donderdag 24 november 2011

aankopen en cadeautjes

Na een paar drukke weken komt er weer rust in de tent en dus ook weer tijd om te handwerken. Maar dan komt het probleem van...wat neem ik het eerste op? De FWQ verder doorquilten (die is al ver klaar), poppenwieg- of kerstquiltje doorquilten (snel klaar). Of aan wat nieuws beginnen (mijn vingers jeuken). Maar ik heb ook weer zin om weer eens wat te borduren of de sokken afbreien en nieuwe opzetten. Moeilijk, moeilijk, maar wat een heerlijk luxe-probleem. Wat kunnen we gelukkig zijn dat we handwerken en ons dus nooit hoeven te vervelen.

Het enige wat deze week genaaid is, is deze blok voor de Roots of the Matter (foto rechts). Ik ben weer eens van aantal veranderd. In eerste instantie wilde ik een eenpersoonsquilt maken (stof zat), toen iets voor aan de muur van 3x3 blokken. Dat vond ik toch wat te iel, dus nu ga ik voor 16 blokken. Maar het kan altijd nog veranderen, haha.


Deze blokken ga ik alleen naaien op de quiltingbee's, dan komt er elke veertien dagen een blok af.

Dit boek heb ik op de regiodag gekocht, ik had er al langer een oogje op. Want er staan leuke poppenwiegquiltjes in. Er naast zien jullie nog een ander pakketje stof wat uitgedeeld werd voor het werkje op de regiodag. Hele lieve kleurtjes van Lecien.
Hoewel ik niet jarig ben geweest en het nog geen Sinterklaas is, heb ik toch een paar mooie cadeautjes gekregen.Links een pakketje reproductiestoffen van Quiltwinkel Marij(mijn hoofd maakt overuren met plannen voor deze stofjes) en rechts een doosje candy bars van Moda. De kleurtjes daarvan zijn niet mijn kleuren, daarom wel een uitdaging. Af en toe moet je eens iets "out of the box" denken.

Gonny, Marion en ik hebben al foto's laten zien van onze groepsquilt. Omdat Mariet geen blog heeft, laat ik de foto van haar blokken hier zien. Het schiet ook al op.En als klap op de vuurpijl gaf mijn neef zijn tantes alledrie een Ipod Touch cadeau, iets waar we heel blij mee zijn. Wat een supercadeau! En na een week zijn we verslaafd aan Wordfeud, hoewel wij het gewoon scrabbelen noemen. We spelen alleen binnen de familie (en Marion) en hebben veel contact met elkaar door berichtjes te sturen. Dus de sociale media is zo slecht nog niet, want ik ben nu meer op de hoogte van het doen en laten van mijn neefjes en nichtjes.

Tja, dan moet ik nu maar snel gaan kijken of iemand een nieuw woord gelegd heeft, haha.

Fijne dag verder,
Pauline

9 opmerkingen:

 1. Zo te lezen keuze genoeg (lol) en de stoffen van candy bars van Moda wat mooi, dat zijn dus helemaal mijn stoffen ;0)...hoewel die anderen er ook mogen zijn.
  Ja en dat boek ziet er ook al zo mooi uit !
  Quilt groetjes Anja.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. jaja, dat ken ik: niet kunnen kiezen wat je zult gaan doen. Er liggen zoveel leuke dingen en nu heb je er nog zoveel bij ook.
  en als klap op de vuurpijl zo'n mooi kado!!! Pas maar op, wordfreud schijnt verslavend te zijn, kom je helemaal niet meer aan handwerken toe......;)
  ik zal Texel de groeten van je doen, voor ons is het maar een goeie drie kwartier rijden.
  groetjes, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is wat met die luxeproblemen!:D Ik hoop dat je er ongeschonden uit komt. Veel succes met wordfeuden (is dat een woord?) knufzz...peebee

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk he zo'n luxe probleem!! Die candy bars zijn om te smullen! Veel plezier met de kadootjes!! Mooie avond en succes met het scrabbelen! liefs, Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 5. lekker positief blogje, daar wordt ik blij van:)
  maar ondertussen is dit het derde commentaar dat ik schrijf, dus grote kans dat er straks 3 commentaren van mij onder je positieve blogje staan, dus geniet van de goeie dingen das levens en misschien kunnen we binnenkort weer eens koffie drinken, ik heb vandaag wafels gebakken met m'n nieuwe ijzer. groetjes, riet:)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wow dat modapack, daar zit een pakje in van mijn favo serie . Breakfast at Tiffany's. Geweldig die kleuren. Maak er maar iets moois van met al die mooie pakjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een Pauline verveelt zich nooit!
  Altijd een hoofd vol plannen en ideeën.
  Succes met je lapjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk hoor je bent goed bezig. Groetjes, Erna

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hallo Pauline, ik kan geen emailadres van je vinden, dus maar even zo:
  het was een huisje van Landal in de Sluftervallei!!
  groetjes, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen