zondag 4 juli 2010

The Farmer's wife en mezelf getracteerd

Donderdag de 1e juli was er de traditionele afsluitdag van het quiltseizoen bij een van mijn vaste quiltwinkel, Handwerkzaak Marij in Beek. Zoals altijd een gezellig drukte. Maar omdat het zo ontzettend warm was heb ik het niet volgehouden tot de show-and-tell. Op zich niet zo heel erg, want in november heeft Marij haar twee-jaarlijkse tentoonstelling en zullen de meeste van die quilts te zien zijn.
Omdat er dit jaar geen vakantie voor mij inzit, blijven er natuurlijk extra centjes in de beurs, hahahaha. En daarom tracteer ik mezelf maar af en toe op wat leuks. Zoals deze jelly-roll met 40 vrolijke zomerse kleuren. Kleuren waar je blij en vrolijk van wordt. Ik weet nog niet wat ik er mee ga doen, misschien een nieuwe hexagonnenquilt of toch eens rondkijken naar patronen voor jelly-rolls? Voorlopig geniet ik er gewoon lekker van.
Deze week heb ik twee blokjes gemaakt van de Farmer's wife, nr. 54 Kitchen Woodbox, een heel makkelijk patroontje.

Het volgende blokje is nr. 79 Silver Lane, een wat moeilijker blokje, bestaande uit 40 stukjes.
Gelukkig is de temperatuur vandaag een stuk lager zodat er weer een steekje genaaid kan worden. Vandaag ga ik proberen om weer wat hexagonnen aan elkaar te naaien, zodat ik weer kartonnetjes krijg.

Fijne zondag verder,
Pauline

8 opmerkingen:

 1. Dat is inderdaad jezelf verwennen, prachtige kleurtjes die stoffen. Het lijkt wel een regenboog. Misschien een idee voor je nieuwe project? Of regenboogbloemen van hexjes?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke stofjes. Heb je die bij Marij gekocht?? En je bent al goed op weg met de Farmers Wife. Ik sta nog steeds op 1 blokje... :(

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk toch,dat je,je eigen een keer kietelt voor een serie mooie stoffen. Groot gelijk, het zijn mooie vrolijke stoffen en het zal ongetwijfelt een keer een bestemming krijgen.Voorlopig maar even zo van genieten.

  Groetjes Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Één blokje dat bestaat uit 40 stofjes? Ik zou er echt helemaal gek van worden!
  Voor jou heerlijk om ermee verder te gaan en een geruststelling dat je van mij geen concurentie krijgt (HA!) Zijn er eigenlijk nog patroontjes die je niet gebruikt hebt? Lijkt me een hele opgave om wat nieuws te vinden.
  Groetjes en tot....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gezellig weekend geweest. Groetjes terug van Magda.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Was in het ziekenhuis geweest. Pap ligt er sinds zaterdag in. Darm- en blaasontsteking (of zoiets). Hij slaapt de hele dag. Ben een uur bij hem geweest, maar hij heeft niet echt in de gaten gehad dat ik er was. Was een afkorting langs jouw huis. Als je niet al had staan vertellen, had ik met je verteld....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben niet geweest het was me te warm.
  Volgende keer dan maar.
  Mooie blokjes heb je gemaakt maar je moet er maar zin in hebben 40 stukjes Phoe!! ik krijg het al warm als ik eraan denk.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooi stofjes. Heb je ze bij Marij gekocht? En wat ben je ijverig geweest met de farmers wife patonen. Ik wordt er echt jaloers op. Heb ook boeken besteld bij Amazon in Engeland en ben er benieuwd na. Kan ik ook wat op de bee laten zien.
  Groeten.

  BeantwoordenVerwijderen