zondag 11 juli 2010

oranje aan de muur

Hoewel ik helemaal geen voetbalfan ben en er ook totaal geen verstand van heb, zou ik het natuurlijk wel leuk vinden als Nederland vandaag Wereldkampioen wordt. Stel je voor ...... ons kleine landje als winnaar op alle reuzenlanden zoals in Zuid-Amerika.

Eigenlijk had ik een foto van de oranje lelies in de tuin willen plaatsen, maar die weigeren open te gaan in deze hitte.

Daarom maar een oranje quilt. Eigenlijk is het een herfstquilt, maar de kleur oranje overheerst. Deze quilt hebben we gemaakt op de maandelijkse bee bij Handwerkzaak Marij in Beek. We kregen elke maand 1 patroontje van onze juf Jules Wijnen en moesten proberen er twee blokjes van te maken op een manier dat je niet kon zien dat het hetzelfde patroon was.
Bij een aantal is dat heel goed gelukt, anderen waren een stuk moeilijker. Probeer zelf maar eens dezelfde patroontjes te ontdekken.


Nog even doorbijten in deze hittegolf. Alles plakt en je kunt nog geen naald vasthouden, meer dan een tijdschrift of puzzelboekje kan ik niet vasthouden. Dus op patchworkgebied is het echt komkommertijd.

Fijn zondag en veel plezier vanavond met de wedstrijd.
Pauline

8 opmerkingen:

 1. Wat een leuk idee van jullie juf. Ik heb natuurlijk ook even zitten te kijken of ik ze kon vinden. Een aantal wel al hoor, maar je moet goed kijken. Je hebt het overigens heel slim verpakt in een donkere rand en lichte rand, dan zie je het al veel minder. Maar dat zal wel vooropgezet zijn.
  Pfff, ik ga de rest niet meer zoeken, maar proberen wat koelte te krijgen. Het is weer 27 graden binnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi pauline,

  Wat de kleur al uitmaakt, ik heb de quilt van mam op het bed liggen. Die is paars en turquose. Ook in het oranje ziet de quilt er erg mooi uit.

  even over het verwijderen van het plaatje van fotobucket(oude achtergrond), dit moet bij het deel "pagina elementen toevoegen en sorteren", het staat tussen de rij waar je de gadgets kunt toevoegen. Daar staat de Html tussen waar de code van de achtergrond is opgeslagen. Die verwijderen en eventueel een andere invoegen of een nieuwe ontwerpen met blogger.

  Groeten Marie-José

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jij bent helemaal in voetbal sfeer Pauline.
  Een mooie quilt.
  Ben ook geen voetbal fan maar het zou wel leuk zijn als ze winnen.
  Een fijne zondag.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben wel een voetbalfan, maar ik heb helaas geen oranje quilt. Wel een oranje t-shirt. Dat gaat vanavond aan en dan maar hopen dat we winnen. Veel plezier vanavond!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb ook niks met voetbal,maar nu we in de finale zitten vind ik het wel spannend,helaas heb ik ook geen oranje Quilt,ik zit tijdelijk intern bij mijn broer vanaf donderdag(omdat mijn broer in Berlijn in het Ziekenhuis ligt pas ik op de kinderen waarvan 1 gehandicapt is).
  Zij hebben allemaal vlaggetjes in de tuin en overal Beesies van de AH. Dus toch nog een beetje oranje gevoel.
  En nu maar flink duimen voor een OVERWINNING.

  Fijne zondag groetjes Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. dat moet wel een heel moeilijke zijn geweest

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha Pauline,
  Ik ben wel een Oranjefan, maar kan er heel goed mee leven dat Spanje werledkampioen is. Het mooiste spel heeft gewonnen!, Leuk dat je toch een beetje oranje bent gaan voelen. Het team zal het moeilijk hebben gehad en met een kater naar bed zijn gegaan.
  Geniet van je vooruitzicht op de vakantie!
  Groetjes en tot....
  PS. dit berichtje is vanaf John's PC, Kan wel aan mijn blog werken, maar nog geen foto's plaatsen. Zal nog wel een weekje of zo duren, maar ja, whatever!

  BeantwoordenVerwijderen