zondag 3 oktober 2010

terug van weggeweest

Het is alweer een tijdje geleden dat ik mijn laatste berichtje gepost hebt. Maar ik ben weer terug op mijn stekkie.

Afgelopen week ben ik samen met zoonlief in Dublin geweest. Het waren intensieve dagen. Je hoort en ziet zoveel op korte tijd, dat je dagen nodig hebt om alles te laten bezinken.
Dinsdag zijn we in Trinity College geweest. Daar ligt het Book of Kells. Het was al heel lang een droom van mij om het boek eens in het echt te zien. Er is een mooie tentoonstelling omheen gemaakt met duidelijke uitleg. En zo word je langzaam naar de verduisterde kamer geleidt waar het Book ligt. We waren erg onder de indruk van het vakmanschap. Daarna de trap op naar de bibliotheek. Wow, wat staan daar veel boeken EN
de harp die het symbool van Ierland is.

We hebben ook nog een paar uurtjes in het National Museum doorgebracht. Daar viel onze mond open van al het moois wat er te zien was. Er lagen prachtige gouden juwelen die 3000 (!) jaar oud waren. En als je zag hoe fijntjes ze bewerkt en gedraaid waren, vraag je je af hoe ze het in die tijd voor elkaar gekregen hebben om zoiets moois te maken.
Ons hotel lag midden in de hoofdstraat en vlak om de hoek lag een winkelstraat waar een patchworkwinkel zou liggen (thuis opgezocht bij Cosman). Maar wat een teleurstelling.............er waren alleen een paar rollen met kerstpanels en zgn. setjes van FQ's, maar dat was helemaal geen patchworkstof. Jammer dus. Bijna naast het hotel lag een grote boekwinkel met heel veel patchwork- en borduurtijdschriften, dat maakte wel weer veel goed.
We hebben ook nog een tocht naar Glendalough en Killkenny gemaakt. Ik was blij met de rust van Glendalough na alle drukte van de grote stad. Geef mij maar de stilte en de rust van de natuur.
Als quilter zie je wel op alle grafstenen een quiltpatroon, met al die keltische knopen.

Ik heb mijn "Dublin steps" nu gezet, dus kan ik met een gerust hart verder aan mijn quilt met die naam.Een paar dagen voordat we naar Dublin vertrokken, hebben we de eerste sterfdag van mijn man herdacht. In de dagen ervoor had ik geen fut om iets op mijn blog te zetten.
Maar dit quiltje wil ik wel met jullie delen. Toen mijn man vorig jaar al erg ziek was, kreeg ik van mijn bee-vriendinnen twee pakketjes stof. Ik heb ze altijd mijn "troostlapjes" genoemd. Van die lapjes heb ik dit quiltje gemaakt. Omdat mijn man altijd zei dat hij zou "vertrekken" als de tjiftjaf (klein bruin vogeltje) ook ging, heb ik als patroon Birds in flight genomen. Zowel in de rand als in het quiltwerk heb ik hartjes verwerkt. Het hartje in het midden heb ik van lieve vrienden gekregen uit St. Marie aux Mines.
Dit quiltje is me dan ook erg dierbaar en komt op de slaapkamer te hangen.

Zo.....na bijna twee weken geen naald in mijn handen te hebben gehad, moet ik toch maar eens gaan proberen om weer zin in het patchen en quilten te krijgen.

Fijne dag verder,
Pauline

9 opmerkingen:

 1. Fijn dat je weer terug bent. Al het andere over Dublin hoor ik graag op de bee (waar die dan ook is). Krijgt de "troostquilt" nog een echte naam?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat je weer terug bent, Ierland staat ook nog op mijn verlanglijstje. Mooi troostquiltje heb je gemaakt, daar zullen wel wat tranen in zitten.
  http://quiltaart.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Troostquilt vind ik al en heel mooie naam, zeker doot de uitleg erbij! Als je wiltkun je deze week een keer naar het hoedje komen kijken,k kan niet weg, want ik wordt dinsdag aan mijn mijn meniscus geopereerd. Neem wat foto's mee van Ierland. Groetjes en tot... Riet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn dat het zo'n mooie reis was. Mooi, dat quiltje met de 'troostlapjes'!
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Pauline

  Prachtig quiltje ook de naam troostquilt
  vind ik heel mooi en de kleuren ook.

  groeten Bep

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Sounds like a wonderful trip to Dublin and what a special quilt to remember your husband.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijn Pauline dat je het zo naar je zin hebt gehad in Dublin.Het quiltje is ook heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een fijne reis hebben jij en je zoon gemaakt, wil ik ook zo graag nog een keer doen, Ierland!! Prachtige quiltjes heb jij van jouw troostlapjes gemaakt, een herinnering aan liefde en medeleven, dat ze je helpen om de moeilijk dagen door te komen! Sterkte en toch ook veel quiltplezier! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wat een mooi quiltje heb je gemaakt van de lapjes die je gekregen hebt!!!
  een dierbare quilt!
  en een mooie reis!
  neem de naald maar weer ter hand, je zult het vast niet verleerd zijn....;)
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen