zondag 10 april 2011

een jarige, regiodag en vroeg verjaardagscadeau

Afgelopen vrijdag hadden we weer regiodag. Alle foto's staan op het blog van Marion (marionquilten.blogspot.com). Ik zet de link maar even in dit bericht omdat het nog steeds niet lukt om een aanklikbare link te maken. Marion is ook nog eens jarig vandaag, vanaf hier nog een dikke proficiat.

Het was een drukke, maar heel gezellig dag. Iedere bezoekster kreeg een zakje met malletjes. Van deze malletjes kon je de 6 variahexen maken uit het tijdschrift Quilt en zo. Maar met een beetje fantasie waren er nog meer variaties mogelijk. Iedereen heeft hard gewerkt en de resultaten waren erg mooi.

Ook op de show-and-tell waren weer prachtige quilts te bewonderen, de foto's hiervan staan, zoals gezegd, op het blog van Marion.

Op de tentoonstelling in Deventer van vorig jaar september had ik bij Evie van het Ouilterpalet malletjes gekocht voor de pie-and-tart quilt. Het het lukte me niet om bij de "taart" een mooi middelpunt te maken. Erg frusterend voor zo'n Pietje Precies als ik , haha. Dus heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt om het Evie vrijdag te vragen. Zo'n simpele oplossing...........gewoon de "vlaggetjes" allemaal dezelfde kant op leggen.

Ik ben dan ook heel blij met mijn eerst taart en heb veel zin om dit mijn volgende project te maken. De stofjes lagen al maanden klaar.

's Avonds kwam zoonlief langs met een vroeg verjaardagscadeau. Het zit nl. zo....in Heerlen (waar hij werkt) is er een "Olifantenparade". Levengrote beelden van olifanten die beschilderd zijn (o.a. door bekende Nederlanders). Er zijn van de olifanten ook kleine beeldjes gemaakt die verkocht worden en waarvan de opbrengst naar projecten gaat ter bescherming van olifanten.
Is het geen schatje wat ik gekregen heb?


Binnenkort ga ik zelf de olifantenroute lopen en dan zal deze olifant wel een maatje krijgen. Per slot van zaken zijn olifanten kuddedieren (da's toch een goede reden om er nog eentje bij te kopen, of niet?)

Fijne zondag verder,
Pauline

10 opmerkingen:

 1. Leuke voorjaars/zomerkleuren heeft de olifant. Gezellig vooral het vooruitzicht dat er straks meer bij elkaar staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja, die Variahex, he. Volgens mij zijn daar al meer mensen voor gevallen. Ik ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die pie and tart ziet er goed uit en het olifantje, enig!!
  Groetjes Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie taart en een schattig olifantje!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. gefeliciteerd met je vriending marion:)
  wat een mooie taart
  wat een cuty die olifant, echt een bijzonder cadeautje
  groetjes, riet:)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dank je wel voor je felicitatie, op je blog en op hyves!! Ik moet afgelopen jaar wel heel erg braaf zijn geweest, want ik heb tot nu (22.00 uur) buiten kunnen zitten. Wat was het heerlijk weer vandaag!!! Leuk zeg, dat olifantje. Dat is de tweede olifabnt waarover ik lees vandaag. Vanmorgen kreeg ik een mailtje van mijn eerste vriendje (zo rond 16 jaar) en die schreef dat hij een olifantengeheugen had en nog wist dat ik jarig was. Grappig om dan hier vandaag weer over een olifant te lezen :)Ik heb me trouwens al aangemeld voor de jaarvergadering van het Qgilde.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Pauline, Je taart ziet er heel mooi uit, ik ben ook begonnen met de pie and tart.
  Vandaag heb ik de eerste gemaakt om te zien hoe het gaat.
  Nu nog even mijn hexagonquilt afmaken nog een rij en dan stof kopen voor de rand.
  Groetjes Anja.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo Pauline.
  Het olifantje is geweldig. Jammer dat ik niet binnenkort jarig ben, maar ik kom hem gauw in het echt bekijken. Groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Fijn dat je genoten hebt. Knufz....Peebee

  BeantwoordenVerwijderen