zaterdag 3 september 2011

herfst, give away en cadeautje

Ondanks dat het buiten 30 graden is, merk je toch dat de herfst begonnen is. Gisteren zat al de eerste zwarte (huis)spin binnen (en nu maar wachten op de tweede). Ik moet dan altijd denken aan het gedicht van Annie M.G. Schmidt "de spin Sebastiaan". Met als slot:
Na een poosje werd toen even
dit berichtje doorgegeven:

Binnen werd een moord gepleegd.
Sebastiaan is opgeveegd.

Nou ja, bij mij worden ze niet vermoordt, tenminste niet door mij. De honden en de kat vinden zo'n kruipend beestje heel interessant en dat moet dan natuurlijk buit gemaakt worden. Maar als ik de eerste ben, worden ze netjes met een glas en een kartonnetje gevangen en buiten gezet.

Ook de walnotenboom op de speelweide laat al heel wat noten vallen. Ik raap er steeds wat op en die liggen nu nog een paar weekjes te wachten en te drogen eer ze in een cake of salade verwerkt worden.


Afgelopen dagen heb ik stevig doorgewerkt aan de Farmer's Wife en telde net 32 blokjes die al gequilt zijn. Dus al over de helft (van de 59). Dan is een weblog een makkelijk hulpmiddel om terug te vinden wanneer ik begonnen ben met quilten. Dat blijkt vandaag precies een maand geleden te zijn. Als ik in dit tempo doorga, krijg ik hem dit jaar nog af. Want de driehoeken en de borders moeten natuurlijk ook nog gequilt worden.

Zelf kreeg ik donderdag ook nog een leuk cadeautje. Eigenlijk twee....het eerste cadeautje was een uitnodiging om ijstaart te gaan, net over de grens (in Saeffelen). Jammie, jammie, wat is die lekker en groot. Alleen ben ik vergeten een foto te maken, dus moet ik nog eens terug, hihi. Op weg ernaar toe kreeg ik dit leuke Holly Hobbie-poppetje en een boekje uit 1987 over merklappen. Het patroon van de merklap zit er los bij. O,o, wat jeuken dan mijn handen LOL.


Er zijn maar twee reactie gekomen op de give away en het is Cisca geworden die gewonnen heeft. Mail je me even je adres? Maar Marion mag een ander pakketje uitzoeken.

Ik wens jullie nog een fijn weekend en hoop dat de webloggers snel weer online zijn, want het is maar stilletjes in blogland.

Pauline

11 opmerkingen:

 1. wat lief van je.........

  Gefeliciteerd ciska.......

  je pb -tje is trouwens niet aangekomen.......

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O, wat leuk, ik heb gewonnen! Dankjewel Pauline, ik ga je zo mijn adres mailen.
  Wat schiet je al op met het quilten van de FW, dat duurt niet lang meer en hij is af. Was ik alvast maar zover, eerst moet de Duo Penotti af en dat gaat nog een hele tijd duren.
  Je hebt een leuk boekje gekregen, ik heb het omstreeks de tijd dat het uitgegeven werd gekocht, er was toen een mooie handwerktentoonstelling bij. Later ben ik de merklap gaan borduren. Omdat er geen jaartal en naam van het meisje opstaat, ben ik toen nog speciaal naar het Schielandhuis gegaan om hem te bekijken en de initialen en het jaartal op te schrijven. Maar haha, ik heb ze niet direct erop geborduurd en voor ik dat kon doen, hebben de kinderen, die dat niet wisten, hem in laten lijsten voor mijn verjaardag. Dus nu komen ze er nooit meer op. Wat een schattig poppetje ook, je bent verwend! En ik ook, natuurlijk.
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, het is inderdaad goed warm maar gisteren zagen wij ook al de ganzen trekken. Mooi gezicht maar een teken dat het najaar eraan komt....
  Je bent weer verwend met ijs en leuke cadeautjes. Ciska van harte gefeliciteerd, ik heb het pakketje in het echt gezien en hij/zij is heel leuk!
  Woensdag is de QB bij jou....cake met walnoot????....mmmmmmmmm.......

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, dat is een geweldig gedichtje!
  Hier hebben we ook een boekje: Slompie.
  Dat gaat over een spin die een poot kwijtraakt in de badkuip.
  De herfst komt er aan, en dat is ook prima!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. we hebben gisteren ook de eerste noten mee naar huis genomen. voor hamish de eerste keer dat hij bewust zoekt. zeliggen buiten te drogen: 6 stuks!! van zijn mama mogen ze ook hier blijven, want bij hun lust niemand ze, oma blij natuurlijk:)
  fijn weekend en tot....riet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik wil nog helemaal niet aan de herfst denken!
  Hier trouwens ook eindelijk mijn quilt af - en ik ga even terugkijken in mijn blogs hoe lang dat geduurd heeft. Goeie tip van je.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijn weekeinden, en ja ook hier ondanks het mooie weer is,, voel je toch de herfst in de lucht zitten, het gaat nu heel snel, winter is in aantocht.
  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier hadden we al twee keer zo'n zwarte niet-uitgenoode gast. En natuurlijk formaat kleine dameshand. DH heeft er zelf schrik voor, dus moet ik ze zelf verwijderen. Ik doe dat op dezelfde manier als jij, met kom. Maar laatst was mijn kom echt te klein. Dus toen toch maar opgezogen. Helaas.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik zie nou pas dat ik je give-waway compleet gemist heb, jammer. De kerstengel leek erg leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. leuk zijn toch de gedichtjes van Annie M.G.!
  toch merk ik aan mijn kleinzoon van 6 jaar dat ze nog wel moeilijk zijn: er staan ook veel woorden in die ze nu niet zo gauw meer leren!!!
  en wat ga je snel met je fw-blokken: de turbo aan???
  veel succes, groetjes, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen