. Denk dat ik ze woensdag maar 's in het echt kom bekijken :)
  En over de regiodag en lekker rustig ??? Zal ik je wat werk meenemen? Ik ben de pakketjes aan 't maken :)) (staat voor big smile hi hi).
  Je appelkitsj is mooi geworden. Wil ik ook woensdag in 't echie zien!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb zo'n shawl in het echt gezien, leuk! Wat leuk, een workshop over de Varia-hex. De zaterdag erop hebben wij regiodag en daar is Het Quilterspalet ook, maar wij krijgen geen workshop.
  Wat is je applecore quilt mooi, dat heb je goed opgelost!
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw wat is je appelkitsj prachtig geworden!!
  Veel plezier op de regiodag!!
  Ennuuuuuuuh, wat heb jij een leuk fotomodel!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. mooi is ie hè? die appelkietsj en ook de honden met sjaals heel leuk. ik hoop dat je vrijdag wat te doen hebt op de regiodag, anders verveel je je kapot hihi:)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. bekende sjaals......;;))....die rechter heb ik ook, maar ik vind die met oranje erin ook errug leuk!! Als het goed is komt DD morgen met blauwe thuis! Ik vind je applecore heeeeel erg mooi geworden, maar rond ligt mij ook niet, die zal ik niet maken!!!
  Maar je gaat lekker door je ufo's heen zo, ga je nu de variahex maken?? Geinsprireerd door de regiodag? Alvast heel veel plezier die dag en koop maar lekker mooie lappies voor het volgende project!!! Smullen! Groetjes, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat een leuk idee om dat met je regiodag te doen......veel plezier

  BeantwoordenVerwijderen