woensdag 3 augustus 2011

Farmer's Wife, little quilts en Tusal

De top van de Farmer's Wife Quilt is al een paar maanden klaar. Het plan was om hem machinaal te laten quilten. Maar door omstandigheden lukte het mijn "vaste" quiltster niet. Toen heeft de top zo'n twee maanden op een kleerhangertje aan de kast gehangen en heb ik getwijfeld tussen een nieuwe longarmquiltster zoeken of zelf quilten. Uiteindelijk heb ik vrijdag de knoop doorgehakt en ben naar de Log Cabin gereden voor tussenvulling. Na heel wat uurtjes rijgen is de quilt nu klaar om gequilt te worden. Er zijn ondertussen al 4 blokken gequilt, dus het begin is er. En ik heb er ook weer plezier in. Het is nu alleen opletten dat ik niet te lang doorga en stop als ik last van mijn schouder en arm krijg.
Natuurlijk is de quilt al "ingelegen" en goedgekeurd.


Ik ben coöordinator voor the little quilts of love voor het Orbis ziekenhuis in Sittard. De quiltjes worden voor het merendeel gemaakt door twee enthousiaste dames, Kitty en Perry. Op de foto zien jullie een paar van de quiltjes van Kitty. Van de verpleegkundigen hoor ik steeds dat ze het ontzettend waarderen dat ze deze dekentjes kunnen aanbieden aan de ouders van een overleden baby. Een beetje troost in een trieste tijd. Deze week hoorde ik dat er vanuit de Spoedeisende Hulp gevraagd was voor een quiltje voor een (zoals ze dat netjes noemen..) een onder verdachte omstandigheden overleden baby van drie maanden. Dan lopen de rillingen over mijn rug. Maar dan voelt het een klein beetje goed als je bedenkt dat het kindje onder een met veel liefde gemaakt dekentje ligt. Het is misschien geen verhaal om op internet te zetten, maar ik wilde het toch graag met jullie delen.Bij mijn naamgenote zie ik regelmatig een foto van de Tusal (totaly useless stitching along). Ik ben ook een tijdje geleden begonnen met het "sparen" van de restjes borduurgaren. Inderdaad een totaal onnodig iets, maar ik vind het wel een grappig idee. Zo zie ik dat ik dit jaar toch meer geborduurd heb dan dat ik dacht.Ondanks dat het KNMI ons vandaag nog mooi weer had voorspelt, regent het nu. Maar dat is niet erg, dan kan ik verder gaan met quilten. Met de temperaturen van gisteren is het geen pretje om met een warme quilt op schoot te zitten.

Fijne dag verder,
Pauline

9 opmerkingen:

 1. heel verstandig en goedkoop om zelf door te quilten.stel dat je een nieuwe longarm vindt en die verknoeit je mooie quilt? verder heb je nog even wat te doen, hoef je niks nieuws te kopen én geen geld aan de longarm uit te geven. kortom: je wordt nog eens stinkend rijk:)
  veel plezier op deze regeachtige dag, ik wacht zelf op kanaal digitaal vanmiddag. groetjes van je liefhebbende nichtje (kwijl, kwijl)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zit ze me lekker te maken met een ritje naar deze of gene......nee hoor, gaat ze het zelf doen....
  Het weer zit inderdaad "gelukkig" mee om te quilten. Veel quilt plezier en ik ben benieuwd naar het resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Pauline, ik vind het heel goed dat je het even onder de aandacht brengt. Babytjes worden altijd geassocieerd met blijdschap, maar er zijn jammer genoeg ook andere verhalen. Mooi dat zo'n kindje ook nog een mooi quiltje kan krijgen, ook al is het leventje niet zo mooi geëindigd.
  Die nutteloze stukjes borduurgaren kan je altijd nog gebruiken als je ze tussen 2 oplosbare vliezen vastnaaid!!!
  http://quiltaart.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ooh, dat ligt inderdaad heerlijk op die Farmers Wife Quilt in wording!!! Gek he, dat die beesten zo'n quilt meteen weten te vinden!
  Van het babytje had ik ook gehoord. Fijn dat het in ieder geval onder een liefdevol gemaakt quiltje kan liggen. Succes met quilten, en inderdaad niet te lang doorgaan!! Ik moet nog 2 randen naaien en heb achterkantstof bij Carly Mul besteld. Moet dus nog even wachten tot na de vakantie en dan ga ik ook quilten!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat mooi van de quiltjes....
  En grappig dat je ook je draadjes gaat opsparen!
  Bedankt voor de link naar mijn blog hoor.
  groetjes Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat goed van je dat je aan het quilten bent, en wat een akelig verhaal goed dat een babytje dan onder een lief quiltje kan liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat goed dat je zelf je quilt gaat quilten: voorzichtig aan hoor!!! Ik weet van mijn dochter dat de quiltjes inderdaad heel veel doen voor de mensen, zij heeft jarenlang op verloskunde gewerkt, helaas constateerde zij dat plegen het nog wel eens vergeten.......jammer!!
  die draadjes, leuk!! Ik heb het ook een tijdje gedaan, maar op een gegeven moment tijdens een bui van opruimwoede de zaak in de kliko gemikt.......::))
  groetjes, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja het is verdrietig als je het leest van deze kindjes, maar dan is het toch weer fijn dat er mensen zijn , die deze quiltjes maken,
  Sterkte met het doorquilten van je quilt
  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen