zondag 9 januari 2011

besmet met het breivirus

Wat een mens al niet aan virussen kan oplopen...........Chronische quilt- en borduurvirus en nu ook nog eens een breivirus. En geen enkele medicijn helpt. Alleen maar verlichting in de vorm van lapjes en garen, hihi.

In het begin van de zomer had ik een sok opgezet en een klein stukje gebreid. Maar toen kwam die in een mandje terecht en werd vergeten. Tot vorige week. Na het stoppen van de oude sokken had ik wel zin in een paar nieuwe. En toen ging het als een trein, 's avonds lekker bij de t.v. Terwijl ik dit schrijf heb ik ze aan mijn voeten en wat zitten ze toch lekker.De bruine sok brei ik in het koffieboontjes-patroon. Zo makkelijk dat zelfs ik het kan maken, want ik ben helemaal geen goede breister. Het is meer het plezier wat ik er in heb. Deze sokken zijn bedoeld voor zoonlief voor in de bergschoenen, ik moet alleen nog even de maat weten.

Van de week heb ik eindelijk mijn ingelijst borduurwerkje kunnen ophalen. Eerst ging het niet door de slechte weersomstandigheden en daarna was de winkel 1 week dicht.
De foto is niet zo helder, het wit van de sneeuwmannen is eigenlijk helderder.


Ik heb me bij Katrien (het lukt weer eens niet om een link toe te voegen) opgegeven voor de hartjes-SWAP. Ik wil een hartje borduren en daar ben ik gisteren al een heel eind mee gekomen. Maar daar mag ik nog geen foto van laten zien, dat is pas op 5 maart a.s. Het is de eerste keer dat ik mee doe aan een SWAP, dus ik ben erg benieuwd naar het hartje wat ik krijg.

Gisteren heb ik het eerste blokje geknipt voor het kinderquiltje dat ik ga maken. De blok ligt nu op tafel zodat ik er af en toe naar kan kijken of ik wel tevreden over ben (tot nu toe wel). Dan kan ik wat meer blokjes gaan knippen, want deze week heb ik twee keer quiltingbee en kan dan lekker vooruit met naaien.

Fijne zondag verder,
Pauline

11 opmerkingen:

 1. Leuke sokken, ik bendenk me ineens dat ik ook nog 1 sok moet breien, kijken of ik het patroon nog kan vinden *U*

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ben jij lekker bezig zeg! Het ingelijste borduurwerk vind ik prachtig geworden. Heerlijk om te zien dat je zo'n verscheidenheid aan bezigheden hebt. Krijg je de dag wel mee om!;-) Knufzz...Peebee

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ha pauline, ik was al bang dat je aan een winterslaapje was begonnen! maar zo te zien ben je echt wel heel druk bezig. de sokken vind ik geweldig en achterneeflief zal wel stikblij zijn met de gebreide sokken (in koffieboontjespatroon nog wel!) succes met je brei, borduur en quiltstuff en ik hoop de sneeuwmannetjes binnekort in het echt te komen bekijken.
  lieve groet entot...riet:)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke sokken, ik ga van de week ook beginnen ben benieuwd hoe besmettelijk het virus is! fijne dag, Else

  BeantwoordenVerwijderen
 5. It,s all in the name.....hahaha, hier spreekt een andere Pauline.
  Ook al vreselijk besmet met allerlei virussen: breien, borduren, haken....ongeneeslijk gewoon.
  Veel handwerkplezier dit jaar!

  groetjes Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je sokken zijn prima gelukt zo te zien!!
  Heerlijk hoor al die virussen en daar helpt geen anti-biotica je vanaf gelukkig!!
  Stel je voor dat daar ook al pillen voor zijn moet er niet aan denken.
  Heel veel handwerkvirussen plezier,gelukkig ben ik er ook mee besmet en geef het graag door aan andere (ha,ha)

  Groetjes Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geweldig leuke sokken!! Daar zouden andere voeten (de mijne bijvoorbeeld) ook heel goed in passen (LOL). Ik heb vroeger veel gebreid, maar sokken, daar heb ik echt nooit aan durven beginnen. We zien elkaar woensdag. Dan is het oppassen dat het virus niet overspringt!!! En neem je je blokken voor de babyquilt dan ook mee? Kunnen we keuren....
  Fijne zondag!
  groetjes,
  Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zie dat je druk bezig bent, heerlijk, lekkere warme sokken,
  Ik heb ooit eens een paar gebreid, maar dit is niets voor mij, en ze hebben zulke enige sokken wol, nu dan maar genieten van degene die ze breien,.
  Schitterend je borduurwerk.
  Groetjes Joke en ja ik heb ook geleerd van rechts onder naar links boven te borduren-

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi werk he sokken breien. Deed ik voorheen op de breimachine en kon ik geen genoeg van krijgen. Er bestaan heel wat van dat soort virussen en ik wil er niet vanaf.
  Groetjes van Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. prachtig borduurwerk...........
  en leuke sokken......... supersnel hoor.....

  BeantwoordenVerwijderen
 11. kekke sokken: knap hoor!
  en je borduur is heel leuk en mooi ingelijst....dat er nog maar veel sneeuwmannen mogen komen deze winter........in borduursteken dan!!!
  groetjes, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen