woensdag 30 maart 2011

resten van de Farmer's Wife Quilt

Spannend..... zometeen ga ik naar Marion van the Finished Quilt om mijn FWQ weg te brengen om te laten doorquilten. Ik heb er even over gedacht om hem zelf te quilten. Maar momenteel ben ik bezig met een kleine quilt (80x80 cm.) te quilten en ik merk dat mijn schouder weer begint op te spelen. Dus ben ik maar verstandig en laat hem machinaal quilten.


Detailfoto van de applecore-quilt.

Het plan was om van de resten van de FWQ een scrapquilt te maken. Bij nader inzien was er toch wat weinig stof over. Van Marion mocht ik uit haar voorraad reproductiestoffen blokjes knippen.


Het zijn 82 verschillende blokjes en dan heb ik nog niet eens uit alle stoffen een blokje geknipt. Hoezo....geen voorraad.

Dit is het blok waar ik de quilt van ga maken. Jaren geleden heb ik een foto van een medequiltster gekregen die in Amerika op vakantie was geweest. Ik vond deze quilt zo leuk dat ze me er een foto van heeft laten nadrukken. Dat was in 1997, dus zo lang zat deze scrapquilt al in mijn hoofd. Hoe gek kan een mens zijn????


Deze blok is 24 cm. groot en dat is even wennen na de kleine (15 cm.) blokjes van de Farmer's Wife. Maar het schiet wel lekker op.

Even een vraagje.....het lukt me niet (meer) om een aanklikbare link te maken. Heeft hier nog iemand last van op blogspot en wat is er aan te doen?

Fijne dag verder,
Pauline

7 opmerkingen:

 1. wow wat een gaaf blok........ Ik kan me voorstellen dat hij nog in je hoofd zat........

  BeantwoordenVerwijderen
 2. zo zie je maar: wat in een goed vat zit verzuurd niet!!! Leuk blok hoor!
  Ik vind je applecore prachtig, wat een prachtig kleurgebruik heb je.
  En handig he, laten quilten, ik vind het een uitkomst!!
  groetjes, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, maar dat met die scraps gaat heel erg mooi worden! Dat kan niet missen. Jammer dat je je andere quilt niet zelf kunt quilten, maar dan is het toch ook weer fijn dat er andere mensen zijn die dat heel goed kunnen! Ben benieuwd naar het eindresultaat. groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk blok en een mooie quilt zal dat worden, ik ben toch al zo'n liefhebber van scrapquilts. Mooie kleuren en stoffen ook!

  En dan wil ik je nog even bedanken voor je leuke giveaway, wat een mooie serie, ik weet al waar ik ze in ga gebruiken. Schattig klein hartje en mooie kaart, helemaal af! Dankjewel.

  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 5. prachtige blokjes en quilts, ben benieuwd naar de doorgequiltte fwq.
  heb geen probellm met de links, weet ook niet of ik je helpen kan, vraag aart eens?
  groetjes, riet:)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ben benieuwd hoe de doorgestikte quilt er straks uitziet Ik vind de detailfoto van je kleine quilt erg mooi. Over je scrapquilt, je hoeft je niet te schamen hoor en gek ben je zeker niet! Dit betekend gewoon dat je een hééél goed geheugen hebt :D knufzz...Peebee.

  BeantwoordenVerwijderen