zaterdag 29 januari 2011

niet veel nieuws

Deze week is er maar weinig uit mijn handen gekomen. Ik heb stof voor de rand van het baby-quiltje gekocht bij The Log Cabin. De blokjes zijn klaar en ik ben bezig met de sashings.

Ik weet niet wat het is, maar op de een of andere manier werk ik niet met plezier aan dit quiltje. Misschien omdat het niet mijn kleuren zijn???

Van de week was de quiltingbee bij mij en showde Mariet haar eerste rij voor de Civil War Quilt.

Ze krijgt via Magdaleentje elke maand 3 patroontjes met het stof en heeft er veel plezier om deze quilt te maken.

Het is zo'n lekker weertje, ik denk dat ik nog even profiteer van het zonnetje en nog wat ga naaien. 's Avonds begint het een probleem te worden, want mijn daglichtlamp vertoont kuren. Ik zal binnenkort eens moeten gaan zoeken naar een nieuwe.

Fijn weekend verder,
Pauline

zaterdag 22 januari 2011

Farmer's Wife update

Vandaag mogen de blokken van de Farmer's Wife getoond worden. Deze maand zijn het er 8 stuks. Het begint lekker op te schieten.

bovenste rij: nr. 64 Peace and plenty - nr. 91 Strawberry basket
onderste rij: nr.101 Wedding ring - nr. 72. Railroad


bovenste rij: nr. 95 Railroad - nr. 90 Stormsignal
onderste rij: nr. 62 Old windmill - nr. 61 Northern light

Het begin aardig op te schieten. Ik ga nu eerst weer een paar rijen aan elkaar zetten en nieuwe blokken knippen. Deze maand zuller er wel niet zoveel gemaakt worden omdat ik aan het baby-quiltje begonnen ben.

Op de quilting bee bij Quiltwinkel Marij zijn meer mensen bezig met deze quilt. Alda had zelfs al 50 (!) blokken geknipt. Dus die kan voorlopig vooruit. Ze maakt alle 111 blokken, zelf maak ik er maar 60 (1-persoons).

Ondertussen is de koffie doorgelopen en ga ik een rondje maken bij de andere deelneemsters van de FWQ.
groetjes en een fijn weekend,
Pauline

woensdag 19 januari 2011

Oeps, lang geleden

Het is al een tijdje geleden dat ik een berichtje geplaatst heb. Maar ik heb niet stilgezeten in die tijd.

Dit paar sokken is klaar en gaat vandaag naar de nieuwe eigenaar.


Ook het hartje voor de SWAP van Katrien is op de post. Ik ben benieuwd wanneer mijn SWAP-partner haar hartje opstuurt. Het was voor mij de eerste keer dat ik aan een SWAP meedeed. Ik kan geen foto laten zien van het hartje, dat is pas voor 5 maart.

Zaterdag gezellig een dagje wezen winkelen in Utrecht met vriendinnen. Deze doos kon ik niet weerstaan en er zitten nu de blokjes voor de baby-quilt in.


Verder ben ik bezig met de blokken voor de Farmer's Wife Quilt, maar de update is voor a.s. zaterdag. Morgen is er de maandelijkse bee bij Quiltwinkel Marij en dan zet ik de sashings eraan. Want het lukt nog steeds niet om te kletsen en een blok op de juiste manier in elkaar zetten, haha.

Hier in het zuiden is het weer carnaval wat de klok slaat. Nog zo'n 6 weken en dan is het zover. De zoon van een goede kennis is dit jaar de 80e Stadsprins geworden, Het is een grote eer als je hiervoor gevraagd wordt. Ik vind het erg leuk, want ik krijg nu allerlei inside-informatie over het reilen en zeilen van het werk van een prins.
Bij Dille en Kamille lagen deze koekjes in een gele en groene verpakking. En aangezien de carnavalskleuren rood, geel en groen zijn, moest er iets roods bij. Ik heb een randje voor een handdoekje geborduurd met zijn erop "Tom de eesjte" (Tom de eerste). Ik heb het Sittards woordenboek uit de kast moeten halen voor de juiste spelling.


Fijne dag verder en tot zaterdag,
Pauline

zondag 9 januari 2011

besmet met het breivirus

Wat een mens al niet aan virussen kan oplopen...........Chronische quilt- en borduurvirus en nu ook nog eens een breivirus. En geen enkele medicijn helpt. Alleen maar verlichting in de vorm van lapjes en garen, hihi.

In het begin van de zomer had ik een sok opgezet en een klein stukje gebreid. Maar toen kwam die in een mandje terecht en werd vergeten. Tot vorige week. Na het stoppen van de oude sokken had ik wel zin in een paar nieuwe. En toen ging het als een trein, 's avonds lekker bij de t.v. Terwijl ik dit schrijf heb ik ze aan mijn voeten en wat zitten ze toch lekker.



De bruine sok brei ik in het koffieboontjes-patroon. Zo makkelijk dat zelfs ik het kan maken, want ik ben helemaal geen goede breister. Het is meer het plezier wat ik er in heb. Deze sokken zijn bedoeld voor zoonlief voor in de bergschoenen, ik moet alleen nog even de maat weten.

Van de week heb ik eindelijk mijn ingelijst borduurwerkje kunnen ophalen. Eerst ging het niet door de slechte weersomstandigheden en daarna was de winkel 1 week dicht.
De foto is niet zo helder, het wit van de sneeuwmannen is eigenlijk helderder.


Ik heb me bij Katrien (het lukt weer eens niet om een link toe te voegen) opgegeven voor de hartjes-SWAP. Ik wil een hartje borduren en daar ben ik gisteren al een heel eind mee gekomen. Maar daar mag ik nog geen foto van laten zien, dat is pas op 5 maart a.s. Het is de eerste keer dat ik mee doe aan een SWAP, dus ik ben erg benieuwd naar het hartje wat ik krijg.

Gisteren heb ik het eerste blokje geknipt voor het kinderquiltje dat ik ga maken. De blok ligt nu op tafel zodat ik er af en toe naar kan kijken of ik wel tevreden over ben (tot nu toe wel). Dan kan ik wat meer blokjes gaan knippen, want deze week heb ik twee keer quiltingbee en kan dan lekker vooruit met naaien.

Fijne zondag verder,
Pauline

maandag 3 januari 2011

werkjes van de kerstvakantie

In de dagen tussen kerst en nieuwjaar heb ik niet stilgezeten. Of eigenlijk wel.....want als je zit te patchen of te borduren beweeg je natuurlijk niet veel, hihi.
Deze twee patroontjes heb ik geborduurd en er kleine kussentjes van gemaakt. Het werkje "winter" heb ik eens van internet gehaald en de sneeuwvlok komt van Simone van
Soet idee. Gezellige kleine werkjes die je op een middag/avond borduurt.



Verder ben ik nog druk geweest met de FWQ, er zijn weer 4 blokken klaar en er liggen nog 4 blokken geknipt te wachten.

Ook heb ik eindelijk 1 sok afgebreid en de tweede is alweer gevorderd tot de hiel. Ik vind zelf gebreide sokken heerlijk zitten en heb zelfs afgelopen week sokken GESTOPT!!!
Aangezien ik een lange dikke teen heb, steekt die het eerste door de sok heen, terwijl de rest van de sok helemaal niet versleten is. Nou wil ik niet beweren dat ik weet hoe je sokken moet stoppen, maar als het ook niet zo netjes is......het zit toch in de schoenen, haha. Nu heb ik weer een voorraadje lekkere sokken en voel me heel "braaf" door deze nuttige bezigheid.

Ik heb ook nog een stitchery gemaakt van een patroon dat ik jaren geleden eens gedownload heb. Nu moet ik er alleen nog een randje omheen maken en kan die nog even ophangen bij de sneeuwmannen.



Fijne dag verder,
Pauline