dinsdag 14 september 2010

Deventer en zo

Op het ogenblik zit ik een beetje in een dip, vooral op handwerkgebied. Dus kan ik niet veel laten zien.
Er zijn weer geen hexablommetjes gemaakt deze week, maar wel weer een klein stapeltje voorbereidt. Verder heb ik vier blokken geknipt voor de Farmer's Wife, waarvan er ondertussen ook weer twee aan elkaar zitten.


Omdat Rhoba jaloers was dat Keno zo mooi voor fotomodel gespeeld had, wilde zij natuurlijk ook met een foto op het wereldwijde web! Ze zit met haar dikke k.... op de lap waarop de 4 blokken gespeld zijn. Ja, echt waar, het zijn VIER blokken.
Dan zal Daniek, het zwarte poezenbeest, ook wel binnenkort op de foto willen. Gelukkig hebben de vissen in de vijver niets meegekregen van alle rumoer, grinnik.

Zaterdag ben ik heerlijk met Marion naar Deventer geweest. Wat was het gezellig. Rondom de kerk was er een brocante-markt. Ik had zo mijn hele budget achter kunnen laten bij de kraampjes. Maar nee, eerst moest de tentoonstelling bezocht worden en natuurlijk de daar aanwezige winkels.
De tentoonstelling was weer heel mooi, net zoals het elk jaar het geval is. Er stond een lange rij te wachten bij de ingang, maar we kregen als regioleidsters een "voorkeursbehandeling" (foei toch).
Na het bekijken van alle quilts werd de tocht verder gezet langs de winkeltjes. Maar zoiets is me nog nooit overkomen......... ik heb maar twee lapjes gekocht ter waarde van 4 euro samen!!!!! Later heb ik nog kartonnetjes gekocht om "vlaaien" te maken.
Het worden echte Limburgse vlaaien, d.w.z. opgedeeld in 8 punten.

Wat is Deventer toch een heerlijk stad. Mooie oude gebouwen, leuke winkeltjes (vooral veel boekwinkels). We hebben dan ook heerlijk op een terras gezeten voor een lunch en genoten van alle mensen die langskwamen. En dan maar raden wie er ook naar de tentoonstelling was geweest (vooral letten op makkelijke schoenen, hihi).

Al met al weer een dag die voor veel inspiratie gezorgd heeft. Want wat worden er veel verschillende disciplines gebruikt voor de quilts, vooral de art-quilts. Maar mijn hart ligt toch meer bij de traditionele manier van werken.

Fijne dag verder,
Pauline

2 opmerkingen:

  1. Ga je ook taartpunten maken,ik had laatst een hele mooie Quilt gezien en toen dacht ik die wil ook maken want die kun je makkelijk meenemen.
    En Deventer is inderdaad een gezellige stad.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wacht maar, als je woensdag weer bee hebt gehad, is die dip weer helemaal over. Een dipje is goed om daarna weer volop terug te komen.

    BeantwoordenVerwijderen