donderdag 14 oktober 2010

weer boven water

Na een paar verontruste mailtjes en telefoontjes moet ik toch maar weer eens wat op mijn blog schrijven.
Er gebeurt op het ogenblik zoveel om me heen dat ik soms geen energie meer heb om aan de computer te zitten. Ook het lezen (en vooral reageren) van blogs schiet er een beetje bij in.
Maar nu ben ik zover dat ik weer aan het bloggen toe ben.

Niet dat ik veel aan handwerken heb gedaan de laatste weken. Het enige waar ik mee bezig ben geweest is de Farmer's Wife Quilt en die blokjes mag ik pas de 22e laten zien. Ik heb de hexagonnen- en POTCquilt even aan de kant gelegd. Ik heb er op het ogenblik geen aardigheid in om er aan te werken.

Wel ben ik bezig geweest met breien.

Veel is het nog niet, maar het is een lekker werkje voor bij de tv. Tot ik aan de hiel ben, dan moet ik altijd weer even het patroon erbij nemen. Tja, en als de eerste sok klaar is, krijg ik last van TSS (tweede sok syndroom). Maar eer de winter om is zullen de sokken wel klaar zijn.

Dat breien weer helemaal "hot" las ik bij Zeeman in de nieuwsbrief. Die organiseren op 24 oktober een workshop "leer breien" in Vredenburg Leidse Rijn. Ik hoop dat zich veel jonge mensen aanmelden om dit leuke handwerk te leren. Breien i.p.v. allerlei hippe vormen van ontspanning, haha.

Toen we in Dublin waren heb ik uit het grote aanbod handwerkbladen o.a. ook de Engelse Crossstitcher gekocht. Dit blad heeft altijd leuke cadeautje bij de uitgaven. Dit keer waren het kerstkaarten, stof en garen. Dus wie weet.....misschien krijgen sommige mensen dit jaar weer eens een geborduurde kerstkaart. Dat is wel al heel lang geleden dat ik dat gedaan heb.


Vorige week heb ik via een quiltvriendin een map kunnen kopen voor een prikkie met 16 tijdschriften van Quilters Newsletter uit 1993/1994. Zo leuk om nog eens te kijken naar prachtige quilts die bijna 20 jaar geleden gemaakt zijn. En dat zonder al die moderne hulpmiddelen die we tegenwoordig kunnen gebruiken.
Van de week had ik zin om eens wat nieuws te beginnen en heb de kartonnen malletjes van de Pie-and-Tart eens ter hand genomen. Maar ik krijg er geen mooie puntjes aan. Als iemand een gouden tip heeft, houd ik me graag aanbevolen.

Fijne dag verder,
Pauline

7 opmerkingen:

 1. Fijn dat je er weer bent!
  Bedoel je de puntjes midden in de cirkels? Ik rijg bij sterren en zo als ik twee halve stukken heb met de draad door alle naadjes in het midden een rondje, heel precies op de puntjes en trek dan aan voor ik verder ga.
  Succes en veel plezier met je Pie-and-Tart.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Pauline!
  Ben ik toch te laat geweest met: ik wacht op je blog, want toen hed je er al een geschreven.
  Welkom terug in bloggersland en wat het "met wijde handen zitten" betreft, neem ik je aanbod graag aan.
  Veel succes met je kaarten en de pie en tart frotteltjes, hopelijk weet iemand een oplossing voor je, ik in elk geval niet. Groetjes en tot...Riet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi, Pauline, het is goed om eens een pauze te nemen, hoor. Ik heb je wel gemist!
  :)
  Maar ik vindt het fijn dat je er weer bent.
  Dikke knuffel,
  Valentina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als je nu eens twee paar sokken gaat breien en van elk paar alleen de eerste sok? Dan is het probleem opgelost. Toch????

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Pauline,
  Heel herkenbaar je tweede soksyndroom. Marion jouw suggestie heb ik ook al uitgeprobeerd. Eerste sok blauw, eerste sok zwart, eerste sok gemeleerd, maar ik moet bekennen het wende toch niet zo goed, een voet zwart en een gemeleerd. Heb toch toen de moed opgebracht om maar met een tweede sok te starten.
  Nou, Pauline veel succes met de tweede en het zijn wel heel erg leuke kleurtjes wat je in het sokkenmandje hebt.
  Fijne dag nog en groetjes van Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ben benieuwd of ik nog leer borduren?!
  Liefs, Riet

  BeantwoordenVerwijderen
 7. soms is het fijn om er even tussenuit te gaan in weblogland!
  het kost veel tijd en energie en er zijn van die tijden dat we die even niet hebben, toch/!
  fijn dat je er weer bent, groetjes, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen